Jag testar solskydd – Biodroga MD SKIN BOOSTER UV Protection Face Cream SPF 50

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Jag fortsätter mitt testande av solskydd, men tänkte berätta lite mer om hur jag testar. Jag solar inte ansiktet någon gång på året, alltså sitter/ligger medvetet i solen med näsan mot solen. Det kan uppfattas som hysterisk, men det är inte det.

När jag var gravid sommaren 2004 blev jag en mycket smutsig människa med mustasch. Det var hyperpigmenteringar i fläckar över allt, och de kommer tillbaka som ett brev på posten även med högt solskydd om näsan pekar för länge mot solen. Under många år jobbade jag aktivt med hudvård för att bli av med eländet, och jag tänker inte låta dem komma tillbaka. BUS i ansiktet och sol på kroppen är min melodi.

Så vad jag testar är vilken hudtyp jag tycker produkten passar bäst till. Det är alltid lätt att skriva att produkten passar alla hudtyper, men gör de egentligen det? Då jag oftast använder någon form av bas (foundation) är det viktigt att solskyddet sitter bra under. Jag försöker också beskriva doft, konsistens och vad det är för typ av skydd i produkten.

Biodroga MD är kända för sina grymt bra serum och boosters. Jag har kört hudvårdsrutin med Biodroga MD sedan tidigare och var mycket nöjd. Av någon anledning testade jag inte solskydd, men nu fick jag möjligheten. Nu har Biodroga MD SKIN BOOSTER UV Protection Face Cream SPF 50 testats.

Läs också:  Solskyddsspray med Spf 30 från Dr Kadir

Egenskaper:

Biodroga MD SKIN BOOSTER UV Protection Face Cream SPF 50 är enkel att använda och lätt att applicera med sin creme-gel formula. Förutom att skydda huden med en hög solskyddsfaktor mot de negativa effekterna av UV-strålning, så hjälper den även att behålla jämn färg i huden och förhindrar uppkomsten av pigmentfläckar: Huden skyddas även mot solinducerade skador och för tidigt åldrande tack vare innovativt UVA/UVB-filtersystem. Vitamin E-acetat har regenererande och vårdande egenskaper och fungerar som en radikalfångare. Alpha Bisabolol lugnar irriterad hud. Niacinamid är en form av vitamin B3, den är effektivt mot hyperpigmentering, stabiliserar hudens fuktbalans och dess skyddande barriär.  Skyddar mot både UVA/UVB och har kemisk solskydd. Produkten är inte lämplig för barn.

Applicering: Applicera ett tunt lager av UV Protection Face Cream som ett dagligt skydd; Innan solexponering är det viktigt att applicera skyddet ca. 30 minuter innan. I fall vid överdriven svettning eller bad är det viktigt att upprepa appliceringen under dagen. Dock förlängs inte tiden för skyddet, utan det bara bibehåller solskyddet.

Ingredienser

Vad tycker jag? Creme-gel formulan absorberas snabbt mycket tack vare alkohol denat som finns ganska högt upp på INCI listan. Tyvärr är det ingen ingrediens jag uppskattar, men jag gillar oftast hur produkter innehållandes alkohol försvinner på huden utan att lämna den kladdig. Det finns för och emot alkohol i skönhetsprodukter, och det får vara upp till var enkel individ att bilda sig en uppfattning.

Läs också:  Recension - Dermalogica Photo-nature firming serum

De allra flesta av oss med blandhy brukar uppskatta lätta krämer som inte känns på huden. Denna känns inte då konsistensen är ganska tunn, och det rekommenderas att applicera ett tunt lager. Just detta med tunt lager är nytt för mig, då jag alltid tycker det står att det ska appliceras rikligt med skydd. Jag kan tänka mig att denna krämen faktisk lever upp till att den passar alla hudtyper. Krämen lämnar ingen vit hinna på huden, och den doftar inget förutom att jag känner doften av alkohol. Under bas sitter produkten fint utan att jag blir blank efter några timmar. På eftermiddagen blir jag blank i t-sonen vilket jag oftast gör, så det är inget som stör mig nämnvärt. Jag gillar att den innehåller hudvårdande ingredienser som Vitamin E och Niacinamid (B3) för att förhindra uppkomst av hyperpigmentering. Så, även med alkohol denat bland ingredienserna är detta ett skydd som passar min hy bra och ett solskydd jag kommer att använda.

Vill du läsa om solskydden jag testat så långt hittar du dem här

0 0 röster
Betyg på inlägget
13 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Erika

Grattis till flytten Hilde! Fortsätt vara den du är och fortsatt lycka till på ”nya” bloggen! Jag kommer självklart följa dig då du är så inspirerande! Har köpt lite saker nu som du rekommendera för ett tag sedan när jag skickade bilder om du minns, och idag ska jag till frissan! 🙂 Jag känner mig redan lite mer spännande efter dina tips på smink du hade! 🙂 Använder till exempel eyeliner på övre vattenlinjen nu, wow vilken skillnad bara i en sån liten sak. Och köpt anastasias brow wiz och mina bryn fick nytt liv! Måste höra med dig vad… Läs mer »

Erika

Tack för ditt svar Hilde. Tack för du förklarade så bra med detta kring Uva och uvb , man lär sig så mycket genom dig! 🙂 kram

Jenny Sandström

Hej!
Jag är på jakt efter en dagcreme med spf och har använt Biodroga md hela vintern. Den i burk med rosa etikett. Har normal hy med tendens att bli torr. Kan man använda denna créme som dagcreme under sommaren tror du? I så fall blir jag jättesugen på denna, gillar verkligen Biodroga!!

Jenny Sandström

Tack för jättebra tips! Denna produkt hade jag missat!

Mia

Men jösses så jag stavar,ursäkta!

Mia

Ja,tack för svar! Jag är alltid på jakt efter den perfekta dagcremen-med mogen,fet och småkänslig hy är utbudet magert-har provat massor,ett fåtal är ok-men jag vill ju ha en crème som inte bara är ok! som jag kan vara riktigt nöjd med..Denna från Darphin,Kerstin Florians Sorbier crème samt Medik8 Beta Moisturise Skin Balancing Mattifying står på min ”vill prova lista”iallafall. En annan fråga till ingrediensproffset-generellt sett,vilket är den högsta placeringen av alkohol i en crème du tycker är acceptabelt? Min hud gillar inte alkohol,blir yttorr mm. Visst finns det undantag,men ändå..så jag har börjat lusläsa ingredienslistor till crèmer nu men… Läs mer »

Mia

Tack,det ska jag tänka på när jag läser dessa listor oftast med pyttetext 😉

Mia

Hej Hilde,såg att du testar Darhpin just nu-är såå nyfiken på dagcremen! jag vet att utförlig Darpin recension kommer,men en liten kommentar till denna crème snälla! /Mia

Hilde
Hudvårdstokig lyxnorska utan skam.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x