Senaste fem inläggen

Karin älskar ... Culottes

trend

Culottes - vida, korta byxor - är en av höstens stora modeplagg och ett trendigt alternativ till sommarens midikjolar, en kjoltyp som ni vet att jag älskar. Trenden har inte nått kedjorna riktigt ännu, men om du letar i designerbutikerna hittar du culottes i alla material, färger och mönster. Min favorittyp är den klassiska, herrinspirerade varianten i en mörk färg i samma stil som Elin Kling bär på bilden ovan. Jag vill matcha dem med spetsiga, platta skor och stickade, croppade tröjor. Bild från thewall.elin-kling.com.

English: Culottes. I love them!

Dagens galanaglar



Imorgon kväll går Guldknappen av stapeln, Damernas Världs egna modegala. Detta år på Berns med klädsel smoking.
På bilden är axplock av dagens modenaglar som ska gästa galan imorgon.
Charlotta Flinkenberg, vitt med guldnitar, Emilia de Poret, petrolfärg i matt och blankt, Susanne Ljung, billacksröd, Maria Virgin, svartblå med bokstäver i guld och Bea Åkerlund, guldglitter och guldbolstav.
Själv funderar jag på smokingnaglar, eller guldminx?

Höstens accessoartrender

pressvisning

I veckan var jag och hälsade på hos två PR-byråer, Polhem PR och Mildh Press, för att kika på höstens accessoar-, kläd- och beautynyheter. Jag tänkte börja med att visa höstens accessoarer! På skofronten ser vi många svarta boots, och cut-out-trenden lever kvar en säsong till. Bootsen ovan kommer från Unisa.

Svarta chelseaboots i skinn med nitar och svarta mockastövletter, båda från Billi Bi. Snygga, tycker jag!

På smyckesfronten är det pärlor som gäller, särskilt pärlörhängen och pärlringar kommer stort. Ovan ser du en del av Pilgrims höstkollektion. Med andra ord lika snyggt som plånboksvänligt!

Även Glitter visar pärlor! Här ser du ett par svarta pärlörhängen, inspirerade av Diors senaste smyckeskollektion. För 39 kr blir de dina!

English: Fall accessories.

Veckans Recension - CliniCare Silky Hair

veckans recension

För några månader sedan var jag på en presskväll tillsammans med DaisyBeauty ute på Mimass huvudkontor. "Mimass är ett företag som både köper in, levererar och utbildar hudterdapeuter och de har nyligen tagit in hud och hårvårdsmärket Clinicare (från Korea) på den svenska marknaden.

Många av mina skönhetsbloggande vänner har testat Clinicares hudvårdsprodukter och hyllar dem till skyarna. Jag har inte hunnit sätta tänderna i dem ännu då det var lite andra produkter i "kö" före, men jag har däremot hunnit ta oskulden på att testa Clinicare Silky Hair shampo och balsam! 

- Silky Hair Shampoo
Shampot lever upp till namnet "silky". Det gör faktiskt båda produkterna. Redan när jag pumpar ut dem i handen känns det att produkten har en annan kvalité. Den är verkligen supermjuk och "sikeslik". Produkten i min hand blänker även i skenet av mina gamla badrumsspotlights likt en insjö i månljus. Shampot sprider lätt ut sig över håret, vilket jag är tacksam för. Jag hatar när det blir en klump av produkt som jag bara förflyttar över håret. 

Om du någonsin har tvättat håret med ex. Davines Energizing shampoo eller liknande "behålla håret produkter" så vet du att du kan förvänta dig en viss kylande känsla i hårbotten. I instruktionerna står det att det är SHAMPOT du ska lämna kvar i håret 1-3 minuter och inte balsamet. Det glider lätt ner i hårbotten och efter någon minut känner jag att det pirrar. Det är inte en kylande känsla utan mer ett pirr. Enligt Clinicare ska shampot innehålla "aktiva ingredienser som är särskilt utformade för att upprätthålla vitallitet i hårbotten och agera på follikelstimulerande dysfunktioner i syfte att uppnå goda resultat mot håravfall. Med en kombination av antioxidant och anti-inflammatoriska effekter." Ska alltså vara bra för hårbotten och mot håravfall.

- CliniCare Silky Hair Rinse
Dett är det första balsamet där det enligt instruktionerna även ska läggas i hårbotten eftersom även det innehåller "aktiva ingredienser" som ska ge näring till hårbotten. Balsamet märks nästan inte i håret utan jag får plutta på ganska mycket för att "känna" det. Jag känner inte på samma sätt av balsamet som med schampot i hårbotten, inget "pirr" alltså. Men när balsamet väl är ursköljt är utredningsförmågan bra. 

Bäst: Bra rengöring och bra utredning samt viss effekt på hårbotten. Upplever att håret håller sig rent länge och att jag faktiskt tappar lite mindre hår!

Sämst: Helt omöjligt att se skillnad på flaskorna i duschen.

Betyg: ****

Priser: 378 kr/250 ml

Kicki 40 år: High tea på Claridge's, Billy Elliot



Igår eftermiddag firade jag mig själv med en glutenfri afternoon tea på klassiska lyxhotellet Claridge's i Mayfair. Afternoon-teet blir ofta omnämnt som ett av de bästa i London och jag förstår varför. Först sandwiches, där den helt vanliga och egentligen rätt tråkiga gurkan var vinnaren, sedan scones med hårdvispad grädde och en underbar gelé från Mariage Frères (bästa sconesen jag ätit i hela mitt liv, även inkluderat de med gluten!), sedan bakverk som doftade socker lång väg (inte min grej). Temenyn var lång och jag hann testa tre sorter till allt detta fikabröd.

Motsvarar med råge en rejäl lunch, för när jag sju timmar senare hade sett den fantastiska musikalen Billy Elliot och egentligen skulle äta sen kinesisk middag, var jag fortfarande så mätt att jag gick hem och la mig och läste istället.

Prenumerera på bloggen Prenumerera på bloggen

Senaste bloggarna

Beauty by K Testar det mesta - på sig själv
Karin Lind Klassiskt mode och smart styling
Frida Selkirk Nagelterapeutens lack, trender och trick
Kicki Norman Chefredaktören om foundationtester och beautyshopping
Little Miss Consumer Hon kan aldrig ha för många läppstift
Tindra Löfgren Frisören om färg, hårstyling, klipp och vård
Julia Forsberg Näsvisa tankar från doftnörden