Lyxig handsprit från Atlas-området och min personliga guide till Vasastan

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Det pyttiga Atlas-området i stockholmsstadsdelen Vasastan har gett namn åt fin och lyxig handsprit.

Atlas Sanitizer Palmarosa, 99 kr/100 ml.

 

Stockholm har flera stadsdelar, kända för olika saker. Vasastan är den som ligger mig varmast om hjärtat!

Östermalm är konservativt och lyxigt – många av de dyraste adresserna i spelet Monopol ligger på Östermalm. I verkligheten är största delen av Östermalm tråkig, på kvällarna är det en spökstad. Vid Stureplan finns så klart ett berömt nattliv, men resten av Östermalm är ganska öde. Jag antar att de boende antingen är i sina chalets i Verbier eller lantställen på Österlen/Torekov/Åre, och rör de sig i Stockholm är det sannerligen inte till fots – det är per BMW.

Södermalm är känd som en gammal arbetarklasstadsdel men är idag främst befolkad av vita akademiker från övre medelklass, ofta journalister. Jag tycker Södermalm är för rörig för mig, de enda ställena jag besöker upprepade gånger är NoFo WInebar och Café Cuvée. (Och min kompis Tina.)

Min favorit, där både jag och Daisy Beauty har sin hemvist, är Vasastan! Vasastan är en trevlig stadsdel med folk i rörelse på kvällarna.

Här finns få butiker och många restauranger, och därmed också folkliv. Jag har åtminstone 10 barer och restauranger en kvarts gångsavstånd från min bostad som jag verkligen ÄLSKAR!

Läs också:  Skincity och Atlas levererar min favoritduo för händerna

Jag gillar att skriva om skönhet för att jag, när jag hittar något som jag själv tycker väldigt mycket om, vill dela det med andra. Delad glädje är verkligen dubbel glädje för mig! Vasastan väcker samma känslor.

Vikten av att få dela med mig gäller inom många områden i mitt liv: de influencer- och läsarevent Daisy Beauty har gjort handlar om att jag vill dela med mig av saker jag tycker om och tycker är viktiga, oavsett om det är spa, produkter, resmål eller kunskap. Varje gång jag och Sam har rest till ett nytt ställe som jag har känt starkt för, börjar jag genast prata om vilka vi ska resa dit med nästa gång. Sam tycker jag har lite svårt att njuta av nuet, och det kan ju stämma, men varför skulle jag vilja behålla fantastiska saker för mig själv?

Därför vill jag slå ett slag för stockholmsstadsdelen Vasastan och orangevinbaren Ambar, Biograf Capitol, italienska restaurangerna Adria och L’Avventura, trevliga Las Brasas*, Stockholms bästa indier Curry Spice City och frukosten på Gast.

Och bo för all del på prisvärda Hotel Birger Jarl, som har stans trevligaste personal och smarrig hotellfrukost** även för oss som inte kan äta gluten.

Nu när du har fått hela din nästa resa till Stockholm detaljplanerad kan vi gå vidare till Atlas Sanitizer. Från vinbar till handsprit, så att säga!

Läs också:  Beautystaycation dag 1 med tre gigantiska väskor och en beautypanel

Atlasområdet är ett litet och väldigt trevligt boendeområde vid St Eriksplan i Vasastan. Där finns, förutom min ADHD-mottagning, ett par valv som har inspirerat designen hos nya handspritsföretaget Atlas Sanitizer.

Atlas Sanitizer gör handsprit i tre storlekar (100 ml, 250 ml och 500 ml) och och tre dofter (palmarosa, lavendel och bergamott). Jag gillar alla! Tillsammans med Stockholm Bränneri gör Atlas Sanitizer de mest väldoftande och lyxigaste handspriterna som finns.

Varsågod för veckans bästa stockholmstips och veckans bästa shoppingtips!

 

*Fråga efter vinet på druvan malvasia som är gjort på Lanzarote!

**Jag säger bara: hemgjord lammkorv.

In English: Great tips om hand sanitizers and places to visit in Vasastan, my favourite part of Stockholm.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa