MAC – Holiday Color Presto Chango Hyper Real Glow Duo Blush Step Bright Up/Alche-Me

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Ultraskimrig multiprodukt som håller hela dagen

MAC Holiday Color Presto Chango Hyper Real Glow Duo Blush beskrivs som en multiprodukt som kan användas som bronzer, highlighter, ögonskugga och rouge. Produkten är en del av varumärkets limiterade Holiday-kollektion. Puderformulan ska vara krämig, smälta in i huden och efterlämna en reflekterande och felfri glans. Produkten ska ge en en strålande finish, vara enkel att blanda ut och sitta på plats. Produkten ska passa för alla hudtyper. Efter tre veckors användning upplever jag att produkten sitter hela dagen, men är för mig mest lämpad som en blush.

Jag som testar är 29 år gammal och har ljus hy med kall till neutral underton. Jag har torr till normal hy. Jag har testat MAC Holiday Color Presto Chango Hyper Real Glow Duo Blush i färgen Step Bright Up/Alche-Me”, en skimrig färg i lättare brons.

Jag har testat produkten ensam på bar hud, men också ovanpå primer, foundation och puder. Jag upplever att den lämpar sig bäst för mig som ett ultraskimrigt blush, men kan tänka mig att den kan fungera som highlighter på någon med mörkare hudton än jag.

Produkten får minus för priset, som jag tycker ligger något högt för vad man får. Det finns liknande produkter på marknaden som ger liknande resultat, till exempel Nyx Sweet Cheeks Creamy Glowy Powder Blush.

Jag upplever att produkten är lätt att applicera. Den håller hela dagen – cirka nio timmar med bas och sju timmar utan. Formulan var, precis som utlovat, lätt att blanda ut. Den ger en metallisk finish.

Produkten tvättas sedan lätt bort med vanlig ansiktsrengöring. Puderdosan är i röd plast, passande för säsongen då detta är en del av MAC:s julkollektion, med ett snäpplock som känns robust.  

Personligen tycker jag att designen på framsidan med en svartvit virvel känns något gimmickaktig, även om detta förstås är en smaksak. 

MAC Holiday Color Presto Chango Hyper Real Glow Duo Blush innehåller 8 gram. Jag rekommenderar produkten främst till de som vill ha en ultraskimrig multiprodukt i puderformat.

Information

RIKTPRIS: 325 kr

Mest lästa