Ögondroppar som lyfter hängande ögonblock bland årets bästa skönhetsprodukter

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Igår låg oktobernumret av Allure på hallmattan när jag kom hem. Det är kanske årets roligaste utgåva, för det innehåller Best of Beauty.

I år är det 25 året i rad som den amerikanska skönhetstidningen listar sina favoriter i en mängd olika kategorier, allt från bästa gourmanddoft (Kilian Paris Angels’ Share) till hundschampo (Ouai Fur Bébé Pet Shampoo). En stor del av tidningen handlar därför om Best of Beauty. Man kan t ex läsa om Hall of Fame, med de produkter som vunnit flest gånger. Flest segrar har svampen från Beautyblender, hela tio stycken. Tvåa på listan är Color Wow Root Cover Up med åtta segrar. Den sistnämnda har jag inte hört talas om, men tydligen är det ett puder som täcker gråa hårrötter, även under en hel dag med bad.

Oktobernumret av Allure innehåller hela 316 skönhetsvinnare.

På ett uppslag delar 25 erfarna Allure-redaktörer genom tiderna med sig av sina bästa skönhetstips. Det är en del produkttips, några smarta grejer man snappat upp av folk i branschen och lite generaliseringar som att försöka le ofta. Det är förstås kul att läsa, men mest spännande är i mitt tycke de tre kategorierna Breakthrough Award, Best Splurges och Best Steals.

Breakthrough Award

Bland de bästa nykomlingarna finns i år två vinnare som jag gärna vill höra mer om. Upneeq är receptbelagda ögondroppar som tillfälligt lyfter ögonlocket. Hängande ögonlock är inte så kul och hittills har operation varit det enda som hjälpt. Nu finns alltså ögondroppar, godkända av amerikanska FDA, som lyfter det övre ögonlocket i åtta timmar. Skulle du våga testa?

Läs också:  Årets favoriter bland doft, BUS och makeup
Skaffa en vaken blick med ögondroppar – hur vore det?

En annan nykomling är skräddarsydd hudvård från Atolia. Först får man svara på fler än 50 frågor – inklusive en om postnummer så Atolia ska veta vilken typ av luft det är där man bor – och sedan får man en hudvårdsrutin anpassad enbart efter en själv.

Ett par av årets genombrottsprodukter har jag sett här hemma också, som ghd Unplugged Hair Straightener och Benefit They’re Real! Magnet Extreme Lengthening Mascara. Jag gillar verkligen Benefits första They’re Real! så nu hamnar magnet-versionen på önskelistan.

Best Splurge? Byredos skuggor är verkligen vackra.

Best Splurges

Bland alla lyxiga produkter på Best Splurges-listan är det flera jag gärna skulle ha hemma i badrumsskåpet. En av dem, Byredo Eyeshadow 5 Colours, har jag redan. Annars skulle jag inte ha något emot Sisley Velvet Nourishing Body Cream with Saffron Flowers, Tom Ford Lost Cherry, Hermes Rose Hermès Silky Blush Powder eller varför inte Dyson Airwrap Complete?

Här finns en hel del hudvård att läsa om.

Best Steals

Om man inte vill ta fram den stora plånboken, kan man istället hitta fynd bland produkterna i kategorin Best Steals. Här finns exempelvis e.l.f. Big Mood Mascara, Essence fix & LAST 18h make-up fixing spray och The Inkey List Retinol Serum. På listan finns även en produkt som var med redan på den första listan 1996, Cetaphil Daily Facial Cleanser.

Läs också:  Trendig höstmakeup från Chanel: le Rouge

Jag har genom åren upptäckt många produkter tack vare Allure Best of Beauty. Extra kul är att det är en blandning av nykomlingar och gamla trotjänare, så man kan både upptäcka nytt och påminnas om bra grejer man redan har.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa