Bästa läppstiftet för fnasiga och torra läppar

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Skiftet mellan vinter och vår är inte det bästa för huden. Själv har jag klåda på benen, torra nagelband och otaliga munsår på mina nariga och fnasiga läppar. Då behöver jag Sensai The Lipstick! Det hjälper inte mot allt, men mot torra läppar.

Sensai the Lipstick 12 Ajisai Mauve, 500 kr.

 

Kyla, sol, vind och torr luft gör det mesta torrt, även läpparna. Om du liksom jag har torrhetsrynkor och fnas på läpparna så finns det ändå saker du kan göra för att kunna bära läppstift.

Det första är så klart att peela dem, men försiktigt! Det finns otaliga läppskrubbar att välja på, men en supermjuk barntandborste eller en frottétvättlapp funkar också.

Det andra är att göra en läppmask, alltså en inpackning för läpparna. Det finns jättemånga fina att välja på. Jag brukar vakna med återfuktade läppar efter en nattmask för läpparna, men just så här års räcker den ändå inte alltid hela vägen. Läpparna kan bli torra under dagen ändå.

Det tredje du kan göra är att skaffa The Lipstick från Sensai i en färg som passar dig! Jag själv använder det gärna så här års. Även om jag skrubbar kan jag inte skrubba så ofta som jag behöver för då trasar jag sönder läpparna. Och även om jag läppmaskar så förbli läpparna torra (särskilt om jag har druckit vin kvällen innan, och det har jag ju ibland).

Läs också:  Fredagsvideo; Power pout med Lisa

Sensai the Lipstick känns som ett läppbalsam men ser ut som ett läppstift. Du kan måla det även på fnas och läpparna känns mjuka och fuktbehandlade. Det är en perfekt kompis i handväskan när vädrets makter är emot oss!

Det är ett toppmodernt läppstift som är både lättburet och välpigmenterat, och som sitter där du målar det samtidigt som det är enkelt att ta bort. Om du vill ha skir, glossig effekt är det fel produkt för dig, men för alla andra är det ett måste-köp. Gå att applicera utan spegel, sitter länge och nöts jämnt. Och finns i väldigt många färger! Det på bilden ovan heter 12 Ajisai Mauve och är som en MLBB (My Lips But Better) för mig, men jag har även exempelvis 13 Shirayuri Nude (lite mörkare) och 06 Kinmokusei Orange (som inte är lika mycket rött som orange) – de är alla lika härliga på torra läppar!

På läpparna: Sensai The Lipstick i färgen 06 Kinmokusei Orange.

 

Tipsa gärna i kommentarsfältet om du känner till andra läppstift som funkar lika bra som mjukgörare och fuktbevarare! Vi behöver dem när vädret är som det är just nu.

 

In English: Favourite lipstick for dry lips in dry climate.

4.9 8 röster
Betyg på inlägget
4 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Sofia

Art deco har många bra återfuktande läppstift

Lotta

Jag kan tipsa om en riktigt bra serie av krämer för eksemigt, kliande, torrt skin.
Den heter Astion och finns i flera olika varianter (så som för kroppen, ansiktet, ögonen, mm) och säljs på Apoteket.
Inte lika bra på läppstift, tyvärr.

Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x