Yves Rocher – Sensitive Camomille The Soothing Light Cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Budgetvänlig, snäll dagkräm som levererar

Yves Rocher Sensitive Camomille The Soothing Light Cream är den snällaste av alla dagkrämer som jag har testat. Den är som en liten vän som jobbar i bakgrunden, utan att ta för stor plats.

Den är utformad för känslig hy och ska minska tendenser till rodnad och obehagskänslor. Denna kräm ska även minska blemmor och göra huden mindre känslig. 

Själva förpackningen är rätt anspråkslös. Det är en rätt enkel, liten plasttub med skruvkork som inte gör mycket väsen av sig.

Den rymmer 50 milliliter. Kartongen är återvinningsbar från hållbart odlade skogar. Krämen är vegansk och innehåller ingenting animaliskt, och 98 procent av ingredienserna har naturligt ursprung. Den innehåller bland annat fuktbindande glycerin, lugnande kamomill och sheasmör. Krämen innehåller inga parfymämnen, silikon, alkohol eller mineralolja. 

Krämen har en len, lätt konsistens som absorberas snabbt av huden utan att kladda eller skapa en oljig känsla efteråt. Den doftar svagt av ljuvlig kamomill, som som snabbt försvinner när den hamnar på huden. Både doften och konsistensen känns så snäll mot min 35-åriga hud.

Jag har återkommande hormonella blemmor och förväntade mig inte en mirakelkur. Men jag tycker att huden kändes återfuktad och kanske något mindre irriterad. Jag tror att Yves Rocher Sensitive Camomille The Soothing Light Cream skulle kunna fungera med långsiktig användning. 

Yves Rocher Sensitive Camomille The Soothing Light Cream är ett riktigt bra budgetval som både är snäll mot plånboken, planeten och känsliga hudar. Den får en fyra av mig då själva förpackningen hade kunnat varit finare – annars är det full pott. 

Information

RIKTPRIS: 199 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Budget
Hudvård: Dagkräm
Hudtyp: Känslig
Varumärke: Yves Rocher

Mest lästa