Glossier och andra amerikanska märken att hålla koll på

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Idag är det fjärde juli, så vad passar bättre än att kika lite på några spännande amerikanska märken? De senaste åren har vi nåtts av märken som haft sin huvudsakliga försäljning på den egna hemsidan, istället för i mer traditionella säljkanaler.

4 juli-naglar (inte mina, så klart).

 

Den största framgångssagan är kanske Glossier. Märket grundades så sent som 2014 av Emily Weiss, som någon kanske minns som den superambitiösa och tuffa praktikanten i MTV:s The Hills. Weiss gick vidare från Teen Vogue till att starta beautysajten Into The Gloss, vilket ledde till det egna märket Glossier

Glossier startade med några få makeupprodukter för en enkel och osminkad look. Cloud Paint och Boy Brow tillhörde de första succéerna. Därefter utökades sortimentet med hudvård, kroppsvård, doften You och en mer färgglad makeupserie under namnet Glossier Play. Idag kan man till och med köpa Glossier-kläder. Vi i Sverige fick tillgång till Glossier 2018 och det är vi rätt ensamma om i världen. I Europa kan man bara köpa Glossier från Storbritannien, Irland, Frankrike, Sverige och Danmark. Det finns idag Glossier-butiker i New York, Los Angeles och London, men ibland öppnar en pop-up-affär någonstans.

I höstas besökte jag Glossier Flagship Store i New York.

 

Glossiers produkter är för det mesta prisvärda och känns ofta innovativa. Mina favoriter i sortimentet är bryngelen Boy Brow, rengöringen Milky Jelly Cleanser och läppstiftet Generation G i färgen Jam. 

Glossier Boy Brow har fått många efterföljare, men jag har inte hittat en som slår originalet. Det är en ganska vaxig färgad fibergel med en liten borste. Det går snabbt att få färg och volym på brynen. Även om produkten nog är bäst lämpad för den som har lite buskigare bryn, fungerar den bra på tunna och glesa bryn också. Vill man ha perfekt formade bryn får man dock komplettera Glossier Boy Brow med en penna eller pomada, för Boy Brow använder man i farten för en lite slarvig look.

Läs också:  Kvälls- och morgonrutin på resande fot
Glossier Boy Brow.

Nästa favorit Glossier Milky Jelly Cleanser finns i både fullstorlek och resestorlek. Den passar bra på resa, för även detta är en produkt man kan använda nästan i farten. Den mjölkiga gelen är mild och ska passa alla hudtyper. Plastförpackningen med pump är enkel att använda och håller tätt om man vrider pumpen. Man kan använda den som förstarengöring på torr hud och som andrarengöring eller morgonrengöring på våt hud.

Glossier Generation G.

Min sista favorit i sortimentet är läppstiftet Glossier Generation G i färgen Jam, som jag har använt mycket de sista dagarna. Det är ett riktigt mörkt bärfärgat läppstift, som är både skirt och matt. Jag har bara ett lager, vilket gör läpparna bärfärgade utan att se särskilt målade ut. Man ska alltså inte skrämmas av den mörka färgen, Glossiers produkter är subtila.

Jam är väldigt skir, men går att bygga upp om man vill ha mer färg.

 

Om något annat amerikanskt märke ska uppleva samma framgångssaga som Glossier återstår att se. Det finns i alla fall många spännande märken nu som startat i liten skala. Jag är väldigt nyfiken på märken som Kosas, Westman Atelier, Josh Rosebrook, May Lindstrom Skin och Jordan Samuel Skin

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa