Allison – Hair Shampoo with Almond Oil

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Schampo som snabbt gör håret flottigt

Jag har testat Allison Hair Shampoo with Almond Oil, som är Rustas egna schampo. Jag som testar är 33 år och har ett slitet hår med både en gammal permanent och en keratinbehandling i håret. Jag har inte gjort någon färgning på ett halvår men topparna är blekta och botten är brunfärgad, som en balayage.

Jag brukar tvätta håret med lite olika schampon och har inget direkt märke som jag är trogen, utan gillar att testa nya. Jag tycker att det är mycket som ska stämma för att jag ska bli nöjd.

Både konsistens, doft, hur löddrigt schampot är, hur förpackningen ser ut, om schampot är drygt eller inte, om det är veganskt, paraben- och sulfatfritt samt hur dyrt det är - allt detta är viktigt för mig. Jag brukar tvätta håret två gånger i veckan och då schamponerar jag det två gånger, däremellan kör jag med torrschampo. Jag gillar inte att tvätta håret för ofta för att inte rubba fuktbalansen. Jag kan inte hjälpa det men förväntningarna är inte jättehöga på Rustas egna signaturprodukter. 

Allison Hair Shampoo with Almond Oil har en smidig förpackning och en bra konsistens vilket gör det lätt att dosera en lagom mängd. Schampot doftar svagt av mandel, en rätt så god doft – men där upphör det som är bra med produkten.

Man kan säga att schampot prickar in två av mina åtta kriterier. Jag älskar löddriga schampon som verkligen rengör på djupet och som gör att håret känns rent, friskt och fräscht – och det gör inte det här. 

Schampot är varken löddrigt eller särskilt rengörande. Det är också svårt att fördela schampot jämnt. Det smälter inte in och gör jobbet riktigt.

Jag tycker man kan känna direkt om håret matchar med schampot eller inte. Jag måste ta en ansenlig mängd produkt för att håret ska få sig en genomgång. Det löddrar inte och jag tycker inte att håret blir riktigt rent trots att jag schamponerar två gånger.

Efteråt, och speciellt de gånger jag använt schampot tillsammans med Allison Hair Balsam with Almond Oil, känns håret tungt, troligtvis på grund av mandeloljan. Håret är också flottigt redan efter 48 timmar. Nej, ingen höjdare.

Andra gången jag använder det sköljer jag håret extra länge för att verkligen bli av med schampo- och balsamrester men det hjälper inte. Håret blir snabbt fett igen. 

Jag skulle tro att schampot passar bättre för en känslig skalp tack vare att produkten är mild, eller till en person som har väldigt torrt hår. Mitt hår passar det inte. 

Flaskan innehåller 1000 milliliter.

Information

RIKTPRIS: 79,90 kr

Mest lästa