Anastasia Beverly Hills – Dewy Set Setting Spray

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Fixeringssprej som håller sminket på plats och ger lyster

Jag som testat Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray är 40 år och har en kombinerad hud som under dagen blir väldigt fet i t-zonen medans mina kinder är torrare. Jag använder ofta fixeringssprej i min sminkrutin eftersom jag tycker sminket sitter bättre och jag får en extra boost av fukt till ansiktet.

Förpackningen är en sprejflaska i plast med guldigt glitter.

Den är oemotståndligt snygg och skatan i mig blir lycklig när jag ser den stå framme och glittra såhär i juletid.

Vid första anblick kan man lätt tro att formulan är skimrig, på grund av förpackingen, men det här en fixeringssprej som ska ge en mer dewy finish. Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray finns i två olika storlekar. Den som jag testat är på 100 ml. Den doftar kokos och vanilj. 

Som ofta med Anastasia Beverly Hills produkter så finns det flera sätt man kan använda produkten på för att maxa resultatet. Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray kan användas för att preppa huden innan man applicerar sitt smink, för att fixera sminket mellan lagrena av sminkprodukter(att rekommendera om man vill att sminket ska sitta som berget), för att ge highlighter eller ögonskugga mer intensitet genom att spreja på penseln vid applicering och/eller såklart som en avslutande sprej för att fästa ditt smink. Sprejen känns återfuktande utan att den ger dig en oljig yta, den ger bara ett fint glow.

Jag tycker om när förpackningar kommer med kreativa lösningar. Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray har ett munstycke som man öppnar genom att vrida det åt vänster och sen åt höger för att stänga vilket gör att man kan hålla förpackningen tät utan en kork som man lätt tappar bort.

Doften av kokos och vanilj är rätt intensiv men lyckligtvis så tycker jag om dessa dofter och störs inte utav det.

När det kommer till själva sprejfunktionen så är jag lite besviken. Jag tycker om när munstycket sprejar en fin mist med en större räckvidd så man slipper använda många tryck. Särskilt när det är en dyrare setting spray.

Anastasia Beverly Hills Dewy Set Setting Spray har inte den fina misten som ger maximal täckning men den väger helt klart upp med den fina formulan som fixerar ditt smink och håller din hud perfekt dewy länge.

Allra bäst är formulan när man använder den tillsammans med highlighters. Jag använder mig av Anastasia Beverly Hills highlighterborste Pro Brush A23 som jag sprejar lätt med Dewy Set Setting Spray för att sen plocka upp highlightern som sedan sitter som berget och får mina kindben att poppa snyggt trots att jag är blek som bara den.

Jag ger betyget en fyra då jag älskar förpackningen och slutresulatet. Det känns fräschare med en formula som återfuktar istället för att ge en matt och torr känsla. Extra plus för att formulan  är vegansk och fri från parabener, gluten och mineraloljor, som jag helst inte vill använda.

Information

RIKTPRIS: 295 kr

Mest lästa