Så här kan azelainsyra hjälpa mot både akne och rodnande hud

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Använder du azelainsyra?

Jag gör det sedan fyra veckor tillbaka. Då började jag nämligen testa Pudderdåserne Azelainsyre 10%. Det är en lätt kräm som jag använder som serum dagtid – jag har alltså ytterligare en kräm ovanpå.

Azelainsyra kan hjälpa både aknebenägen och blossande hud.

Vem har nytta av azelainsyra?

Ganska många av oss kan få bättre hud av azelainsyra. Det är en hjälpsam antioxidant som har effekt på allt från oren hud med akne och tilltäpptheter till blossande hud med utbrott av rosacea. Den kan även vara effektiv mot pigmenteringar och acneärr. En del tänker kanske att azelainsyra främst är något för tonårshuden, men den är verkligen bra även för en lite äldre hud. Azelainsyra är både rengörande och lugnande, så alla med oren eller blossande hud har nytta av azelainsyra – oavsett ålder. Den verkar också förebyggande.

Hur har Pudderdåserne Azelainsyre 10% hjälpt mig?

Jag har som sagt använt Pudderdåserne Azelainsyre 10% (50 ml/ 369 kr) i snart en månad. I början var jag lite försiktig och använde den bara varannan dag. Jag tror faktiskt att jag kunde ha använt den varje dag direkt, för även om azelainsyra har en viss exfolierande effekt, är denna kräm mild. Efter en tids användning kan man använda den både morgon och kväll.

Läs också:  Hudvård för dagens väldigt mycket kallare väder

Som alla av Pudderdåsernes produkter, är Azelainsyre 10% parfymfri. Jag upplever den som en väldigt enkel produkt att använda. Den sjunker in snabbt, känns mjuk och lugnande mot huden och funkar ihop med andra produkter. Jag kan ha en exfolierande produkt under och kräm samt makeup ovanpå.

Pudderdåserne Azelainsyre 10% står nu längst fram i badrumsskåpet.

Den största fördel jag ser av Pudderdåserne Azelainsyre 10% är att min hud är lugnare än den brukar vara i januari. I vanliga fall rodnar och hettar den av det mesta – rengöring, temperaturskiftningar, skärmarbete, alkohol och het mat. Det gör den inte längre på samma sätt. Faktum är att jag just tvättade ansiktet med en rengöring med tea tree-olja (mer om den senare!) och därefter tog jag en varm dusch. Jag upplevde knappt någon rodnad eller värme i huden. Förutom känslan, så är det också en synbar förändring. De små röda knottror jag har haft på kinderna har nästan försvunnit. De senaste dagarna har jag knappt använt foundation för att jämna ut hudtonen, så det har verkligen hänt något med min hud.

Pudderdåserne Azelainsyre 10% är ingen väldoftande lyxkräm i exklusiv förpackning, men den kommer att stå längst fram i mitt badrumsskåp en lång tid framöver.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa