Därför ska du inte själv använda microneedling, ”dermaroller” och andra nålar i ansiktet

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Någon på Kicks har fått hål i huvudet och tagit fram verktyg som är direkt farliga för huden. Titta på den fina bilden nedan och säg efter mig: ”Jag ska aldrig på egen hand använda nålverktyg i mitt ansikte”.

Pinted Black Head Extractor, 99 kr, och Dermaroller, 279 kr. Varsågod, jag har härmed sparat 378 kronor åt dig!

 

Är du sugen på ärr i ansiktet? Då rekommenderar jag en tur till Kicks.

Där har ett par nya verktyg lanserats, bland annat en dermaroller och en pormaskpetare. Kicks är för det mesta jättejättebra men nu har det väl ändå brunnit i synapserna? De båda verktygen ska alltså ta hål på huden, något som professionella hudexperter endast gör med adekvat utbildning, stor försiktighet och sterila verktyg. Nålar är inget som du och jag ska använda på oss själva hemma!

Pointed Black Head Extractor har i ena änden en vass spets, avsedd att peta hål på pormaskarna med. Ett helt sinnessjukt verktyg! Inte ens alla hudterapeuter klarar av att peta hål på huden utan att efterlämna ärr! Hur ska då hemmaklåpare kunna använda den här vassa nålen?

För att ytterliga förstöra hemmakonsumentens hud har Kicks också tagit fram en ”dermaroller”, alltså ett microneedling-verktyg för amatörer. Ett professionellt microneedlingverktyg används av just ett proffs. Det är – återigen – avsett för någon med utbildning och används endast sterilt. De professionella verktygen har dessutom längre nålar än vad som får användas utanför salongsverksamhet.

Läs också:  Min favorit deodorant of all times.

En dermaroller kan i bästa fall göra ingen större nytta. I värsta fall kan den göra sår på huden som blir infekterade, kräver antibiotikabehandling och du har en hel bombmatta av ärr lång tid framöver.

Det har faktiskt hänt en influencerkollega till mig. Trots att hon spritade verktyget mellan användningar fick hon inflammerade sår i dekolletaget. Ärren syns fortfarande, lång tid efteråt. Så inbilla dig inte att nålverktyg är något du ska hålla på att leka med hemma.

Någon på Kicks borde skämmas.

In English: Don’t use needle tools at home unless you happen to be a trained professional.

4.3 11 röster
Betyg på inlägget
7 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
AlexandraAmanda

Jag hamnade här från en länk på en FB grupp och har en viktig sak jag vill lyfta med ditt tonläge i texten. Det är INTE en självklarhet att gemene man har råd med en enstaka dermspen behandling på salong för en tusenlapp per gång och man ska inte dra paralleller till oss om att vi är dumma i huvudet för det. Vi kanske inte har pengar, men vi har TID att utbilda oss inom ämnet och då är detta ett prisvärt alternativ. Det gör ont i mitt hjärta att bli dumförklarad pga. Ekonomiska skäl. Får mig verkligen känna mig… Läs mer »

Linda

Missvisande artikel! Det finns mängder av olika rollers med olika sorters nålar. Just denna har dåliga nålar,
Men det finns rollers för hemmabruk med bra nålar! Gör om gör rätt!

Maria

Ja detta är inte ok. Hur kan dom sälja det? Bra du tar upp det här.

Sara

Du är så jäkla bra! Jag har länge varit skeptisk till liknande verktyg och du satte ord på mina tankar!

Mona

Alltså. Äntligen en bra text om ett livsfarligt verktyg! Jävla skitprodukter och jag blir galet irriterad när jag ser”branschkollegor” till mig som kör samarbeten med Swiss Clinic och deras variant av den här.

Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x