Expedition Parfym är rena njutningen för doftintresserade

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Boken Expedition Parfym ger dig en inblick i dofternas värld, och är en suverän guide för dig som är sugen på att lära dig mer om vad som finns i flaskorna. Förlåt, flakongerna.

Expetidion Parfym
Obligatorisk läsning för doft-nyfikna

 

När jag letade något att läsa i somras snubblar jag över Kicki Normans vältummade ex av Jenny Lantz Expedition Parfym. Bläddrar lite, fastnar omedelbart i en intervju med Marc Buxton, mannen bakom första Comme de Garcon-doften. Han har arbetat med stora hus som Givenchy, Versace, Van Cleef & Arpels, Paco Rabanne, Burberry, Cartier, nu med egna märket Mark Buxton Perfumes. Ja, du förstår. Bara det att få en intervju!

Du läser också om hur stora kommersiella dofthus tänker med sk flankers. Du vet:Företaget lanseras Xyz Edp, följer upp med Xyz Ed, till vintern Xyz Intense och på soommaren med Xyz Eau Fraiche…

Som kontrast finns ju allt fler nichedofter som arbetar helt tvärt om, men unika dofter som inte kopierar sig själva. Dessutom lär vi oss om ingredienser, experternas terminologi och en del parfymörhemligheter. 

VinDOFTprovning, anyone?

Insprängt i boken hittar du avsnitt om doftprovningar, alltid teman som chypre, orientaler, fougère… Välskrivna och initierade Expedition Parfym en riktigt fin present till en doftintresserad vän! Hos mig hamnar boken på jobbhyllan, och får topa högen av doftmagasin.

Läs också:  Årets favoriter 2019 och gott nytt år!

 

Zarko Cloud – en tvåfasdoft som är mmmmm!

 

Apropå dofter – temperaturen sjunker och det är dags för både strumpor och skor. Nu längtar jag efter varma, vintriga dofter som Byredo Slow Dance,  Zarco Cloud, Penhaligon’s the Ruthless Countess Dorothea och Boucheron Iris – jag älskar den där torra pudrigheten som iris ger.  

Nez

Är du redan doftfrälst? Missa inte Nez – ett suveränt magasin som skriver om doft ur alla aspekter. Nez ger ut två nummer om året, men frakten på en prenumeration är dyr och den som kryssar fel får den franska upplagan (ehrm, fråga inte hur jag vet). Enklast är att botanisera bland dofterna på Parfumerie Cow, och köpa med dig Nez. Som, by the way, inte uttalas ”ness” utan kort och koncist som ”ne!”. Fast jag pekar jag helst och säger ”den också”. 

Lite mer om Marc Buxton här...

 

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa