Inika lanserar en organisk faceprimer

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Det australienska märket Inika lanserar en ny organisk faceprimer som lovar att lämna huden både återfuktad, fastare och mjukare. Spännande tycker jag!

Inika organic är för mig ett helt nytt märke, de kommer från Australien. Deras största fokus är också att bibehålla sitt märke 100% naturligt, eller det är vad de säger. De vill inte kompromissa med sin påverkan på naturen, människan eller som de också säger kvalitén på sina produkter.

Inika

Inika Pure perfection primer är berikad med extrakt från växten Kangaroo Paw (känguru tass på svenska). Dessutom är den rik med hyaluronsyra för att återfukta huden och ge fastare hy.

De säger att du ska applicera 1-2 pumpar på rengjord hud i både ansikte och dekolletage. Massera in produkten tills den är helt absorberad.

Jag följde tydligt instruktionerna, men pumparna är stora och jag skulle säga att det absolut räcker med i alla fall en till ansiktet, med råge. En till början lätt primer som känns svalkande på huden och som är lätt att massera. Dock tycker jag att ju med du masserar blir den mer och mer klibbig. Vilket såklart många också föredrar, då din Foundation får lite extra fäste på din hy.

Den känns dock inte så pass kladdig att det blir obehagligt, utan efter en stund sjunker den ner i huden och lämnar en lätt ”klibbig” yta men med en återfuktad hud som resultatet. Den är vit direkt vid första pumpen men efter lite lätt massage blir den transparant och blir mer mjuk. Den har även en mjuk doft av citrus, nästan citruste eller honung. Värt att tänka på om man är känslig, även om jag personligen älskar doften.

Läs också:  Fyra produkter som följde med hem efter helgens expo

Inika

Alla produkter från Inika är Ekologiskt Certifierade och Vegan Certifierade. 

Utöver denna faceprimer ingår det en mängd med produkter från detta märke. Vilket såklart gör mig nyfiken att testa mer. Allt från mascara till Foundation och puder produkter såsom ögonskuggor och rouge.

Inika organic pure perfection primer innehåller 83% naturliga ingredienser och förpackningen är på 30ml. Vilket motsvarar en standard primer eller tubfoundation. Priset? Lite saftiga 449kr

Men gillar jag produkten? Jag älskar den! Kör den numera varje dag till olika typer av Foundations och min hy gillar fukten den ger men också resultatet den lite klibbiga ytan gör för fästet av resterande basprodukter, kul!

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Josefin Carlstrand
JOSEFINS ÖGONBLICK – makeupartisten från Göteborg.

Mest lästa