Exuviance – Clarifying Facial Cleanser

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Rengöring som hjälper huden på djupet

Exuviance är ett hudvårdsmärke som utvecklas av det amerikanska företaget Neostrata, som forskar och utvecklar nya produkter för aktiv hudvård. Företaget satsar på hudvård med hög ambition vad gäller ingredienserna och produkternas effekt.

Ägarna till Neostrata, som även tillverkar Exuviance, är dermatologiprofessorerna Eugene van Scott och Ruey Yu. De uppfann Alpha-Hydroxy-Acid-teknologin (AHA), och har idag mer än 80 världspatent på sina produkter. Många kosmetikjättar som Estée Lauder och L'Oréal "hyr" Neostratas AHA-patent.

Den produkt som jag testar är Exuviance Clarifying Facial Cleanser som kommer i en enkel tubförpackning av den större sorten på 212 ml. 

Jag som testar är 39 år och har en klassisk fet t-zon med torrare kinder som är känsligare. Jag har större porer på näsan och en del orenheter, som kvisslor och små finnar, som ploppar upp beroende på vad jag äter, om jag är stressad, eller inte har haft tid att ta hand om min hud ordentligt. 

Exuviance Clarifying Facial Cleanser har en bra storlek på texten, så det är lätt att läsa vad den innehåller och hur man ska använda produkten på bästa sätt. Den luktar tea tree-olja, men det är inget som stör vid användning. Formulan är en lätt löddrande rengöringsgel som är anpassad för normal till fet hud eller hud som har benägenhet till akne.

Man applicerar på fuktig hud och masserar varsamt in i huden tills det börjar löddra, och sköljer sedan grundligt med vatten. För bästa resultat ska Exuviance Clarifying Facial Cleanser användas både morgon och kväll. Jag använde rengöringen som andra steg i min dubbla rengöringsprocess.

Man känner att huden börjar jobba, men så är den här rengöringen också proppfull med aktiva ämnen, som den milda och fuktgivande PHA-syran (glukonolakton).

Den innehåller också mandelsyra, salicylsyra och tea tree-olja (därav doften),  som tillsammans djuprengör och minimerar förekomsten av bakterier, överskottstalg/sebum och motverkar uppkomsten av nya orenheter och akne. 

Kombinationen av salicylsyra och mandelsyra verkar antibakteriell och lugnande, vilket är väldigt idealiskt för en aknehud. Den är inte uttorkande, utan ger en ren och fräsch känsla efter rengöring. Denna rengöring ska man använda till huden i ansiktet och helt undvika området kring ögonen. Dagtid bör man vara extra försiktig och komplettera med en bra solskyddsfaktor, då den innehåller aktiva ingredienser.

Jag tycker att Exuviance Clarifying Facial Cleanser är en dryg och prisvärd djuprengöring som lämpar sig bra om man som jag lätt får akne och tilltäppta porer. Den jobbar med huden, men är samtidigt inte för stark. Min hud lugnade sig vid utbrott och den hjälper till att förebygga nya. En riktigt bra rengöring för kombinerad hud och aknehud.

Det som drar ner betyget är att förpackningen inte går att stänga ordentligt. Man får inte ett ”klick” när man stänger locket, så har man den stående vid handfatet så sipprar det lätt ut. Jag löste problemet genom att ha den stående med locket uppåt. Vet inte om det är ett fel på just min tub eller om det överlag är ett problem? Men innehållet är ju det viktigaste och jag ger Exuviance Clarifying Facial Cleanser ett högt betyg eftersom jag tycker att den håller vad den utlovar – och priset är riktigt bra för avancerad och aktiv hudvård som oftast kommer med en högre prislapp. 

Exuviance Clarifying Facial Cleanser innehåller 212 ml.

Information

RIKTPRIS: 349 kr

Mest lästa