Tanten testar: Lyxigt läppbalsam från By Terry

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna
Skärmavbild 2016-07-16 kl. 21.15.58
Läppbalsamet By Terry Baume de Rose Nutri-coleur i Mauve Moon, 360 kr, är  megasnyggt och värt sitt pris (som är blodigt högt). Mauve Moon-färgen är något mer rosa än vad bilden visar, och är så snyggt på läpparna.

 

På väg till kolonilotten i morse. Inventerar förrådet av handkrämer, balsam och gloss. Plockade på mig några tuber, stoppade t-banekortet i jackfickan – och känner motstånd. Där ligger den, mitt mest saknade läppbalsam. Den burk jag trodde var bortslarvad och väck för evigt. En tung glasburk med isigt syrenlila läppkräm, som gör läpparna så oemotståndligt mjuka – och med precis den rätta dosen av blått pigment, Ja, det är faktiskt smickrande. Läpparna får en fin kallrosa ton, och tänderna ser vitare ut (säkert tack vare det iskalla blåsticket). Finns förstås i fler nyanser, men det ger en svala skiftning som känns mycket roligare än typ snällt brunrosa.

Ricinolja kommer som första ingrediens, en där finns också sheahsmör, vitamin E, och vax från centifoila- och damascenarosor. Så doftar balsamet också ros. Det är på intet sätt besvärande (såvida du inte tvärhatar rosor förstås) utan känns mer som om en vindpust svept förbi en nyutslagen rosenbuske – du känner doften, men den dunstar lika snabbt som den kom. Just det, balsamet innehåller hyalyronsyra också. Kombon ricinolja (en ganska stadig olja), tillsammans med sheahsmör, roseninfuserat bivax och hyaluron gör att läpparna blir så härligt mjuka och lena.

By Terry är ett riktigt lyxmärke, och priset för den här läppbalsamet är 360 kr. Allt som allt väger burken 60 g, varav 7 g är balsam. Drygt 50 kronor grammet? Aj, aj, aj. Men det blir massor av lyxkänsla för pengarna: doften, färgen, den lenande effekten… Jag avstår gärna från några latte för att få bjuda mina läppar på riktigt sköna rundsmörjningar. Gäller bara att inte glömma i vilken ficka jag lagt lyxköpet.

 

FullSizeRender-5
Isigt blekrosa läppar, som håller sig mjuka länge. Hädanefter ska slarvmaja hålla koll på burken.

 

 

 

 

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa