Senaste inläggen

Göteborgsvarvet och lördagspepp

karin

Jag ska springa Göteborgsvarvet idag! Ett års löpning och träningsslit vecka ut och vecka in - nu är det dags att se hur bra formen är egentligen. Dagen i siffror: loppet är 21 kilometer långt, jag har 3 personer i min hejarklack som ska peppa mig (mamma, mammas man Per, min sambo Niklas), måltiden är under 3 timmar (mitt främsta mål är dock att överleva) och mitt adrenalinpåslag ligger runt 400 %! Om ni ser en peppig, svartklädd energistudsboll i Göteborg idag kan det mycket väl vara jag. Efteråt ska jag äta exakt 1 kebabpizza, 1 rawfoodtårta och dricka 3 liter vin. Typ.

English: Run, Karin, run!

Nytt att testa: Rouge Dior Brilliant

beauty

Just nu testar jag ett läppglans från Dior som redan finns i butik men som jag fick testa först förra veckan, på minglet med Dior och champagnemärket Veuve Clicquot - Rouge Dior Brilliant - ett läppglans som beskrivs såhär på Diors hemsida; Dior has created the Couture lip balm gloss with lipcare oil, a Rouge Dior that is simply Brilliant. Rouge Dior Brillant subtly shapes and brightens lips with precision thanks to a pen-like applicator that dispenses the "perfect dose". Formulated like a liquid balm, its formula boasts an exclusive Dior mix of 3 lipcare oils and a complex that teams vitamin E with an active ingredient known for reactivating collagen synthesis. It comes in a range of timeless couture shades". Jag har fått testa den klarröda nyansen "999". Stay tuned för recension!

English: New in by Dior - Rouge Dior Brilliant.

Veckans Recension - Lee Stafford, Arganoil Pre-shampoo Treatment

veckans recension

Jag har hört talas om dessa "pre shampoo" men aldrig riktigt greppat grejen så det var extra roligt att få testa just denna produkt. En pre-schampo behandling ska hjälpa till att skydda ömtåliga hårstrån och hålla fukten "låst" inne i håret medan det tvättas av det "riktiga" shampot. 

Ja, som du hör på namnet så ska denna produkt tillföras innan shamponering alltså i TORRT hår. Det känns lite som att borsta tänderna med en torr tandborste eller ta på sig skor utan strumpor. Det är liksom någonting som är FEL med att sätta in schampo på ett helt torrt hår. 

Konsistensen är någonting av en geléliknande, tunn massa. Den är inte riktigt blöt utan mer som en seg och torr...gelé. Ja det är bästa beskrivningen.  

Arganoil Pre-shampoo Treatment innehåller rengörande "sweet almond" (?) och Wheatgerm som ska vara rikt på Omegafettsyror (bra!) och även "ultraintensiv Argan Oil (ultraintensiv olja?) summan är att den ska återfukta och skydda ett torrt och skadat hår mot den hårdare rengöring som sker via en vanlig shamponering.

Produkten ska ligga på i 10-15 minuter innan jag får tvätta av det. Detta gör denna behandling till en lite tidskrävande. Det är ju inte så att jag hinner göra detta en morgon innan jag ska till jobbet. Jo kanske, om jag lägger i det innan jag går till gymet? Men undrar hur det ser ut? Annars känns detta som en klockren söndagsbehandling. Doften är angenäm som det brukar vara när en produkt innehåller mycket arganolja. 

När jag kliver in i duschen för att skölja ut produkten är håret supermjukt och känns som att jag har satt i balsam i det. Det känns även lite rent vilket förvånar mig. Jag tvättar och balsamerar som vanligt. När håret är torrt är det extremt återfuktat. På gränsen till fettigt faktiskt. Men jag kanske inte hade så torrt och skadat hår som jag trodde att jag hade. 

Passar dig som: 
Har överprocessat (blekt) superdupertorrt eller känsligt hår som behöver ALL hjälp det kan få. Tänk dig typ tuggummihår. Om du "bara" har torrt hår behöver du inte lägga pengar på denna. 

Pris: 229 kr/ 150 ml
Betyg: ***

En Louboutin...På Linda Hallberg gjorde vi ursnygga beiga Louboutininspierade naglar igår.
Perfekt om du inte vill vara tråkig men ändå inte känner för färg ala party och sommar.
Enkelt också sålänge du har längd på naglarna såklart, annars ser det lätt bara kladdigt ut.
Om du lackar med klassisk nagellack så gör den röda undersidan först, och själva nageln sist.
Med gellack tvärtom.
Tack snälla Linda för de proffsiga bilderna!

4 minirecensioner; Skin Perfection från L'Oreal.

Serien Skin Perfection från L'Oreal är tänkt för 20- till 30-åringar som är ute efter hudvård som ger lyster, jämnar ut hudens struktur samt ton samtidigt som den återfuktar och minskar synligheten av fina linjer och porer. 

  • Skin Perfection Unifying Day Moisturiser - behaglig och väldoftande dagkräm som känns återfuktande och doftar gott men jag föredrar fortfarande produkter som är oparfymerade och kommer förpackade i tub eller pump pga ohygieniskt med burk. Kostar ca 119:-.
  • Skin Perfection Advanced Correcting Serum - smälter lätt in i huden men väl på så känner jag ingen större skillnad på om jag råkar glömma bort att använda det. Ger fin lyster men på kosmetisk väg. Kostar ca 139:-.

  • Skin Perfection Awakening Eye Cream - ska enligt L'Oreal minska svullnader och mörka ringar under ögonen men på mig händer det absolut ingenting. Kostar ca 119:-.
  • Skin Perfection Anti-tiredness Instant Beautifying Daily Care - en färgad dagkräm med pigment i form av små mikrokulor som krossas när man masserar in produkten på huden. En färg för alla hudtoner vilket är bullshit och själv blir jag apelsingul men den blir säkerligen fin på någon. SPF 20. Kostar ca 139:-.

Överlag tycker jag att Skin Perfection är en helt ok serie när det kommer till hudvård i budgetklass dock är det inga produkter som jag skulle köpa om då jag kräver mer av min hudvård. Ni hittar Skin Perfection på Kicks, H&M, Åhlens och IcaMaxi. Ni som testat något ur serien, vad har ni att säga?

Följ bloggen via Bloglovin!

Prenumerera på bloggen Prenumerera på bloggen

Senaste bloggarna

Beauty by K Testar det mesta - på sig själv
Karin Lind Klassiskt mode och smart styling
Frida Selkirk Nagelterapeutens lack, trender och trick
Little Miss Consumer Hon kan aldrig ha för många läppstift
Kicki Norman Chefredaktören om foundationtester och beautyshopping
Tindra Löfgren Frisören om färg, hårstyling, klipp och vård