Atelier Rouge – Ultra Shine Top Coat

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Snyggt glansigt topplack med krånglig borste

Kicks egna nagellackslinje Atelier Rouge innehåller såväl nagellack som nagelvårdande produkter. Jag har testat Atelier Rouge Ultra Shine Top Coat.

Jag som testar är 32 år och använder nagellack lite då och då. Jag har tidigare använt topplack från märket Kiko Milano som jag tycker har fungerat bra. Atelier Rouge har även ett Instant Matte Top Coat, Fast Drying Top Coat och Instant Gel Top Coat i sitt sortiment.

Jag uppskattar när topplacket markant förlänger hållbarheten och är lätt att applicera. Om det även torkar snabbt får det full pott. Jag jobbar inom service där mina händer ofta är i fokus och därav är det viktigt att lacket håller sig snyggt.

Atelier Rouge Ultra Shine Top Coat kommer i en flaska på 8 ml. Borsten är kort, platt och tunn, ganska stel i materialet.

Konsistensen på lacket är förhållandevis tjockt, men det är ändå lätt att applicera.

För att få en bra och jämn yta måste man våga ta tillräckligt med lack på borsten så att man endast behöver applicera med två eller tre drag utan att behöva doppa borsten emellan.

Jag upplever att det färgade nagellacket lätt löses upp och överför färg till borsten på topplacket. Detta skapar inget problem på naglarna om man är snabb i appliceringen,men är ändå lite irriterande.

Topplacket har en snabb torktid, enligt märket 1-2 minuter. Jag skulle nog plussa på några minuter till för att vara på den säkra sidan, men det blir ändå väl godkänt. Lacket skall vara ultraglansigt och visst blir det glansigt, en snygg finish.

Korken som borsten är fäst i har en rund form som är hopklämd på mitten. Om man har tur blir vinkeln på borsten rätt när man placerar fingrarna i groparna på korken, då är den väldigt bekväm att använda och man får ett bra och stadigt grepp. Däremot blir det knepigare när greppet och vinkeln på borsten inte sammanfaller, då blir greppet allt annat än stadigt.

Innan applicering har jag rengjort naglarna med nagellacksborttagning för att få lacket att fästa bättre. Jag har använt topplacket tillsammans med Kicks Atelier Rouge nagellack och baslack. Jag har upplevt lite blandade resultat när det kommer till hållbarhet under användningen av hela serien, allt från någon dag till upp till fem dagar. Det är svårt att säga om det har berott på topplacket eller på någon annan del av serien.

Atelier Rouge Ultra Shine Top Coat ger ett superglansigt resultat, jag gillar slutresultatet och det torkar snabbt. Den aningen tjocka konsistensen och korken tillsammans med borsten som gör appliceringen krånglig drar ner på betyget.

Även om hållbarheten varit av varierande resultat har jag en känsla av att topplacket är det bästa av de tre produkterna i manikyrsekvensen. Jag kommer att fortsätta använda detta topplack men är osäker på om jag skulle köpa det igen.

Information

RIKTPRIS: 129 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Mellan
Naglar: Nagellack
Varumärke: Atelier Rouge
Övrigt: Vegansk

Mest lästa