Lexington – Bayside Calm Body Lotion

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Väldoftande men inte så återfuktande body lotion

Lexington, som är ett svenskt märke som från början fokuserade på lakan och inredning i New England- stil har nu även beautyprodukter i sitt utbud. Jag har testat en av dessa produkter, nämligen Lexington Bayside Calm Body Lotion. Detta är en body lotion som doftar ganska starkt parfymerat och kommer i en jättesnygg vit pumpflaska. Det känns mer som en inredningsdetalj till badrummet än en produkt som har fokus på funktionalitet. Denna body lotion är lätt att applicera och går lätt in i huden, men den ger inte särskilt mycket fukt. Däremot är doften ganska stark, även en stund efter applicering, så den fungerar faktiskt även som en fin kroppsdoft som dröjer kvar på huden. 

Jag som har testat produkten är 48 år gammal. Jag smörjer alltid in dekolletage, armar och smalben efter duschen. Jag gillar en krämig lotion som går in i huden och lämnar en smidig, återfuktad yta. Min body lotion får gärna dofta gott, men huvudsaken är att den återfuktar ordentligt och går in i huden. Jag gillar inte lotions som lägger sig som en yta ovanpå huden och jag vill verkligen att huden ska kännas återfuktad och fin när jag smörjt in mig – gärna till nästa dusch.

Detta sker inte riktigt med Lexington Bayside Calm Body Lotion. Min hud på kroppen är ganska torr på vissa partier speciellt skenben och armar och här behöver jag en body lotion som verkligen återfuktar och skapar smidighet. Även om denna lotion återfuktar något så är det marginellt. Den är inte tillräckligt fet eller återfuktande för min hud så efter ett par veckors användning har jag mer fokuserat på att ha den på halsen, för att dofta gott. Pumpflaskan är ju, som sagt, snygg på handfatet och den doftar gott, så den fungerar absolut som en fin inredningsdetalj och som en doft att applicera på halsen för att lukta gott nästan hela dagen. Men som body lotion för dig som behöver fukt och fett är inte detta den bästa produkten. 

Pumpflaskan är gjord i plast och innehåller 200 ml. 

Information

RIKTPRIS: 250 kr
Betyg: 2
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Kroppskräm
Hudtyp: Alla
Varumärke: Lexington

Mest lästa