Jag testar lösögonfransar som ska vara lika lätta att applicera som mascara

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Vill du använda lösögonfransar men tycker att det är lite svårt att applicera dem? I så fall kanske nyheten Kiss Falscara är något för dig. Istället för att klistra fast en fransrad ovanpå de egna fransarna, sätter man fast småbitar av en fransrad under de egna fransarna och förseglar med genomskinlig mascara.

Jag är urdålig på att sätta fast lösfransar på mig själv, så jag såg Kiss Falscara som en intressant utmaning. I startkitet finns nästan allt man behöver – en dubbelsidig genomskinlig mascara, fransar och en stor böjd pincett. Man behöver en remover en också, men den får man köpa separat.

Kiss Falscara Starterkit.

Innan jag började med appliceringen, tittade jag på klockan. Den stod på 16.20. Sedan satte jag igång med ena ögat genom att först måla på ett lager av den sida av mascaran som heter bond. Det är en lite klistrig genomskinlig gelvätska som knappt syns – men man ska vara försiktig så att man inte tar för mycket, då blir det klibbigt.

Därefter tar man den stora pincetten och lyfter upp en liten fransdel, wisps, och placerar i yttre ögonvrån under den egna fransraden. Man ska dock hålla vattenlinjen fri. Jag tyckte det var knepigt att få till rätt vinkel med pincetten och använde istället fingrarna. Det gick bra att ta bort fransarna och rätta till dem. När jag var nöjd, tryckte jag till lite lätt. Sedan fyllde jag på inåt, totalt gick det åt tre wisps. Till sist tog jag den andra delen av mascaran, seal, och målade på fransarna för att försegla lösfransarna med mina egna.

Det tog sju minuter att göra ena ögat vid första försöket.

Då tittade jag på klockan igen – 16.27. Det tar alltså inte jättelång tid, även om det är lite pilligt. Fransarna är superlätta, vilket gör att de kan vara svåra att få grepp om. Å andra sidan innebär det att de inte känns så mycket på ögat. Jag säger “inte känns så mycket”, eftersom det för en ovan lösfransbärare känns att det sitter något extra på ögonen.

Kiss Falscara sitter bra på plats när man har fått dit dem. För att ta bort dem dränker man en bomullspad i Kiss Falscara Remover och håller den mot fransarna i 10 sekunder. De lossnar direkt och om man är varsam med dem kan man återanvända dem upp till tre gånger. Sedan ska man ta bort bond och seal från de egna fransarna och detta var det jag tyckte var svårast. Den där mascaran klibbar fast ordentligt kring fransarna, så det krävdes tre omgångar innan jag var nöjd. 

Remover behövs verkligen för att få bort bond och seal.

Jag tycker att Kiss Falscara fungerar som utlovat. Det är lättare att applicera dessa lösfransar än mer traditionella sådana. Om jag lyckades på sju minuter första gången jag testade, kan alla klara det.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa