De enda 3 hudvårdsprodukter du behöver från Sisley, Too Faced och Aco

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Serum, essencer, ögonkrämer och ansiktsvatten – mycket är bra att ha men inte nödvändigt! Med de här tre klarar du hela din hudvård.

Sisley Gentle Cleansing Gel, Too Faced hangover Good To Go Moisturizer, ACO Sun Lotion Intolerance.
Dessa tre behöver du: rengöring, kräm, solskydd. Allt annat tillhör ”det lilla extra”.

 

En hudvårdsrutin kan vara hur lång som helst: rengöring, toners, essencer, pre-serum, serum, ögonkräm, primers… Men för dig som hudvårdar mer minimalistiskt räcker det om du använder dessa tre.

Jag själv uppskattar pysslet i badrummet. Att använda olika verktyg för rengöring eller massage, att klappa in flytande produkter, att långsamt smörja in sköna krämer och att göra en ansiktsmask är mindfulness för mig. Som taktil meditation! Men du som föredrar minimalistisk hudvård behöver faktiskt bara tre produkter.

En minimalistisk hudvårdsrutin:

1. Rengöring

Du behöver rengöra din hud och du behöver göra det med en särskild rengöring! Exempelvis så är en vanlig handtvål ofta för tuff för huden, medan ansiktsservetter/wipes inte gör ansiktet tillräckligt rent. Är det kall vinter, väldigt torrt och du ska vara utomhus hela dagen, kan du hoppa över rengöringen på morgonen, men tvätta dig alltid på kvällen.

Jag använder just nu: Sisley Gentle Cleansing Gel, 795 kr/120 ml.

De dagar jag är osminkad väljer jag den här för att tvätta bort dagens vedermödor, eftersom den är lätt att använda och blir skön på huden. Gentle Cleansing Gel är dryg, gör mig riktigt ren och täpper inte till.

Läs också:  Mascara som gör susen för glesa, klena fransar

Har du inte förstått det tidigare så förstår du säkert i dessa virustider att du måste tvätta ansiktet länge så att rengöringen får möjlighet att lösa upp smuts.

 

2. Mjukgörande och återfuktande kräm

Dag- och nattkräm fyller en funktion, främst för att du kan smeta på en fetare kräm på natten när det inte gör något om du glänser och du heller inte ska ha smink ovanpå hudvården.  Men en vanlig ansiktskräm fungerar lika bra på natten som på dagen. Är den inte smällfet, kan du också använda den runt ögonen.

Du MÅSTE smörja in dig med något! Din hud mår bra av det och har bättre förutsättning att hålla sig frisk och fräsch.

Du kan använda vad som helst som passar din hud! Behöver du tips på nya krämer att testa har du Daisy Beautys gedigna recensionsbibliotek här. Välj ett varumärke du gillar, en doft du gillar eller en konsistens du gillar! Det finns inga rätt eller fel. Se bara till att använda en kräm!

Jag använder just nu: Too Faced Hangover Good To Go Moisturizer, 380 kr/40 ml.

Too Faced Hangover Good To Go Moisturizer har SPF 25, men jag använder ändå ett separat solskydd. Skälet till det får du läsa i nästa punkt. Jag gillar att Too Faced Hangover Good To Go Moisturizer är lätt att smörja in, är lätt på huden och doftar gott.

Läs också:  Soap & Glory Peaches and Clean

Den doftar faktiskt fantastiskt!

 

3. Solskydd

Anti ageing-produkten nummer 1 stavas s-o-l-s-k-y-d-d. Mycket av vårt åldrande kommer från solens strålar.

Välj en produkt med SPF 15 eller högre. Nu för tiden har solskyddsprodukterna blivit så tekniskt raffinerade att även SPF 30 och 50 är sköna att använda, vilket inte var fallet för tio år sedan. Sun Protection Factor (SPF) är ett mått på hur mycket av UVB-strålarna krämen skyddar mot. Köper du en produkt som säljs som solkräm finns det också skydd mot UVA-strålning. Köper du däremot smink  med SPF ingår inget UVA-skydd. Använd därför separat solskydd.

Just nu använder jag: Aco Sun Lotion Intolerance SPF 50, 179 kr/100 ml.

Jag bränner mig lätt på våren så jag vill ha högt solskydd. Acos solskydd är generellt både effektiva och sköna att använda. Sun Lotion Intolerance är en nyhet för den som är solkänslig, så den passar mig perfekt!

Kom ihåg att så härs års är ozonlagret tunt och solstrålarna alltså generellt farligare än mitt i sommaren.

Det här är allt du behöver för en minimalistisk hudvårdsrutin. En annan dag kommer jag att förklara vad du kan använda för en längre och mer avancerad hudvårdsrutin, men krångligare än så här behöver det inte vara!

Läs också:  Veckans recap #105 - Sommarfavoriter

In English: The 3 products you need for a minimalistic skin care routine.

0 0 röster
Betyg på inlägget
2 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Lotta

Blev nyfiken på solkrämen nu! Hittar den inte nånstans så den är väl så pass ny så den inte kommit i butik än. Inte för att jag är jättekänslig men jag är alltid intresserad av att testa solkrämer! Vanligtvis vill jag ha nåt matt (så gott det går med solkräm) i ansiktet, men halsen och dekolletaget (stavning?) behöver inte det, så jag brukar faktiskt ha en annan kräm där.
Tack för bra tips annars! Och jag håller med, det är dom tre produkterna som är viktiga!

Maria

Toppentips. Ha en fin vecka och kram. Hoppas vovvarna mår bra.

Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x