Måndag med Modepolisen: Reashoppa som ett proffs #2

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Måndag med Modepolisen lär dig reashoppa som ett proffs.

Måndag med modepolisen
Mitt bästa reakap fanns i en låda märkt €20, men gör att varje outfit ser ut som en miljon dollar.

 

Vi vet att så här dags i augusti börjar det bli tunt i reahörnet. Låt det inte hindra dig, Än finns det fynd att göra, bara du vet vad du sysslar med. I bästa fall har du redan börjar rensa ut de kläder du inte använder, och lagt ut dem på Blocket, Tradera eller närmaste bloppis. Lägg undan pengarna du får in, och använd dem på det som kommer att pigga upp kommande månader.

När du köper nytt, använd mitt mantra: Cost Per Wear. De kläder som du använder ofta kostar till slut bara några ören per användning, medan andra blir helt enkelt svindyra. Det är ok när det gäller en festklänning, men inte för plagg du ska slita på. Plagg du använder ofta blir billiga i längden. Dubbelkolla med ditt absoluta favoritplagg: ta inköpspriset, dela med antal gånger du använt det = kostnad per användning… Då inser du lätt att hyllvärmarna faktiskt blir alldeles för dyra.

Rea-regel 6: Titta på tvättråden. Här är det butikskoll som gäller (väl hemma är det tyvärr för sent). Vit ullbyxa + kemtvätt, det blir dyrt. Sidenblus som kräver handtvätt? Kanske kan du tvättmaskinshandtvätta, kanske inte. Många plagg är ”övermärkta” och går utmärkt att maskintvätta, men det finns inga garantier. Dumpar du helst allt i tvättmaskinen på ett och samma program? Köp efter din livsstil – något annat har du inte råd med.

Rea-regel 7: Missa inte accessoarlådan. Där, bland skärp, sjalar och smycken finns riktiga fynd (eftersom inte många orkar gräva just där).

Rea-regel 8: Satsa på klassiker. Kanske har du nära till en outlet med märkesvaror. Där hittar du ofta basplagg till suveräna priser, som blir ännu bättre i reatider. Tänk: hellre en svart kavaj i knasigt snitt än en traditionellt skuren kavaj i knsigt kycklinggult. Den svarta kavajen kommer att hålla stilen länge, den gula dör efter en vecka. Om den inte avlidit redan.

Rea-regel 9: Fina Gatan eller Budget-kedja? Båda har sina fördelar. Suktar du efter ett märkesplagg, passa på de sista readagarna. Med lite tur finns där drömplagg som du aldrig haft råd med annars. En lite för stor storlek gör inget, det kan en bra skräddare fixa (men köp aldrig för smått).
Hos kedjorna fyndar du underkläder, jeans och modetrender som du känner kommer snabbt att gå ur tiden.

Rea-regel 10: Felköp? Sälj genast! Ut med plagget på Blocket, Tradera eller till en kompis med samma klädsmak. Du har ju fyndat, så oanvända reaplagg säljer du utan förlust. Vinsten är att du slipper (ännu en) hyllvärmare.

Bonustips
Spontanshopping
är underskattat. Blir du kär i ett plagg, och du inser att det kommer att ge garderoben ett lyft – köp. Det är trist att alltid vara förnutig. Så länge du håller ”kostnad per användning” i tankarna.

De allra bästa köpen kan faktiskt vara helt oplanerade (tro mig – jag vet). Mitt bästa köp alla kategorier är helt knasig sjal av två elegant sammanformade kavajärmar, översållad av enkla, svarta tygrosor. Används sommar som vinter, till vardag och fest. Låter inte klokt, men det är sånt man fyndar i utförsäljningslådor i Paris. För 20 Euro.

0 0 röster
Betyg på inlägget
3 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Ninni

Ofta när jag går i affärer och ser något snyggt så kommer jag på att jag ju redan har liknande i garderoben som jag dessutom ofta glömt att använda på länge. Mycket ekonomiskt att göra utgrävningar i sin egen garderob ibland. Jag städar alldeles för sällan där… tänk vad jag skulle kunna hitta om jag gjorde det lite oftare. Idag satte kollegan på sig en ljusblå poncho och hon var jättefin i den. Då kom jag på att jag har en krämvit likadan hemma som jag inte gillar och som jag använt en gång, den ger jag till henne så… Läs mer »

Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x