Tung rakhyvel för den som tröttnat på rosa plast

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Har du hört talats om Melle? Jag gjorde det alldeles nyligen. Det är ett svenskt bolag som grundades 2019 av Emma Selenius, som tröttnat på alla rosa rakhyvlar för kvinnor. I höstas kom så Melles första kollektion med stilrena rakhyvlar och ett rakbalsam.

Melle tillverkar alltså en svenskdesignad och svensktillverkad rakhyvel med handtag i mattsvart, matt eller kromad zink. Jag har den matta grå, Dusty. Zink är ett material som kan återvinnas hur många gånger som helst, till skillnad från materialet i mina vanliga plasthyvlar.

Startkitet innehåller rakhyvel, tre rakblad och hängare.

Melles hyvel är ganska tung och ligger bra i handen. I startpaketet får man en hyvel med livstidsgaranti, tre rakblad och en hängare, som man fäster med självhäftande klisterremsa. Om man hänger upp hyveln skyddar man rakbladet från att rosta. Jag har än så länge min i korgen på duschgolvet, men det är kanske inte någon bra idé. 

Hängaren skyddar rakbladet mot rost.

Rakbladet är utbytbart och Melle föreslår att man byter det en gång i månaden. Det beror förstås på hur ofta man använder sin rakhyvel. Bladet byter man genom att föra in det från sidan i hyveln. När man har förstått hur man ska göra, är det enkelt. För mig var det inte helt självklart inför första användningen, men jag hittade instruktioner på hemsidan.

Rakningen går otroligt lätt, åtminstone för mig som är van vid engångshyvlar i plast. Den tunga hyveln gör att jag bara behöver lägga den mot huden och låta den glida. Jag tycker också att rakningen blir lite närmare huden än jag är van vid, det blir t ex ingen skugga kvar i armhålorna.

Läs också:  Sommarens skönhetshjältar
Den tunga hyveln ligger bra i handen och gör rakningen enkel.

Melles rakhyvel ska hålla hela livet, men rakbladen behöver man alltså byta. Det går att beställa refiller på hemsidan, men man kan också skapa en prenumeration. Det kan ju också funka som en påminnelse om att det är dags att byta blad.

Melle är inte först med att sälja rakhyvlar med rakbladsprenumeration, men jag undrar om de inte har den snyggaste hyveln? Jag väljer hellre mattgrå zink än rosa plast.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa