Har du testat nail slugging?

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Nail slugging är den rykande heta tiktok-trenden som höjer mineralolja till skyarna. Har du testat?

slugging Bättre naglar med nail slugging?

Nej, jag trålar inte på Tiktok pga det blir som ett svart hål som äter upp min tid. Men en vill ju ändå ha koll, och amerikanska beautytidningen Allure står villigt till tjänst med vad om trendar. Just nu är det nail slugging.

Minns du baking från år 2018? Jag minns mest  att det var nollkul att städa badrummet efteråt. Nu är det slugging som gäller.

Slugging innebär att först överdosera vårdande produkter och sedan låsa in dem med ett fett lager vaselin. 

slugging En burk vaselin för 121:90 räcker i åratal. Minst.

Vaselin består av mineralolja. Dvs en ren och inert (overksam) olja i fast form, och vars stora molekyler lägger sig som en skyddande hinna på huden. Den skyddande effekten göra gott när huden krisar. Mitt vintertrick är sova med en rejäl klick Eucerin Aquaphor (70 kr/45 ml) på hopplösa händer och uttorkade fötter. i Aquapor finns också glycerin och annat hudgodis.  Ja, eftersom jag inte vill kladda ner sängkläderna blir det förstås plastpåse/sockor respektive tunna plasthandskar…

Uttrycket slugging kommer från sniglar (engelsna för snigen: slug. och det där extra mineralolja-lagret ska påminna om snigelsekret. Det innehåller bland annat glycosaminoglukaner som är toppen för huden tack vare en återfuktande verkan och läkande verkan. 

Läs också:  Jag testar hudvårdstrenden slugging en gång och aldrig mer

Funkar nagel-slugging?

Beatrice Gull på nagelföretaget Depend säger att det låter logiskt eftersom mineraloljan förhindrar nagelvården från att dunsta. Den får ju bara en väg att gå: ner i nageln för att göra nytta. 

Själv gillar jag nageloljor, men nu börjar jag gärna med en dos nagelserum som snabbt går ner i nageln, och följer sedan upp med nagelolja. Glöm inte att massera in oljan runt nagel och nagelrot – den extra friktionsvärmen hjälper de välgörande ingredienserna att snabbare slinka ner dit de ska. Bästis-serumen just nu är Depend O2 Argan Oil Nail Serum (119 kr/10 ml) och Dashl Nail Rescue Serum (159 kr/7 ml). Bästa nagelolja? Essie Treatment Apricot Oil (149 kr/13.5 ml) och budgetkapet Depend O2 Grape & Avocado Nail Oil (110 kr/11 ml).

Nu ska jag testa nagelslugging-tricket med vaselin till natten. 
Undrar bara vad sängkläderna tycker?

Nyfiken på Allure-artikeln? Läs den här.

 

 

5 3 röster
Betyg på inlägget
1 Kommentar
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Lotta

121.90? Låter lite mycket. Fett för att låsa in fukt låter ju vettigt annars, det gör jag i ansiktet ofta. Fast inte vaseline…. olja istället. Ska man kleta in händerna med vaseline får man nog ha bomullsvantar på natten.

Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x