Världens värsta mathelg* (men spriten excellerar)

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Glutenhollandaise, snustorr fläskkotlett, saltgruvor till ratatouille, unken coleslaw, potatisklistermos – maten har inte varit med oss i helgen.

Hollandaisefri Eggs Benedict med ytterst tveksam och dåligt rensad hummer.

 

Det enda goda vi ätit: vegetarisk glutenfri bruschetta med polenta istället för bröd.

 

Närmast: vegetarisk rätt som till största delen bestod av salt. I övrigt: världsmästaren i torrt fläskkött och halvtorr fisk med 2xPotatisklister.

 

Torr anka med stekt ägg.

 

Helgens mat har haft två teman:

  1. Torrhet. 
  2. Torrhet. 

Allt från bröd till anka har dammat i munnen. Jag har även serverats en hollandaisefri Eggs Benedict då hollandaisen tydligen görs med gluten. Gårdagens ratatouille var inte bara karbonkopia (googla det, kids!) på förrättsbruschettan utan också så salt att en saltgruva blivit avundsjuk. Efter middagen igår vandrade jag och Sam runt och letade efter restaurang där kocken inte gått hem för vi var så hungriga. Det fanns inte. Istället fick hotellets bar mätta oss med glassdrinkar och praise the lord! Så goda de var.

Det vi har förlorat på matgungorna har vi tagit igen på drinkkarusellen. Förutom goda dessertcocktails hittade vi ett lokalt gindistilleri. Det hjälpte lite.

Det känns inte bra inför höstens Daisy Beauty-event. Det är oroväckande att äta på alla av lokalbor; turistorganisation; Tripadvisor rekommenderade restauranger som kan ta en grupp på 40 personer och de är alla dåliga. Jag och Sam har diskuterat att laga mat själva men tror inte det är praktiskt genomförbart med tanke på hur mycket annat som ska fixas på konferenserna.

Så nu är frågan: finns annat som kompenserar för mat? Helst inte bara cocktails.

Tiramisu Martini. Ny favorit!

 

Lokal gin i GT:n.

 

*Självklart finns värre problem i världen. Som att inte alls ha mat, till exempel. Att hitta väldigt många problem att lösa för kommande konferensresa är i sammanhanget en världslig sak. 

In English: A Wholefoods weekend without one dement meal.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa