Esse – Hyaluronic Serum

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Probiotiskt hyaluronserum som ger mig spänstig hy

Sydafrikanska Esse fokuserar på naturliga, veganska och probiotiska produkter. Jag har fått testa Esse Hyaluronic Serum som förutom hyaluronsyra innehåller bland annat probiotika (lactobacillusbakterier), aloe vera, samt olivbladsextrakt och rooibos som är antioxidanter. Detta serum skall passa äldre eller torr hy, och även aknebenägen hy. Jag är både torr och äldre kan man säga, jag har nyss fyllt 50 och särskilt vintertid blir jag torr i ansiktet och om hela kroppen. Dagkräm, ofta med serum före, använder jag sommar som vinter. Den kallare årstiden blir det ofta fylligare, fetare dagkrämer som IT Cosmetics Confidence in A Cream eller Lumene Harmonia Intense Moisturizer. Nattkräm med serum före använder jag också (men inte varje natt). Ett serum som detta med stort fokus på probiotika är det första gången jag provar. Jag är ljus i hyn och åt det rödlätta hållet med fräknar. Linjer, trötthetsrynkor, puffighet och mörka ringar under ögonen vill jag gärna minimera.

Esse Hyaluronic Serum finns i två storlekar, 15 och 30 ml. Min flaska är 15 ml, den är snygg i brunt glas med silverdetaljer och har en pipett för dosering. Enligt rekommendationen skall man använda Esse Hyaluronic Serum på kvällen efter rengöring och toner på ansikte och dekolletage, samt följa upp med fuktkräm.

Detta serum liknar inget annat som jag har använt. Det är brunaktigt till färgen och doftar tydligt åt trähållet, jag associerar till en bastu! Men det är absolut ingen obehaglig doft och den sitter inte i särskilt länge. Kan det vara ingredienserna rosmarinolja, pilbladsextrakt eller olivbladsextrakt som bidrar? Jag vet inte om jag har varit onödigt frikostig med  mitt serum, men jag tycker det har känts för lite att använda ett tryck på pipetten utan har ofta använt det dubbla. Serumet är jättebehagligt att smörja in. Efter någon minut stramar det i ansiktet, men det stramiga försvinner direkt när jag följer upp med fuktkräm. Jag har provat Esse Hyaluronic Serum tillsammans med olika krämer, både i budgetklass från Nivea och dyrare som DP Dermaceuticals Vitamin Rich Repair. Och jag gillar verkligen resultatet oavsett vilken fuktkräm jag har använt efter Esse Hyaluronic Serum. Jag tycker att jag får mer spänst i hyn och att jag ser allmänt piggare ut. Härligt! Påsarna jag annars får under ögonen när jag är trött blir nästan osynliga. 

Ett plus är också att huden inte känns kladdig till läggdags, jag har svårt för produkter som gör att ansiktet fastnar i örngottet. Men jag har inte haft några problem alls med detta serum. Allt i allt är jag väldigt förtjust i Esse Hyaluronic Serum, och jag skulle gärna köpa denna produkt igen.


Mest lästa