Franskt eko-märke som skiljer sig från mängden

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

I höst lanseras franska eko-märket Miss W PRO i Sverige. Det är ett makeup-märke som inte riktigt ser ut som eko-märken brukar göra.

För det första heter det inget som påminner om natur. Miss W PRO får mig att tänka på storstadsgator nattetid och inte ljuva lavendelfält i Provence. För det andra är förpackningarna i svart plast (PLA, 100% naturlig bioplast) med röd text, istället för ofärgad papp eller trä. Sist men inte minst, står det ingenting om vad produkterna inte innehåller på förpackningarna.

Mina favoriter från franska eko-märket Miss W PRO.

Jag tycker det är uppfriskande – och ett tecken på att hållbarhet börjar bli standard, inte ett försäljningsargument. Det finns nämligen många anledningar att testa Miss W PRO. Det här är riktigt bra fransk makeup. Ja, jag använder tydligen “fransk” som ett argument. Färgerna är smickrande, produkterna välpigmenterade och det är lätt att applicera och tona ut både rouge och skuggor.

Läppstiftet i nyansen 124 får mina läppar att se fylligare och slätare ut.

Mina favoriter är hittills Miss W PRO Poudre lumière, Miss W PRO Fard à paupières i nyans 35 och Miss W PRO Rouge à lèvres i nyans 124. Pudret är ett 3-i-1-puder som kan användas som contour-produkt, bronzer och highlighter. Jag blandar alla färger och bara sveper över ansiktet för färg och lyster. Ögonskuggan är fantastiskt högpigmenterad och den bronsskimrande 35 ger ett så vackert ögonlock på egen hand – lite fuktigt intryck, utan att lägga sig i några veck. Läppstiftet är min absoluta favorit. Nummer 124 är en perfekt vuxen rosa nyans – lite Barbie, lite bär. Den gör att mina läppar ser både lite fylligare och lite slätare ut.

Läs också:  Känner du till the 60-Second Rule?
Palina Calm Down Mask är söndagsmasken 19 september.

Söndagsmasken då? Förra söndagen blev det ingen mask, men det tar jag igen idag. Jag ska testa att lägga Acasias ögonkräm som ögonmask, så nu har jag ställt in flaskan i kylen. Dessutom rensade jag min masklåda igår och hittade några gamla favoriter som det är hög tid att göra slut på. Palina Calm Down Mask är en sådan. Jag använde den mycket för ett par år sedan, så det ska bli kul att testa den igen. Den är både återfuktande och lugnande, vilket är skönt när huden känns lite blossande.

Franskt och svenskt får det bli denna söndag. Pourquoi pas ?!

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa