Juldoft med apelsinblom och vanilj som blev perfekt sommarparfym

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Plötsligt händer det! Jag har hittat en ny favoritparfym och den doftar av apelsin och vanilj.

Som jag berättade för några dagar sedan är citrus en ny favoritnot i sommarvärmen. Därför borde jag inte bli förvånad över att min nya vardagsdoft innehåller apelsinblom. Men det blir jag – det här ska nämligen vara en ”julparfym”!

När jag var i Paris förra månaden gjorde jag som alltid på resa: testar så många produkter som möjligt som inte finns i Sverige.

Dels vill jag vidga vyer och höja blicken, dels kommer de sannolikt till Sverige så småningom (inte minst med samtidens gränsöverskridande e-handel).

Varuhuset Printemps är en av kolosserna på Boulevard Haussmann som går under samlingsbegreppet ”Les Grands Magasins” och i kvarteret BAKOM Printemps huvudbyggnad finns ett till Printemps-varuhus som saluför huvudsakligen beauty. Deras nischparfymvåning (!) är något utöver det vanliga!

Dit gick så klart jag och Arga tanten så snart vi kunde. Tricket med att köpa parfym är att gå runt med påsprejad doft i en dag – först då kan du göra dig en rättvis bild. Vi sniffade på 30-40 dofter på blotters (tjocka papperslappar) och gick därifrån med sex parfymer vardera, strategiskt sprejade på olika kroppsdelar.

När jag testade och valde doft baserat på ett helt dygns intryck köpte jag inte alls någon av de parfymer jag först trodde att jag tyckte om.

När jag gick och la mig på parfymtestarkvällen så var det endast en av de sex dofterna som satt kvar och den doftade dessutom himmelskt (och inte alls som jag trodde efter att ha luktat på den i butik): Parle Moi de Parfum Guimauve de Noël.

Läs också:  SG79 STHLM no 8 bjuder på vårkänslor med ny grönskande doft 

Parle Moi de Parfum är ett nischmärke skapat av parfymören Michel Almairac, som är född och uppvuxen i parfymens huvudstad Grasse. Han har skapat klassiker som Dior Fahrenheit och Gucci Rush.

Guimauve de Noël beskriv som en amber- och vaniljdoft med pudrighet, vita blommor och citrus. Jag tycker det stämmer! Citrusen är inte syrlig utan juicigt söt. Sockrigheten påminner mig om Philisophys Fresh Cream. Apelsinblom är den lättaste av de vita blommor en parfymör har att välja på. Resultatet blir mjukt, luftigt och feminint!

Som du ser har varumärket en bild i sin logotyp. Du kan förledas att tro att det är ett cannabisblad; i själva verket är det blotters i knippe, så som de brukar stå på arbetsbänken hos en doftkreatör.

Siffran i doftens namn anger hur många olika ändringar som har gjorts i doften sedan det första utkastet. Guimauve de Noël (julmarshmallow) har som du ser modifierats 31 gånger innan den ansågs färdig.

Värt att notera är att många kommersiella dofter kan ändras tusentals gånger innan varumärket är nöjt.

Vilken är din favoritparfym just nu så här mitt i högsommaren?

In English: My new favourite summer fragrance was actually created for Christmas.

5 6 röster
Betyg på inlägget
4 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
tigrushka

Just nu Jardins de Kérylos och Bois Naufragé, båda med fikon och av Pierre Guillaume/Parfumerie Générale. JdK är blommigare, BN är mer träig.

Charlotte

På sommaren älskar jag ”Un Jardin sur le Nil” från Hermes.

Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x