Skönhetssöndag med fransk saltskrubb, IPL och gammal favoritmask

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Imorgon har jag en tidig start, så hårtvätten får jag ordna ikväll. Det var länge sedan jag rengjorde min hårbotten med något annat än schampo och schampoborste, därför blir det strax djuprengörande skalpskrubb med Christophe Robin Cleansing Purifying Scrub with Sea Salt

Christophe Robin är en fransk stjärnfrisör som startade sitt eget hårvårdsmärke för drygt 20 år sedan. En av de mest populära produkterna i sortimentet är Cleansing Purifying Scrub with Sea Salt som lanserades 2013. 

Christophe Robin Cleansing Purifying Scrub with Sea Salt har en härlig konsistens och doft som ett franskt spa.

Saltskrubben är särskilt lämpad för en hårbotten som är oljig, känslig eller i obalans. Det räcker med att ta lite av den väldoftande saltpastan och massera in i hårbotten. Därefter tillsätter man lite vatten för att arbeta upp ett lödder. Christophe Robin Cleansing Purifying Scrub with Sea Salt går att använda som djuprengörande schampo en till två gånger i veckan. Håret blir rent och det känns som att hårbotten är pånyttfödd. Dessutom doftar badrummet som ett franskt spa hela kvällen.

Christophe Robin Cleansing Purifying Scrub with Sea Salt och REF Stockholm Ultimate Repair Masque blir söndagslyx för håret.

Efter saltskrubben blir det hårmask igen. Avokadomasken Be Gentle, Be Kind Avocado + Kiwi Mega Moisture Superfoods Hair Mask från Briogeo har återuppväckt min förtjusning i hårinpackning, så ikväll tar jag fram en gammal favorit från REF Stockholm, Ultimate Repair Masque

Eftersom det är söndag är det även dags för den fjärde omgången av IPL med Philips Lumea Advanced. Därefter är introduktionsfasen klar för bikinilinjen, men eftersom jag påbörjade benen för två veckor sedan blir det varannan vecka ett tag till. I fortsättningen ska det sedan räcka med en gång i månaden som underhåll. Att lasra benen är betydligt mer tidskrävande än bikinilinjen, men med tanke på resultatet är det värt det för mig.

Läs också:  Ny doft och vilken tur att jag gillar julis vårdande söndagsmask!
KORA Organics Turmeric Brightening & Exfoliating Mask och Dermalogica Age Smart MultiVitamin Power Recovery Masque blir söndagsmaskerna 4 oktober.

Så klart blir det även ansiktsmask denna kväll. Det får bli samma princip som för hårbotten – först rengöring och exfoliering och därefter en reparerande mask. För tillfället är jag väldigt förtjust i den exfolierande masken från KORA Organics, så den blir det först. Nattmasken får bli den mask jag nog har köpt allra mest de senaste åren – Dermalogica Age Smart MultiVitamin Power Recovery Masque. Den är kanske inte längre min absoluta favoritmask, men den känns trygg, mjuk och vårdande och gör mig aldrig besviken.

Även om det blir en tidig uppstigning imorgon ska jag nog vara beredd. Dessutom ska vi fira kanelbullens dag, så veckan börjar bra!

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa