Wet n Wild – Mega Last Matte Lip Color Stoplight Red

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Matt budgetvänligt läppstift som ger snygg färg, men torkar ut

Jag som har testat Wet n Wild Mega Last Matte Lip Color i färgen Stoplight Red är 39 år gammal. Jag har läppar som har en tydlig amorbåge som är rätt djup, vilket jag tycker kan göra det hela lite knepigare när man ska applicera en snygg läppfärg. Oftast får jag ha en läppenna för att ”fylla igen” djupet så att det ska matcha min underläpp. Mina läppar brukar mest vara torra eller fnasiga under höst och vinter, men jag ser sällan några tecken på torrhet under sommaren.

Jag har alltid varit lite rädd för att prova på läppstift, speciellt röda nyanser. Jag har haft en del komplex för mina läppar och har då känt att det är det sista som jag vill dra fokus till, så när jag har sminkat mig har jag mer uppmärksammat mina ögon istället för min mun.

Men jag försöker utmana mig själv med både små och stora förändringar i mitt liv och överge gamla tankar som jag har haft om mig själv, så jag har börjat närma mig starka läppstift med ett öppet sinne och för lusten att prova på och bara ha kul med smink. För det är ju så det ska vara! Så tajmingen var perfekt när jag fick chansen att testa på ett rött läppstift och verkligen ta steget fullt ut!

Wet n Wild:s nya läppstiftskollektion kommer i två olika varianter i 26 olika nyanser. Här finns 13 stycken Mega Last High Shine som är krämiga, med en silkeslen finish, och kommer i vita läppstiftsförpackningar. Här finns också 13 stycken av deras Mega Last Matte som har en väldigt matt finish och kommer i svarta läppstiftshylsor. Alla läppstift är helt cruelty free, glutenfria och utan parfym vilket är toppen.

Läppstiftet som jag testar är Wet n Wild Mega Last Matte Lip Color i färgen Stoplight Red, och kommer i den svarta läppstiftsförpackningen med märkets namn på sidan. Själva framsidan har en mun i guld som en söt designdetalj. På den övre hylsan är toppen genomskinlig för att man lätt ska kunna se färgen. På undersidan av läppstiftet finns den mindre etiketten med läppstiftets siffra och namn, men med väldigt små bokstäver som är svåra att läsa.

Hylsan går lätt att ta av och färgen Stoplight Red som uppenbarar sig är en snygg, klarröd färg med en underton som drar mer åt det kalla röda hållet. Det här är ett kraftfullt rött läppstift som kräver sin uppmärksamhet, precis som namnet antyder. 

Mitt första intryck är att jag tycker väldigt mycket om att själva stiftet är smalare än vanliga läppstift. Det underlättar väldigt när man ska få till ett snyggt resultat. Vid applicering märker man av att formulan är väldigt matt då den fastnar lite i läppen. Har man torra läppar skulle jag rekommendera att man kör en läppskrubb innan, så att inte produkten fastnar på läpparnas torrare partier.  

Då läppstiftet är väldigt rött så föredrar jag att först applicera en mängd på underläppen, pressa ihop läpparna så att en liten mängd hamnar på överläppen, och sedan använda en läppenna. Jag har använt läppennan Estée Lauder Double Wear Lip Pencil 07 Red för att försiktigt fylla i och fylla ut överläppen och min djupare amorbåge.

Wet n Wild Mega Last Matte Lip Color Stoplight Red sitter väldigt fint på och håller i ungefär fyra timmar innan man måste återapplicera efter mat och dryck.

Jag upplever inte att formulan flyter ut utan den sitter rätt bra. Det är när jag ska ta av läppstiftet som jag upptäcker att det har en uttorkande effekt, trots att det ska innehålla A- och E-vitamin.

Jag som aldrig har haft torra läppar under sommaren känner hur jag behöver pyssla om dem lite mer än vanligt under testperioden. Det är väl där man märker att formulan inte är lika bra som hos ett dyrare läppstift, där man inte brukar behöva tänka på sådant.

Men Wet n Wild Mega Last Matte Lip Color Stoplight Red är rolig att använda, och jag blir nyfiken på att införskaffa fler i olika färger. I och med att färgen är så klarröd kan jag tänka mig att den måste passa de allra flesta hudtoner.

I början känns det rätt ovant och läskigt att ha ett läppstift med så mycket färg. Men ju mer jag använder det desto mer inser jag fördelen med röda läppar. Man ser alltid lite piggare ut! Det räcker med ett par röda läppar och ett par stora, svarta solglasögon. Röda läppar utan ögonmakeup får mig ändå att se ”sminkad” ut, och min bleka hud ser lite mer rosig ut.

När jag har vant mig inser jag hur en ny värld av läppstift och läpprodukter öppnar sig för mig, och att det är ganska roligt att sminka sig utan att tänka på gamla komplex. Jag är numera helt såld på röda läppar.

Det enda som drar ner mitt betyg är att Wet n Wild Mega Last Matte Lip Color Stoplight Red ger mina läppar en uttorkande känsla efteråt, och hade formulan varit lite mer återfuktande så hade betyget varit högre.

Slutbetyget blir alltså en trea, med ett plus i kanten då formulan är lätt att applicera tack vare det tunnare stiftet. Färgen blir skitsnygg för att vara ett rött läppstift för en sådan billig peng!

Innehåller 18 gram.

Information

RIKTPRIS: 55 kr
Betyg: 3
Prisgrupp: Budget
Makeup: Läppstift
Varumärke: Wet n Wild
Övrigt: Vegansk

Mest lästa