Senaste inläggen

Zap-it!

Detta inlägg har jag sugit på såååå länge att det nu har blivit aningens sent att publicera det, men det kommer alltid nya resor och nya sommrar.

Jag lyckas alltid få en massa myggbett när jag är hemma i norrland och även utomlands (i år fick jag ett på kryssningen mitt ute i havet, hallå?) Jag vet inte vad det är, men jag har väl extra smaskigt blod och en skön kroppshydda att suga på. Eller från kanske jag menar. 

Myggmedel fungerar ju, men det doftar så äckligt och jag vill inte spruta på en massa sådant när jag ska ut i solen, om det inte är alldeles nödvändigt. Och kliar du på myggbetten sen så blir de oftast värre och/eller skapar ärr.

Men jag har hittat en SKITCOOL produkt som hjälper till med själva kliandet utan att förstöra!

Zap-it Mosquito Bite Relief är en liten mojäng som ser ut som en grön plastpistol. Du placerar munstycket mot bettet och trycker av. Då går det som en smäll/liten stöt genom bettet och det slutar klia och svälla. Jag hårdtestade Zap-it i Mexico och den funkar verkligen, även om du får trycka flera gånger på varje bett innan det slutar. 

Hinner du dessuotm zappa bettet nästan direkt så blir det inte ens någonting som kliar. 

Klarar att lindra cirka 1000 myggbett. Har en spänning på urladdning på 13kV eller 0,7mA. Urladdningen varar i 10 mikrosekunder. Stöten är väldigt svag och gör mindre ont än att få en stöt av statisk elektricitet, det knäpper bara till lite i huden. 

Pris: 99 kr/st

En Sombre...Japp, precis som i hårvärlden finns ordet Sombre även hos nagelbranchen.
En Sombre är egentligen en light variant av Ombren, fast i väldigt lika färger, färger som ligger nära varandra så att kontrasten inte blir så stor.

Pink Skittle.

Visste ni att rosa är min favoritfärg? Jag älskar rosa, jag älskar girly stuff och glitter och blir förbannad när folk försöker nedvärdera saker som ses som typiskt feminina bara för att de är just feminina, blä.

Från vänster till höger:

  • 7Day Hybrid Polish, Always Daydreaming från Depend, ljust orkiderosa(lila) lack med silverskimmer, härlig formula och pensel (platt och bred), 2 lager. 39:- hos IcaMaxi, Åhlens, Kicks.
  • My Very First Knockwurst från OPI Germany Collection, fortfarande en favvo pga snyggaste beigerosa cremelacket NÅGONSIN, magiskt skön formula och pensel, 2-3 lager. 149:- hos nailsbodybeauty.se.
  • Glow With the Flow från China Glaze Electric Nights är redan en ny favorit pga FÄRGEN, dog lite när jag målade, skir formula som behöver 3 lager. 98:- hos H&M, KÖP!
  • Pussy Galore från OPIs The Bond Girls, ljusrosa strukturlack med glitter, väldigt lättmålat med superb formula, 2 lager. Utgått, leta på tex ebay eller amazon.
  • Rose Blossom 623 från Artdecos kollektion Emilio de la Morena, härligt pastellrosa cremelack som är nästintill vitt, minimal tendens till penseldrag, behöver 3 lager. 128:- hos nailsbodybeauty.se.

Från vänster till höger (nerifrån och upp):

  • 7Day Hybrid Polish, Cotton Dreams från Depend, ack så vackert ljusrosa lack med lilarosa skimmer, svår formula som känns klumpig och kräver 3-4 lager för att täcka, stor tendens till penseldrag. 39:- hos IcaMaxi, Åhlens, Kicks.
  • Essence från Nubars Prism Collection, ett underbart rosa lack med prismatiskt glitter som kommer till sin rätta i solljus, torkar snabbt med 2 lager. Utgått, leta på tex ebay eller amazon.
  • 615 Bardot Pink från IsaDora är ett ljusrosa pastelligt cremelack med en kall underton och ok formula, behöver 2-3 lager. 79:- hos lyko.se.
  • 444 från Depend, varmt aprikosrosa cremelack med jobbig formula som kräver 3-4 lager. 29:- hos IcaMaxi, Åhlens, Kicks.
  • 257 Incognito från Dior, fantastisk pensel och formula på detta beigerosa cremelack, 2 lager räcker. Utgått, leta på tex ebay eller amazon.

Som topplack har jag använt mig av Jet Dry Quck Drying Topcoat från Kiss med en rinnig och skön formula som blir glansig och torkar nästan lika snabbt som Seche Vite. Tyvärr tenderar dock lacket att både lösa upp nagellacket under och skapa penseldrag och luftbubblor därav ser några lack prickiga ut på bild, så jag återgår till SV.

Följ bloggen via Bloglovin!

Daisy Beauty 6/2015: ÖverslagshandlingVet du vad en överslagshandling är? Det är när en person är så uppe i varv av någon anledning, exempelvis av att göra klart en tidning och ett hemligt projekt samtidigt, så att hen gör något helt annat än hen borde, exempelvis sorterar sminksamlingen.

Fniss-kavalkad!

Yes! Nu är jag tillbaka och redo att rock and blogga!

Sommaren har vart LÅNG, hela 4 veckors semester har jag haft, vilket för en vuxen människa känns som ett sommarlov. Det är en eon av tid och jag tycker själv att jag har gjort det mesta av mina dagar. Norrland, Barcelona, kryssning i tre olika länder och sist en sväng till Helsingborg. Jag har njutit. Och skrattat. 

Att skratta är nog det bästa jag vet. Eller, det är iallafall på samma plats som Nutella, min sambo och By Terry Hyaluronic Hydra Powder. 

Trots att jag har försökt har jag ju ändå haft den fördömda mobilen fastkorkad i handen och där har jag hittat många källor till skratt, mys och eftertanke. Jag har en tendens att spara en massa bilder i telefonen, så nu gör jag en liten räd och tömmer den och bjuder samtidigt er på en fniss-kavalkad! 

Första bilden är när jag försökte förklara för mina kollegor hur en sjöko ser ut (klappade sådana i Mexico!) Notera gärna salladen i mungipan. Likt va? =) 

...och såhär kan jag väl erkänna att mitt liv känns just nu...

Såhär kan en se ut när en får håre färgat!

 

 

 

Och en som jag skrattade åt i flera dagar:

Jag tycker dessa bilder är superroliga! Men, om jag har trampat på några tår, meddela mig direkt så tar jag bort bilden! 

Nu kör vi, bring it on hösten 2015!

 

Prenumerera på bloggen Prenumerera på bloggen

Senaste bloggarna

Beauty by K Testar det mesta - på sig själv
Frida Selkirk Nagelterapeutens lack, trender och trick
Little Miss Consumer Hon kan aldrig ha för många läppstift
Kicki Norman Chefredaktören om foundationtester och beautyshopping