Filorgas Meso-Mask förbryllar mig

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Det är sista kvällen på julledigheten, så nu är det dags att vänja sig vid tidiga morgnar och rutiner igen. En rutin jag sällan hoppar över är söndagsmasken, så visst har det blivit en sådan även idag.

Dagens mask blev Filorga Meso-Mask Smoothing Radiance Mask (den säljs även under namnet Meso-Mask Anti-Wrinkle Lightening Mask) som kom i Hudotekets kalender. Jag har hunnit använda den ett par gånger och blir inte riktigt klok på vad det är för typ av mask. Vissa sidor säger att det är en peelande mask, andra säger återfuktande. Enligt Filorga ska masken ljusa upp huden, minska rodnader och fina linjer samt vara återfuktande. Den ska användas i 15-30 minuter åt gången, en eller två gånger i veckan.

Filorga Meso-Mask Smoothing Radiance Mask säljs även under namnet Filorga Meso-Mask Anti-Wrinkle Lightening Mask.

Masken är tjock och vit och känns nästan som en lermask. Jag hittar dock ingen kaolin i ingredienslistan. Den är enkel att applicera och den har ingen speciell doft. Känslan på huden är krämig, Filorga Meso-Mask Smoothing Radiance Mask stelnar eller torkar inte. Enligt instruktionerna ska masken torkas av med en våt bomullspad, men visst går det bra med en rengöringsduk också. Man får dock kämpa lite med att få bort masken, den sätter sig gärna i hårfästet och näsvingarna.

Jag kan definitivt se att huden ljusas upp och får lyster av masken, men jag känner mig inte så återfuktad som jag gör av en del andra masker. Kanske har rodnaderna minskat lite, men inte på ett iögonfallande sätt.

Läs också:  Tillbaka till rutinerna med brylé-lyster och söndagsmask
Filorga Meso-Mask Smoothing Radiance Mask håller inte allt den utlovar.

Eftersom jag har sett att en del sover med Filorga Meso-Mask Smoothing Radiance Mask har jag även testat att ha den längre än den rekommenderade tiden. Efter två timmar hade masken inte torkat och med tanke på att den är ganska kladdig skulle jag inte vilja sova med den utan handduk på kudden. Jag upplever inte att längre användning ger ett bättre resultat, så i fortsättningen håller jag mig till instruktionerna.

I mina ögon är alltså Filorga Meso-Mask Smoothing Radiance Mask mer en mask för lyster än för vård och fukt. Jag kommer att använda den som en askungemask mörka morgnar när jag ser trött ut. När jag vill ha en mask som vårdar och dämpar rodnader, kommer jag att välja något annat.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa