Svala Coco Cabana Cream övertygar – men inte på en gång

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

För några år sedan gjorde Sol de Janeiro succé med den skimrande kroppskrämen Brazilian Bum Bum Cream. Förutom att den är extremt återfuktande, är doften Cheirosa ’62 en stor del av framgången. Det är en doft som tar för sig och som märks. Jag överraskades första gången jag testade den och ryggade nästan tillbaka. Efter ett tag kunde jag dock inte sluta lukta på min arm och nu har jag köpt flera burkar av Bum Bum Cream. Efter kroppskrämen kom senare fotkräm, duschkräm, handkräm, kroppsspray och nu senast schampo, balsam och kroppsskrubb – alla doftsatta med Bum Bum-doften Cheirosa ’62.

Succékrämen Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream.

Det finns dock fler kroppskrämer i Sol de Janeiros sortiment och jag har testat Sol de Janeiro Coco Cabana Cream. Den är förpackad i samma typ av burk som Bum Bum Cream, men har en helt annan konsistens. Sol de Janeiro Coco Cabana Cream är en vattenkräm med oljor i och den ska vara den mest återfuktande krämen i sortimentet.

Underbar vattenkrämskonsistens.

Jag älskar vattenkrämskonsistensen som känns lätt och inte det minsta klibbig. Det känns som att krämen går in i huden direkt, men ännu flera timmar efter applicering är huden fortfarande lite fuktig. Det gör att huden får en fin lyster dessutom, men annars är Sol de Janeiro Coco Cabana Cream glitterfri. 

Doften i Sol de Janeiro Coco Cabana Cream heter Cheirosa ’39. Precis som doften i Bum Bum Cream är den komplex och överraskande. Jag gillar den första kokosdoften, men sedan finns något beskare under som jag inte alls gillar. Efter ett tag har doften utvecklats till en varm kokosdoft med en underton av tuggummi med menthol- och eucalyptussmak. Enligt beskrivningen består doften av kokos, vanilj, tropisk orkidé, sandelträ och nötkrokant. Det som jag uppfattar som tuggummi är nog den gröna kokosnöten. Förutom Coco Cabana Cream finns en kroppsmist och en duschkräm i samma serie.

Läs också:  Hudvård som luktar gott - bu eller bä?
Sol de Janeiro Coco Cabana Cream är riktigt härlig – när doften har utvecklat sig efter den första chocken.

Jag gillar verkligen Sol de Janeiro Coco Cabana Cream, men först efter ett tag när doften har rättat till sig. Tycker man att Bum Bum Cream är för tjock, glittrig och överväldigande, kan man ta en titt på Coco Cabana Cream istället. Den känns lättare på kroppen, men är verkligen återfuktande. Doften är inte lika söt och överväldigande, utan varm med lite frisk underton. Det skulle inte förvåna mig om den lilla Cheirosa ’39-serien snart utökas med fler produkter än de tre som finns idag.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa