Nyx – Epic Inc Liner

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Smidig eyeliner som ger djup och hållbar look för en billig peng!

Det amerikanska märket Nyx Professionals, köper jag relativt ofta då jag tycker att de gör roliga och bra make-up produkter. Jag är en 48-årig sminknörd som konsumerar ganska mycket pengar på smink och har ett lager både hemma, på jobbet, i träningsväskan och på landet. Ja, det är min ursäkt till att köpa så mycket som jag gör i alla fall.

Till vardags använder jag oftast ögonskugga, mascara, rouge och gärna en kajal eller eyeliner. Jag har grön, grå, blå ögon och beroende på nyanser jag matchar dem med så skiftar de lite i ton. Allt som oftast använder jag dock beigebruna nyanser som förstärker den blå ögonfärgen alternativt lite rosabeige, gärna i form av By Terrys ögonskuggsstift Ombre Blackstar Misty Rock. Om jag har lite tid på morgonen använder jag gärna kajal eller eyeliner och jag är rätt hyfsad på att få till en fin linje men jag är inte en sådan där våghalsig person som använder ett tjockt, tjockt lager eller gör kråksparkar i ögonvrån. Jag vill snarare ha en diskret snygg, tunn linje som ger ett fint djup.

Nyx Epic Inc Liner i färgen 02 Brown är lätthanterlig eyeliner i flytande format, förpackad i en pennlikande förpackning. Själva pennspetsen är väldigt tunn och det gör att man med lätthet kan alternera tjockleken på linjen. Med lite extra tryck får man ett rejält synligt intryck och vill man ha en mer vardaglig look är den ändå enkel att hantera utan att det blir klumpar eller kladd. Generellt är Nyx Epic Inc Liner, skön att hålla i handen och konsistensen är märkligt nog både vattnig och kompakt på en och samma gång. ”Swipe, flic and SLAY” står det på pappershöljet runt eyelinern och ja, jag kan nog banne mig hålla med om detta.

Färgen Brown 02, passar min ögonfärg riktigt bra och den gör mina ögon ännu mer blå. Det ser både naturligt och väl inramat ut och jag gillar verkligen att jag kan variera tjockleken utan att det ser kladdigt ut. Färgen torkar alldeles lagom fort så att man hinner justera om det skulle ha blivit något kladd. (Ok, det har hänt om jag ska vara helt sanningsenlig!).

När jag har velat ha en mer festlig look har jag använt ögonskuggan Microshadow White ifrån Make Up Store som grund, och sedan kört ett litet tjockare lager eyeliner. Då har färgen suttit hela dagen eller kvällen och den har också varit enkel att tvätta bort med diverse olika ögonrengöringsprodukter, bl a i form av Doctor Babor Repair Cellular Ultimate Repair Cleanser och Exuvience Soothing Toning Lotion. Min absoluta favorit-eyeliner producerades av Yves Saint Laurent, men finns inte längre på marknaden. Det var en mini-guldpenna som hade den mest magiska av pennstift och man kunde få en supertunn linje om man så önskade. Idag är den ersatt av deras Eyeliner Effet Faux Cils, som är en lyxigare och nästan dubbelt så dyr variant som Nyx eyeliner. YSL:s produkt är snyggare, ser mer påkostad ut, har en om möjligt ännu smalare pennspets men är betydligt kladdigare och kräver mer av mig som användare. Nyx variant är alldeles lagom för den nivå som jag befinner mig på och jag är nöjd med det diskreta resultat som jag kan uppnå. Och önskar jag ytterligare effekt i form av en mer dramatisk look så är det enkelt att åstadkomma. För 129 kronor får man en klart prisvärd, lätthanterlig eyeliner som är alldeles sådär lagom som man kan önska.

Jag har under samma testperiod också kört ett annat eyeliner-race i form av Clarins Gel Eyeliner Waterproof (01 Intense Black) och Suva Hydra Liner i den lite galna färgen Sea Nymph (matte). Dessa två produkter är så att säga same, same but different. De är såklart eyeliners men i burkformat och appliceras med hjälp av en pensel, (som ingår i Clarins variant men inte i Suvas). Slutresultatet blir mer matt och lite mer kompakt men snudd på lika snyggt. Däremot tycker jag att Clarins eyeliner är bäst av alla tre då den är enkel att hantera, ger en superfin linje, känns lite extra lyxig och sitter som en smäck.

Information

RIKTPRIS: 129 kr

Mest lästa