Varför tröttnar vi inte på ansiktsmasker?

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Söndag på en skönhetsblogg innebär ofta ansiktsmask. Så även denna söndag. 

Intresset för ansiktsmasker har varit stort de senaste åren och det verkar inte avta. För mig har ansiktsmask gått från en sällsynt lyxprodukt till något jag använder mer än hårschampo. Hur kommer det sig att ansiktsmasken har blivit en så populär produkt?

Sisley Black Rose Cream Mask kommer jag aldrig att tröttna på.

Ett skäl kan vara att vi är ute efter en quick fix. Kanske har vi varken tid eller ork att vara konsekventa med hudvården och letar därför efter snabba lösningar. Jag tror inte att man ska vara så snabb med att avfärda detta tankesätt, för det finns ansiktsmasker som faktiskt ger en ögonblicklig effekt. Däremot varar kanske inte effekten särskilt länge, men åtminstone jag blir betydligt uppiggad av en uppstramande mask som Acasia Skincare Lift Me Up Sheet Mask eller en reparerande mask som Sisley Black Rose Cream Mask.

Acasia Skincare Lift Me Up Sheet Mask blir en av söndagsmaskerna ikväll.

Ytterligare en anledning kan vara vi vill ägna oss åt lite egenvård och ha en lugn stund för oss själva. Många vittnar om att det kan kännas nästan terapuetiskt att pensla på sig en lermask – och detta är ju inget nytt. Spaliknande badhus där man ägnat sig åt djuprengöring och avkoppling har funnits sedan urminnes tider i olika kulturer. När jag lägger på Omorovicza Deep Cleansing Mask ikväll i mitt badrum i Malmö ska jag tänka lite på romerska termer eller bysantinska hamam.

Läs också:  Veckans recap #127 - I badrumsskåpet

Den största anledningen till att ansiktsmasken fortsätter att vara så populär tror jag dock är ett genuint hudvårdsintresse. Idag nöjer vi oss inte med rengöring och kräm, utan vill gärna ha en mer resultatinriktad hudvård. Vi väljer till och med olika masker till olika delar av ansiktet – multimasking är ett effektivt sätt att ta hand om sin hud. Kanske vill man djuprengöra hakan och näsryggen, lugna kinderna och näsvingarna och släta ut pannan? Med tre olika masker på samma gång är detta gjort i ett kick.

Deep Cleansing Mask från Omorovizca blir söndagens första mask.

Alla tre ovan nämnda skäl har bidragit till min söndagsmask ikväll. Min förkylningshud behöver få lyster och spänst, på direkten! Därför blir det först lermasken från Omorovicza och därefter Acasias arkmask. Jag hoppas att lystern och spänsten finns kvar även imorgon.

5 9 röster
Betyg på inlägget
2 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Hilde

Ansiktsmasker för mig är ett måste, men miljöpåverkan och konsumenthetsen av engångsmaksen eller sheet masks om du vill har jag i princip slutat med. Slutprodukten är för mig i princip lika illa som tvättlappar (engångs) fast sheet masks gör bättre nytta, på huden.

My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x