Festlig makeup med fokus på ögonen

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Festlig makeup en vanlig tisdag. Idag har jag inte hitta på så där super mycket. Åkte till asecs för shopping med mamma och kände för att lägga en lite mer synlig och festlig makeup. Jag valde att testa en palett och en eyeliner från bareMinerals och detta blev resultatet. 

Festlig och söt palett. 

bareMinerals mineralist- Heathered är en urgullig palett som ser ut som en liten bok man kan ha med i väskan. 

Paletten innehåller 6 stycken skuggor, 3 stycken matta och 3 stycken skimriga. När jag öppnade paletten så gillade jag färgerna. Det kändes som att man dels skulle kunna göra en ljusare makeup, men även en som var lite sotig. Med priset som ändå ligger på 495 kr så tänkte jag att dessa borde innehålla bra med pigment och där av så kan man välja styrkan på alla skuggor och göra den så ”stark” som man vill. 

För en festlig och lite mörkare makeup så valde jag att enbart lägga dom matta skuggorna (skimret kommer längre ner i inlägget). 

Jag tyckte att det var bra pigment i skuggorna och jag gillade hur dom la sej på locket. Det var lätt att blanda ut dom och få snygga kanter. Om jag skulle jämföra lite mellan skuggor så skrev jag ett inlägg för någon vecka sedan. Liten och behändig palett med 4 skuggor Om jag jämför dessa paletter så är ju priset självklart en stor skillnad. 

Skuggorna från Elf ger inte alls samma pigment på en gång, utan där får man jobba längre och mer för att få intensitet i skuggorna. Medans skuggorna från bareMinerlas ger en mer pigmentrik skugga på en gång.

Vilket gör att det går fortare att lägga makeupen samt att du inte behöver jobba så mycket med den. Med det skrivet så är inte Elf en dålig palett, men den kräver lite fler lager av skuggan. 

Festligt med en skimrig eyeliner. 

Jag gillade paletten och tycker att det finns många olika små ”böcker” att välja på så att alla kan hitta en färgkombination som passar. Enkla skuggor att arbeta med och som inte ger så mycket smul i paletten. Dom skimriga skuggorna var super snygga dom med och dom gick att lägga både med finger och platt, hård pensel. Men jag valde att istället lägga en penna från barMinerals som skulle ge skimret till min festliga makeup. 

bareMinerlas mineralist eyeliner- Graphite. Här kommer en penna som är krämig, suddbar och vattenfast. Jag gillade verkligen när jag läste om den då jag gillar när man kan skugga ut en liner. 

Det kommer i flera festliga färger, en del är matta och en del är metalliska, liksom Graphite är en metallisk nyans.

Det finns inte så mycket dåligt att säga om pennan förutom att jag tycker att spetsen blir så där trubbig och rund. Vilket gör det svårt att göra en snygg liner på ögat. 

Det går självklart om man trixar lite. Den är snygg att sudda och den suddas enkelt utan att den känns för kladdig eller så. 

Som man ser i kanten så vart den lite tjock och jag tog en hård och snedskuren pensel och försökte att rädda upp det. Jag valde sen (efter bilden) att ta yttepytte lite concealer och kunde få en mer skarp kant. 

Så det går självklart att rädda upp en vinge. Men jag kanske skulle använda denna mer till att skugga ut och inte att satsa på skarpa kanter. Men en festlig eyeliner enligt mig. 

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Sofie-Charlotts palett

Mest lästa