Maria Nila – Eco Therapy Revive Shampoo

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Ekoschampo som ger fint hår som känns smutsigt.

Jag blir inte riktigt klok på det här schampot. Maria Nila Eco Therapy Revive Shampoo är ett ekologiskt, veganskt schampo som är sulfatfritt och som inte heller innehåller några silikoner. Det är inte heller testat på djur. Maria Nila själva beskriver det som ett "micellärschampo" som ska rengöra håret och hårbotten från överflödiga oljor och produktrester samtidigt som håret och hårbotten blir återfuktade. Växtproteiner ska reducera friss och torrhet och formulan ska bevara hårfärgen. 

Jag som testat är 42 år med långt, tjockt och färgat hår med mycket självfall. Vid minsta antydan till fukt blir det frissfest. Jag tvättar håret var tredje dag och då schamponerar jag alltid håret två gånger och avslutar med balsam. En gång i veckan använder jag en vårdande inpackning.

Jag har testat Maria Nila Eco Therapy Revive Shampoo i fem veckor och jag har både använt det tillsammans med balsamet och inpackningen i samma serie, men jag har också testat det tillsammans med ett budgetbalsam och en inpackning från ett annat märke. 

Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast som fiskats upp ur haven. Tummen upp för det! Plasten är mjuk så att det är lätt att klämma ut den mängd produkt man vill ha ur förpackningen. Locket är ett skruvlock - lite trixigt att hålla på med i duschen, ett snäpplock hade varit enklare. 

Schampot är ofärgat, ganska tunt i konsistensen och har en svag, fräsch doft. Jag schamponerar som tidigare nämnt alltid håret två gånger och jag tycker att det är lätt att få upp ett bra lödder och det är lätt att skölja ur schampot. Problemet som jag upplever är att håret inte känns särskilt rent efter att jag använt Maria Nila Eco Therapy Revive Shampoo. Jag upplever att det tar längre tid på sig att torka än normalt och håret känns liksom lite klistrigt, som tuggummi. Samtidigt så ser håret friskt och välmående ut efter användning. Det ser inte skitigt ut, men det känns skitigt. Känslan är något mindre framträdande när jag inte använder schampot tillsammans med balsamet i samma serie utan tar mitt vanliga budgetbalsam. Kanske är det jag som inte van vid sulfatfritt? Jag har använt och gillat sulfatfria schampon förut, men det var något år sedan senast. Som sagt, jag gillar verkligen hur mitt hår ser ut efter användning av det här schampot, men känslan när jag tar på håret är jag inget fan av.

Maria Nila Eco Therapy Revive Shampoo kostar 289 kronor för 350 ml. Det blir en 3:a i betyg.

Information

RIKTPRIS: 289 kr

Mest lästa