Retinol under sommaren och söndagsmask

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Denna påskdag blev en sommardag i Malmö med en temperatur på uppåt 17 grader på eftermiddagen. Med de första dagarna med sommartemperaturer, brukar också resonemanget kring retinol, syror och aktiva ingredienser väckas till liv igen. Personligen undviker jag starka syror och peelingar under högsommaren. Jag är dock av uppfattningen att om man skyddar sitt ansikte med hög SPF och håller sig i skuggan, så går det bra att använda aktiv hudvård med förstånd även sommartid.

I höstas började jag med retinol på riktigt. Tidigare har jag använt lite olika retinolprodukter sporadiskt, men nu försöker jag att vara ihärdig för att se resultat. Retinol tar lång tid på sig att verka och kräver dessutom invänjning, så nu vill jag inte pausa över sommaren när jag har fått in retinolserum i min rutin.

 

Medik8 Retinol 3TR.

 

Den produkt jag använder är Medik8 Retinol 3TR, som är det svagaste av Medik8:s olika retinolerum. Under invänjningen hade jag det två gånger i veckan, nu använder jag det varannan kväll. Det skulle säkert gå att använda det varje kväll nu eller byta till ett starkare, men har man en känslig hud är det bra att skynda långsamt. 

 

Brighten Me Up Sheet Mask är söndagsmask 12 april. Jag fick ett påskägg, så det blir godis också.

 

Ikväll blir det inte retinol, för det är dags för söndagsmasken. Det blir Acasia Skincare Brighten Me Up Sheet Mask. Jag gillar denna generösa arkmask som innehåller mycket serum och täcker både ansikte och hals. Den sitter dessutom bra på plats med hjälp av öglor runt öronen. Masken är indränkt i serum med C- vitamin, E-vitamin och hyaluronsyra och ger huden både fukt och lyster. Egentligen är den lite för lyxig att ha så här på kvällen, men jag brukar spara förpackningen och använda det serum som finns kvar i den och massera in i ansiktet måndag morgon.

Läs också:  Värmande hårmask och kylande gurkmask denna söndag
0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa