Senaste inläggen

Idag: Fortsätter projekt sommarfötterJag är dålig på att ta hand om mina fötter men i vår kör jag Projekt Sommarfot, där jag med hjälp av proffset Annica ska se om mina fötter mår bättre med ordentligt borttagna liktornar och förhårdnader. När jag tar hand om mina egna fötter blir det lack/lackborttagning och möjligen också nagelklippning med nagelklippare. Det här är en annan nivå, med slipning av både fötter och naglar, putsade nagelband och borttagning av död hud med skalpell.

Jag väljer ett proffs för att jag inte själv kan ta bort liktornar (förhårdnader på tex tån som kan växa inåt och göra ont) och för att förhårdnaderna under foten filas lagom mycket. Jag får också fräscha nagelband (när bakterier fastnar i skräpiga nagelband kan en få exempelvis nagelsvamp).

Jag ska göra en artikel med proffstips till tidningen framöver så alla kan ta del av Annicas kunskap. (I Daisy Beauty 4-2015 har hon för övrigt testat fotvårdsborsten Clarisonic Pedi!)

E.Y.E. Recovery från pHformula.

Jag har knappast varit världens bästa på att använda ögonkrämer, för mig har ögonkrämer känts som något man använder om man har ett speciellt behov såsom mörka ringar, påsighet och/eller linjer eller för att det känns lyxigt. Men, faktum är att under de senaste månaderna då jag haft som mest problem med perioral dermatit så har jag försiktigt klappat in E.Y.E. Recovery från pHformula runt ögonpartiet då jag vill använda något aktivt runt just ögonen men undvika det i resten av ansiktet för att inte min hudsjukdom ska blossa upp.

E.Y.E. Recovery från pHformula.

Enligt pHformula så ska E.Y.E. Recovery hjälpa till med alla de ovanstående "problemen" som jag räknat upp dvs mörka ringar och svulllnader samt fina linjer och rynkor samtidigt som produkten ska vara skonsam. Formulan känns väldigt behaglig och mjuk och jag känner direkt att de linjer som orsakats av torrhet minimeras utan att krämen känns "tung" dock ser jag ingen större effekt på påsighet och svullnader men det har jag å andra sidan ännu inte upptäckt någon kräm som ger. Jag har varit väldigt nöjd med E.Y.E. Recovery då den gett mig den effekt jag önskat dvs mjukare och lite slätare hud runt ögonpartiet, önskar ni mer så kanske detta inte är rätt produkt för er (någon annan som prövat som vill ge er recension av produkten?). Ni hittar salonger som saluför pHformula på phformula.se och E.Y.E. Recovery ligger på ca 590:-. Vilken är den bästa ögonkräm som du testat?

Följ bloggen via Bloglovin!

Beauty Cruise

karin

Nu är jag tillbaka i Stockholm efter en intensiv, spännande, lärorik och jäkligt rolig helg på Beauty Cruise till Helsingfors! Jag lider av akut sömnbrist på grund av lite för mycket dricka-vin-och-snacka-skit på nätterna i kombination med tidiga mornar men det var det helt klart värt. Tack Kicki och Sam för en jätterolig resa!

English: Helsinki, lots of beauty stuff, great friends and alcohol. Great mix.

DBCruise15: Dag 2 eftermiddag med Vita Liberata och L'Oréal ParisSaker jag lärde mig igår:

1. Att det kan ske Maillard-reaktioner både i stekpannan och på huden.

2. Den som kör soldusch på lunchen får tillbringa eftermiddagen i Kalle Anka-kostym.

3. Sommaren blir färgstark om L'Oréal Paris får bestämma.

DBCruise15: Kristiina Raitala på GloriaI Helsingfors passade jag på att träffa Finlands arga tanten, journalisten Kristiina Raitala. Hon är rolig, vass och genuin. Jag är lyckligt lottad som får lära känna så intressanta människor genom mitt jobb!

Jag, hon och svenska arga tanten Linnéa Öst pratade journalistrollen, nedskärningar och parfymartikelvinklingar i ett par timmar. Kristiina jobbar på en lyxig modetidning som heter Gloria. Hon skriver mycket skönhet så jag har fått tips på märken som inte finns i Sverige och ska även få kontaktpersoner på dessa. Nu hoppas vi att Kristiina snart ska skriva resereportage om Stockholm, så vi får ses igen!

Prenumerera på bloggen Prenumerera på bloggen

Senaste bloggarna

Beauty by K Testar det mesta - på sig själv
Kicki Norman Chefredaktören om foundationtester och beautyshopping
Little Miss Consumer Hon kan aldrig ha för många läppstift
Karin Lind Klassiskt mode och smart styling
Frida Selkirk Nagelterapeutens lack, trender och trick
Tindra Löfgren Frisören om färg, hårstyling, klipp och vård