Kérastase – Elixir Ultime Masque

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

En väldoftande och effektiv hårinpackning

Jag som testat Kérastase Elixir Ultime Masque är snart 50 år och har självlockigt halvlångt hår med färgad mörkare botten och tunna små slingor på toppen. Allt för att dölja de små gråa håren som numera letar sig fram. Tvättar håret varannan dag och försöker komma ihåg att lägga in en inpackning en gång i veckan. Det enda jag gör efter en tvättning är att krama in hårolja i topparna och kanske tar i lite hårsprej för stadga. Håret är tunt men jag har mycket hårstrån och tyvärr gör kvalitén att håret lätt blir frizzy särskilt när det är lite fuktigt ute. Det är dock viktigt att inte ha i produkter som tynger håret då jag gillar när det ser lite busigt ut.

Reklamen säger att Kérastase Elixir Ultime Masque är en oljeberikad inpackning som skall ge vård och näring och göra håret lyxigt mjukt och följsamt. Inpackningen är fylld med "dyrbara" oljor, återfuktande serum och lipidiska sammansättningar. Man ska applicera en till två valnötsstora portioner mask i längderna och topparna av håret. Därefter skall masken masseras in i hela håret men man bör fokusera på de mest skadade partierna. Låt verka i fem till tio minuter och skölj sedan noggrant.

Burken är på 200 ml med sitt glänsande skruvlock av guld utstrålar lyx och stil. När man öppnar upp burken möts man av en underbar doft som strömmar mot en, den är svår att beskriva men det är nästan som en påse smågodis av bästa sort. Själva formulan är lika guldfärgad som burken och har en fin konsistens som är lätt att fånga upp med fingrarna och fördela i håret. Det bästa av allt är att doften är kvar även efter det att man sköljt ur masken. Håret blir fantastiskt mjukt och silkeslent. Mina lockar blir tjocka och fylliga och man märker att håret har fått sig en rejäl dos med fukt. Dock måste man vara noggrann med att skölja ur håret då håret annars ser fett ut. Det enda som är negativt med denna härliga inpackning är priset vilket för mig är för högt. Men har du en slant över och känner att du vill ge nytt liv till ditt hår så är detta en väldigt effektiv mask för dig med torrt krulligt hår. Jag ger härmed Kérastase Elixir Ultime Masque en stark fyra i betyg.

Information

RIKTPRIS: 445 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Lyx
Varumärke: Kérastase

Mest lästa