Smart makeup-spatel räddar dyra serumdroppar

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Gaah, favoritserumet är på upphällningen och pumpen sörplar trots att det finns en skvätt kvar på flaskans botten. Nu är goda råd dyra. Men nej, en makeup-spatel är ju inte det. 

makeup-spatel
Mina nya bästisar!
 

Visst är det retsamt när de sista dropparna hånflinar från flaskbotten! Samtidigt är öppningen så smal att inte ens min pyttigaste tesked tar sig ner. Men jisses amanda, var är min smarta makeup-spatel? 

Och varför hittar jag inte sådana i svenska nätbutiker?

Härom veckan försöker jag komma åt de allra sista serumdropparna i favoritserumet Good Genes från Sunday Riley. Låt oss säga så här: jag stöter på en veritabel flaskhals.

makeup-spatel
Originalet: Makeup Miser tillverkas inte längre

För typ 10 år sedan köpte jag supersmala smink-slickepottar av märket Makeup Miser (miser = snåjåp) eftersom de prisades högt och brett av amerikanska beautybloggare. De svarta och lila verktygen hamnar knappast på design-museum pga tråkigt formspråk, men till och från har spatlarna servat min inre snåljåp under åren. Och, jag har säkert tjänat in de få dollar jag betalat, men var i hela friden gömmer de sig nu? 

Vanligtvis handlar jag inte från konstiga sajter och avstår av princip från både Wish och Amazon – men tummar på principerna pga mitt brinnande behov av funktionella spatlar. En snabb googling, en dryg hundring och efter 10 dagar ligger tre nya BFF i kökslådan. De är dessutom både snygga och slanka, och den tomteröda kulören gör dem svåra att förlägga.  

Framför allt är formen ÄNNU bättre än originalets kantiga, mjuka skedar. De här godingarna bjuder på en smal och formfast slickepott med fasade kanter i ena änden, och i den andra finns en böjlig sked som skopar upp flytande produkter. Kan inte vara bättre! 

 

 

 

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa