Så här dubbelrengör jag under semestern

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Rengöring är för mig den viktigaste delen av hudvårdsrutinen. Om jag slarvar med den, får jag snabbt knottror och utslag som ingen kräm i världen kan rå på.

Jag är alltså extra noggrann under semestern, när jag både svettas mer än vanligt och använder mer SPF än vanligt. Det är inte så att jag behöver byta ut mina vanliga produkter, men jag ser till att använda dem längre än vanligt. Hemma slarvar jag nog ibland med att låta rengöringen göra sitt jobb.

Semesterns dubbelrengöring.

De rengöringsprodukter jag packade med mig hit är Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Original och Fresh Soy Face Cleanser. Bägge är snälla rengöringar som inte torkar ut eller irriterar huden. Min hud kan på resa bli lite extra känslig, av luftkonditionering, nytt tvättmedel och miljöombyte i största allmänhet.

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Original är fast i burken, men blir till olja på huden.

Clean It Zero Cleansing Balm i originalvarianten är ett mjukt balm, som ändå behåller sin fasta form i värmen. Det går alltså att resa tryggt med den utan att få läckage i necessären. Jag tar en ganska rejäl klick och masserar runt i en minut. Jag får räkna tyst för mig själv, annars slutar jag när jag tycker att all SPF, makeup och smuts känns upplöst.

Fresh Soy Face Cleanser är en snäll rengöring som inte torkar ut huden.

Sedan torkar jag bort den med en tunn bomullsduk från Eve Lom. Jag tar alltid med den på resa, eftersom den torkar så snabbt. Därefter masserar jag in Fresh Soy Face Cleanser, för att rengöra huden ännu en gång. Kanske är det inte nödvändigt med dubbelrengöring, men jag tycker att det funkar bra för mig. Även den andra rengöringen torkar jag bort och sedan mistar jag med Mantle The Must Mist. Den är både mild och uppfriskande på samma gång.

Läs också:  Härlig budgetduo för effektiv dubbelrengöring
Jag mistar flera gånger om dagen med Mantle The Must Mist.

Jag är bara inne på andra dagen med rigoröst SPF-applicerande, men ansiktet har klarat sig bra hittills. Tyvärr har jag inte varit lika bra med att skydda fötterna, men det är en annan historia.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa