Veckans recap #137 – K-beauty in the closet

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

I onsdags publicerade jag ett inlägg där jag hade testat 5 olika sheet masks. Samma onsdag bara lite senare på dagen fick jag tre paket med K-beauty produkter i posten. Lustigt men roligt sammanträffande. Nu har jag fått blodat tand och är heltaggat på att testa mer. Ingredienser som snigelslem och moderkaka är ganska kontroversiella än så länge, men jag tror om ett halvår till ett år framåt i tiden känns det mindre läskigt.

K-beauty blir större och större i Sverige. Det märks på antalet butiker som har huvudfokus på massiva hudvårdsritualer som består av  dubbelrengöring, exfoliering, toner, essence, serum, masker, krämer och solskydd. Utbudet börjar också bli riktigt bra, och vi har fått hem många av de större märkena redan.

Sheet Happens

Sheet Happens är en ny prenumerationsbox innehållande 8-10 sheet masks som kommer gratis med posten (inom Sverige) varje månad.  Priset per box/månad är 299:- Just nu är det boxen som skickas ut 25 mars som ligger ute med sista datum för beställning 20 mars. SheetHappens.se säljer även maskerna styckvis om det önskas. För den masktokiga måste detta vara bästa boxen att prenumera på. Nedan ser du bild på något av innehållet.

K-beauty

SKINiD

Skinid.se  har märken som Cosrx (Linda har bloggat om märket flera gånger här), Blossom Jeju, Huxley, Make p:rem med fler. Här finns det två-fas sheet masks, sauna masks och en härlig sovmask med PHA syra. Just sovmasken med PHA (Laktobionsyra) kommer det mer om redan i veckan. Ny hud på burk var det första som slog mig. Burken ser du nedan i bild.

Läs också:  Tonymoly Earth Beauty Bubble Sheet Mask

Sephora

Sephora i Sverige började med k-beauty förra våren om jag inte minns helt fel? TonyMoly var först ut, men nu finns fler märken som erborian, Too cool for school och Dr Jart+.  Så långt har jag bara hunnit testa Egg mousse pack som är en härlig lätt fuktmask. erborian Camellia for lips beskrivs som underkläder för läpparna och det är det verkligen. Brightening solution från Dr. Jart+ bloggade jag om här  i veckan.

Jag har redan fått en del frågor på instagram där det undras om ingredienserna är säkra? Jag är övertygad om att dessa produkter som alla andra måste genom EU-reglementet. Jag ska se vad jag kan lista ut. Själv är jag absolut inte orolig över snigelslem eller fermenterade ingredienser från växter, men just moderkaka känns inte lika attraktivt.

 

0 0 röster
Betyg på inlägget
6 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
mary

Hilde, du som testar så MYCKET av allt, vore kul att höra om du testat några hudvårdsprodukter som varit avgörande och VERKLIGEN gjort skillnad för din hud!?
Såååå nyfiken! Jag tycker att ngt hänt min hud just nu, men eftersom jag testar massa olika grejer har jag svårt veta vilken produkt som gör’t……lurar på Bioeffect serum eller Thomas Roth Camu Camu-serum…..

TF-fanet

Jag håller mig nog ifrån moderkakor i anisktet ett bra tag till! :-p Ha så kul i testandet! Jag har fått 2 prover från NK på Omorovicza’s dyraste serum och peeling, håll tummarna att de är inte är något att ha så man inte behöver fundera på att köpa dem eller inte! Hehe…

lotta.m.m.

Hej Hilde, jätteroligt att du börjar skriva om K-beauty. Jag var tvungen att köpa dr Jart ögonmasker du skrev om tidigare i veckan. Jag har blivit väldigt inspirerad av frökenrosabloggen,så därför har jag både First essence (Missha), ginsengmask från Sulwhasoo och Cosrx snail 96, en gel som man kan experimentera med hur som helst, kan blandas med BM bronzerdroppar och det blir färgad dagkräm. Det är också kul att handla på ebay (endast toprated sellers). Inga problem och är billigt. Ha en skön söndag.//hälsn. lotta m.m.

Hilde
Hudvårdstokig lyxnorska utan skam.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x