5 återfuktande ansiktsmister som räddar torr hy i februari

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Strama ansikten älskar en mist, antingen i handväskan, i din hudvårdsrutin eller framför datorn. Den ger fukt och lugnar irritation. Dessa fem kan jag varmt rekommendera!

 

Det sägs att februari är den månad på året när du är mest torr och i mitt fall stämmer det verkligen. Ansiktet är stramt och huden en storlek för liten, trots att jag använder finfin hudvård med extra allt. En extra allt jag lägger till i hudvården så här års är en mist.

En mist är ett ansiktsvatten du oftast sprejar över ansiktet. Den kan lugna, återfukta, pigga upp och också fungera som underlag för ditt fuktserum. Flera fuktserum med hyaluronsyra kan nämligen, enligt Wettex-principen, tas upp bättre av huden om huden är så att säga för-fuktad.

De flesta ansiktsmister innehåller just fuktgivande ingredienser och har en tunn, flytande konsistens lik vattens. Den återfuktar, men sällan lika mycket som en hudkräm som du smöjer in på ett annat sätt. Däremot kompletterar misten ofta dina vanliga ansiktskrämer. Förutom ingredienser och effekt är sprejmunstycket en avgörande faktor. I bäst fall får du ansiktet mjukt inlindat i ett finfördelat fuktmoln, i sämsta fall blir du spottad i ögat. En härlig doft är också trevligt, men inte avgörande.

 

För känsliga: La Roche-Posay Toleriane Ultra 8 Daily Soothing Hydrating Concentrate, 259 kr/100 ml.

Fukt med fukt och en liten nypa av allantoin!

Okomplicerad och pålitlig fuktmist för känsliga. Allantoin har både lugnande och anti age-egenskaper, vem gillar inte det? Och om du inte tror på min förklaring av La Roche-Posay Toleriane Ultra 8s förträfflighet så är den också rekommenderad av no bullshit-hudexperten Caroline Hirons.

Läs också:  Dr Roebuck's personligt serum för känslig hy

 

För trendiga: Mantle The Must Mist, 350 kr/125 ml.

Innehåller alla ingredienser du har hört talas om och som är bra för torr hy: aloe vera-växtsaft, glycerin, propanediol, sodium PCA och hyaluronsyra. Innehåller barriärstärkande niacinamid (vitamin B3). Innehåller CBD, som troligen är bra för känslig hy (fler studier behövs). Men det är den söta citrusdoften från växten litsea cubeba som gör det här till en favorit bland alla som har testat den!

Min står på skrivbordet för att ge mig glädje och härlighet när jag stirrar på skärm tolv timmar i sträck.

 

För hudvårdskonnässörer: Mesoestetic Hydratonic Mist, 495 kr/125 ml.

Ingår i professionella hudvårdsmärket Mesoestetics rengöringsserie och är precis som en toner eller ett ansiktsvaatten avsedd som sista steget i rengöringen, men tack vare sprejmunstycket funkar Hydratonic mist också utmärkt som uppfräschare under dagen. Doftar härligt av ros, tack vare en ansenlig mängd rosvatten. Bland ingredienserna finns också pantenol (vitamin B5) som stabiliserar hudbarriären och förhindrar fuktförlust.

 

För lyxälskare och solbruna: Vita Liberata Skin Plumping Petide Mist, 100 ml.

Från Vita Liberata kommer en fuktsprej som både kan fungera före och efter att du skaffar fuskbränna. Den här härliga misten, som blir riktigt blöt i ansiktet utan att ha en vass stråle, har utgått ur sortimentet, men i andra länder finns liknande mister från irländska brun utan sol-varumärket. Med lite tur kommer de även hit! Min mist är så gammal att jag borde pensionera den, men jag tänker att eftersom jag tack vare sprejmunstycket inte har stoppat fingrarna i förpackningen och bacillerat ned själva produkten kanske den kan leva några månader till…

Läs också:  Detta budgettips från Aco är verkligen toppen!

 

För ekologiska: Weleda Hydrating Facial Mist, 127 kr/100 ml.

Ekologiska Weleda har gjort en uppryckning de senare åren och tittar både på trendiga ingredienser och mer uppdaterad design. Förra året kom det österrikiska hudvårdsmärket med en modern fuktserie med fikonkaktus, här är ansiktssprejen. Den innehåller förutom den mexikanska suckulenten också trevliga ingredienser som aloe vera-juice, glycerin och betain. Betain är en fin liten doldis med anti-inflammatoriska egenskaper som jag alltid blir glad när jag hittar på en ingredienslista!

 

Jag hoppas att du har fått tips på några nya härliga produkter att lägga till i din hudvårdsrutin eller i vardagen! När det blir varmt framåt maj si sådär så kan du ställa din mist i kylen och då få en härligt svalkande effekt, förutom den fuktgivande.

In English: 5 face mists I really like!

5 4 röster
Betyg på inlägget
4 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
camilla

Weledas mist är faktiskt riktigt prisvärd och bra. Jag har svårt att hitta en som jag gillar men denna har jag faktiskt gjort ett återköp på.

Bella

LRP Toleriane är löjligt överprisad men JÄVLARRR vad bra den är! Ger sjukt fin glow efter makeup.

Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x