Blush-bästisar: Milk, Pixi, Westman Atelier och fler…

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Blush är bästa sättet att se pigg ut, det vet varje makeupartist. Det behövs inte mycket för att väcka ett blekt fejs, men om du vill kräma på – gör det! 

 

För mig är blush det jag tar med mig till en öde ö pga har världens smalaste och blekaste fejs. Och jag går sällan utanför dörren utan ett rosarött svep över kinderna eftersom det där lilla friska stråket ger ansiktet precis lagom definition. 

Min första fix, typ 1970, var ett transparent brunrosa gelstift vars sparsamma pigment gav en antydan till färg. Det har fått ett två barnbarn: Max Factor Sheer Gel Blush och Sheer Gel Bronzer som är lika skira och omöjliga att överdosera. Överlag är det krämiga konsistenser som gäller nu när alla vill ha skirast möjliga finish. Även vi som aldrig funderar på ”glass skin” pga har ansikten som levt ett liv… 

Bästa blush-favoriten

Biffigt stift med perfekt balans mellan pigment och krämighet, där nyansen Werk smickrar alla hudtoner. Finns som mini blush för 160 bagis men det är pyttigt och inte alls lika lättanvänt som det mer maffiga originalstiftet. Så det så.
MILK MAKEUP Lip +Cheek Werk, 285 kr/28 g.
TANTBETYG: 5/5

 

 

Grymt drygt

Bli inte rädd för den mörka körsbärsrödrosa färgen – den här superdryga mousse-fluffiga krämrouget ger finaste färgen. Att ett litet uns räcker för att få full effekt är ett plus, men också ett stort minus: det är vansinnigt svårt att klämma fram tillräckligt lite…
GLOSSIER CLOUD PAINT Storm, 160 kr/10 ml.
TANTBETYG: 4,5/5 pga knepig att dosera.

 

 

Fin överraskning

Aldrig trodde jag att den här lilla flaran skulle fånga mitt hjärta. Men si, den snällrosa färgkrämen ger precis lagom färg, lite som att tända trivselbelysningen hemma… Jag brukar inte gilla lagom, men A-blush är lagom lagom, om du förstår hur jag menar.
ARMANI NEO-NUDE A-BLUSH i 54, 420 kr/3,9 ml.
TANTBETYG: 4,5/5

 

 

”Stick” med foam-applikator 

Stiftformat puderrouge där du plockar upp pigmenten med en inbyggd foamappliakator, och som blir läckert lystrig när den landar på huden – mer av en partyprodukt för mig. Nyansen Get Fresh ingår i en av Babors tidigare säsongslooker – i vårens look heter Rosy och är mer korallfärgat.
BABOR BLUSH STICK i Get Fresh, 380 kr/6 g.
TANTBETYG: 4,5/5

Lyx-look

Grymt snyggt och lättjobbat rougestift från svenskamerikanske makeupartisten Gucci Westman. Hon har sett till att producera hos de bästa fabrikerna (som förstår det där med den rätta känslan) men har tvingat teknikerna att använda ”clean beauty”-ingredienser. Resultat: makeup i toppklass. Det kostar förstås, så jag tvingas till ett litet minus för priset.
WESTMAN ATELIER BABY CHEEKS BLUSH STICK i Poppet, 580 kr/6 g.
TANTBETYG: 4,5/5

 

Snabbapplicerat

Sekundsnabb makeup? Dra Pixistiftet över  kindbenen, stryk ut och spring – svårare är det inte att få nypromerenad glow och fräschör. On-the-Glow finns som ”ofärgad” lystergivare samt i tre rosigare nyanser där Ruby ger mest färg.
PIXI ON-THE-GLOW BLUSH i Ruby, 279 kr/19 g.
TANTBETYG: 4/5

 

 

Har blyga pigment

Det här anspråkslösa stiftet kyler lätt när du drar det över huden och känslan är bara – åh! Notera produktnamnet: ”sheer” betyder att du får jobba på för att få fram rosigheten. Perfekt om nybörjare, och för alla med  rouge-skräck, för här kan du inte överdosera! Finns även som bronzer-stift – lika snällpigmenterat och lika skönt kylande.
MAX FACTOR SHEEER GEL BLUSH, 149 kr/8 g.
TANTBETYG: 3,75/5

 

 

 

 

 

 

 

0 0 röster
Betyg på inlägget
2 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Maria

Gillar ju max factor så kanske ska köpa det. Jag har bara rosa rouge. Önskar dej en trevlig påsk.

Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x