3 sätt att snällboosta din hudvårdsrutin om hyn är torr stram eller röd

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Om du, liksom jag, har en torr, stram och lite skör hud så här mitt i torra vintern så får du tips om produkter som hjälper utan att stjälpa.

 

När huden känns bråkig eller tråkig är det fort gjort att snegla på syror, peelings och dunderkurer. De gör ofta nytta men används de oförsiktigt eller för ofta så kan de också göra skada. Många hudfantaster får problem med skadade hudbarriärer, perioral dermatit, rödhet och andra irritationsreaktioner.

Jag själv brukar, när huden känns en storlek för liten, lägga till fler steg i hudvårdsrutinen, men inte peelande (som syror) eller ”föryngrande” ingredienser (som retinol) utan istället leta efter fukt och lugn.

Hjälp huden med ett skonsamt sätt med dessa snällisar, som också går att blanda med annan snällhudvård. Använd serum, ampuller eller toner före din vanliga ansiktskräm.

Aivira Intensive Hydration & Glow Serum, 695 kr/30 ml.

Nytt, svenskt hudvårdsmärke som vill återfukta din hud med nya alg-utvunna ingrediensen ectoin. Varumärket är så nytt att det ännu inte finns på de vanliga försäljningsställena, eftersom ägarna ännu inte har bestämt om varumärket främst ska sikta på hudterapeuter och deras salonger, eller finnas tillgängligt även på de ”vanliga” stora ställena. Serumet innehåller förutom ectoin andra hudgosiga ingredienser, bland annat en liten mängd mjölksyra som är lika mycket en återfuktande ingrediens som milt peelande. Verkligen jättemilt – ofta kan även personer med rosacea och akne tåla mjölksyra.

Läs också:  Hänt i veckan på Daisy Beauty Expo 2022

Så se fram emot en mer fuktmättad hud och en uppfräschad lyster!

 

Cetaphil Bright Healthy Radiance Brightness Refresh Toner, 199 kr/150 ml.

Det här hudvårdande ansiktsvattnet innehåller visserligen ”uppljusande” ingredienser men snälla sådana, och i snäll koncentration, så även en känslig torris kan använda tonern. Tredje ingrediensen på ingredienslistan är omåttligt populära vitaminet niacinamid, som hjälper till att bygga upp barriären. (På ingredienslistan står den ingrediens det finns mest av först, sedan listas resten av ämnena i fallande storleksordning ned till en procents koncentration, därefter får skönhetsföretagen lista ingredienser i vilken ordning de vill.)

Jag tycker mycket om att ha en flytande produkt som första steg i hudvården; jag klappar in den i ansiktet och klappar lite extra snällt på mig själv om jag är trött eller stressad. Maxmys!

 

Dr Belter Intensa Ampulle No5 Sleeping Beauty, 520 kr/10 ampuller.

Förtjänar verkligen sitt askungenamn, eftersom din hud förvandlas över natten från gnisslig och motsträvig till smidig och följsam.

Jag tycker kuren på 10 nätter är lämplig, även om du kan köpa  endast två ampuller. Ampullerna är stora så du kan med fördel spara några droppar över natten till att förstärka din morgonrutin med. Det fetmjölkiga innehållet består stor del mandelolja (som står som andra ingrediens på INCI), utan att bli överdryg och fettig vilket ren mandelolja kan bli.

Läs också:  Påskdusch utomhus med Cetaphil och Berså

Viktigast av allt är att inte helt strunta i hudvården, när huden känns tråkig, utan att växla ned den (eller upp, beroende på hur man ser det) och fortsätta att vara snäll mot dig själv och din hy.

Vad brukar du göra för att levla upp din hudvård i dessa torra och trista tider?

In English: 3 ways to enhance your skincare routine without harming skin’s barrier.

5 5 röster
Betyg på inlägget
8 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Liz

Fuktmask Origins på natten och ceramidkrämer både dag o natt och massa fukt

Annika

Sisley black rose. Den enda som kan lugna när huden bara fjällar och är ledsen. Fy vad jag fått prova och leta mig fram… Sensai silk moisture II också, men ibland biter inte ens den. Plus att jag måste rengöra varje kväll, annars år jag plitor av den.

Annika

Masken, oljor har aldrig fungerat för mig. Den är min go-to på långa flygresor också, det första jag gör innan jag försöker sova.

Yvonne

Fuktmask, Fuktmask, Fuktmask!
Just nu Origins gröna tub

Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x