Senaste inläggen

Acadermia dag 2: Hår-SOS med ColorWow och Grazette



En av Acadermias utställare är ColorWow, ett slags hårsmink för fula utväxter. Nu har jag snygga rötter igen.

Lite längre ner i samma gång finns svenska hårföretaget Grazette Of Sweden, som lanserar nya färginpackningar. När Colormask fönas i håret får du en ny färg som håller till nästa tvätt. Också lite som makeup för håret. Hårsmink är the shit!



Acadermia dag 2: Preppen



Fem timmar sömn senare är jag vaken och gör det jag hade trott jag skulle hinna i torsdags: Göra mig fin för Acadermia.

Och med "fin" menar jag så klart "fin på mitt sätt med mina förutsättningar". Jag har varit fnastorr i ansiktet så på med Versos nya arkmask Deep Hydration Mask som ska ge fukt med extra fukt. Jag har tvättat håret och ska när jag kommer till Acadermia be Color Wow - en av utställarna - att trolla bort min utväxt. Vem vet, jag kanske till och med hinner sminka mig idag!

Igår var en sådan dag när jag trodde att folk bjöd på tuggummi för att jag hade dålig andedräkt fastän de i själva verket bara är sådana som bjuckar. Idag är dagen när jag har fina naglar, har ätit frukost och kaffebryggarna i vårt coffice funkar.

Läsarfråga: Du är bitter, sluta gråta ut (fast det kanske inte är en fråga?)

acadermia svar på tal

Tidigare idag gjorde jag ett ganska trött och negativt inlägg om första dagen på Acadermia. Det negativa hade inget med skönhetsmässan att göra, eftersom det här är ett fantastiskt år för Acadermia och jag har haft jättekul med journalist-, blogg- och beautybranschvänner. Det negativa handlade om mig själv. Jag skrev att jag har känt hela dagen att jag var fulast på mässan, möjligen med undantag av en viss Barbie-liknande träningsstereotyp från Fitnessfestivalen (Acadermia är ihopslagen med Allt för hälsan och Fitnessfestivalen, vars besökare skiljer sig betydligt från Acadermia-besökaren). Och jag fick genast en irriterad kommentar: 

"Moget av dig att för några veckor sedan gå helt upp i varv och behöva skriva av dig i ett helt blogginlägg om att någon kommenterat ditt utseende på instagram MEN så kan du själv sitta och skriva såna bittra påhopp om en blondin som var exkluderad och med en dold vinkling att hon var fulare än dig. Vem är det som är ytlig och hoppar på folk med bittra kommentarer här egentligen? Och DETTA var då mycket värre än någon random vanlig Svensson som bara ställde en fråga till dig som offentlig person i sociala media. Jag hoppas du inte måste gråta ut i ännu ett blogginlägg nu över att du blivit ifrågasatt. Är man en "kändis" (oavsett om man gjort sig värd till det eller ej) så får man tåla att bli synad i sömmarna (I.Löw)"

Jag tänkte skita i att svara. Inte för att personen argt försöker få mig att inte besvara – eller faktiskt tvärtom försöker manipulera mig att besvara – kommentaren, utan för att den som kommenterade inte har läst sammanhanget rätt. 
Men kommentaren har rätt i en del. Och det känner jag att jag, för de läsare som kanske liksom den arga läsaren/branschpersonen ifråga inte har läst in hela kontexten, vill besvara.

Och – framför allt – för att kritiken är berättigad även om de vidhängande slutsatserna om mig är felaktiga.

Idag har varit en tuff dag för mig (och säkert för alla som jobbar på mässan). Jag har inte hunnit med mig själv och mina gäster på det sätt som jag har velat, eftersom ingenting gick som det skulle fram till klockan 14 ungefär. Förutom det har divserse vänner och bekanta oombett velat "hjälpa" mig med olika problem (munsår, dålig hud), som om jag inte hade en aaaaning om att jag är finnig, glåmig och blöder i mungipan.

Jag har inte sovit mer än fem timmar per natt på flera veckor; jag la mat på dyra lunchtallriken men hade inte ro att äta den utan arragerande kyckling och riset i små ögrupper; jag har inte själv valt när jag har gått på toa. Att ge mig en kräm hjälper inte mot detta. Den som vill hjälpa mig kan ta och intervjua vår nästa omslagsperson, redigera 20 tidningssidor nu klockan 01 på lördag morgon, och/eller gå ut med mina hundar, så att jag kan sova. Tack på förhand.

Så jag har idag varit fulast på mässan.

Det här hanterade jag tyvärr i stunden genom att trycka ner någon annan – okänd, som garanterat inte läser min blogg – för att känna mig bättre, ett otroligt dåligt beteende människor emellan. Oavsett vad jag tycker om att röra mig i ett hav av likadana väldigt bruna, väldigt blonda, väldigt bantande, väldigt annorlunda personer så var det fel situation att ta upp det på. Och definitivt fel sätt.

När vi nu har klarat ut det så vill jag understryka några saker som jag trodde var uppenbara för den som följer den här bloggen:

  • Jag går inte upp i varv över en fitnesstjej, jag är trött.
  • Jag skriver inte av mig, jag försöker förklara så att den som frågar – och förhoppningsvis andra som undrar i tystnad – ska få en klarare bild av mig.
  • Jag är inte bitter över en fitnesstjej, jag är trött.
  • Jag har inga dolda vinklingar.
  • Jag är en av de minst ytliga personer jag har träffat.
  • Den som inte ställde en fråga utan gjorde påståenden på Instagram var en människa. Det är jag med. 
  • Jag gråter inte ut här i min blogg, det gör jag med mina vänner.
  • Jag har inga problem att bli ifrågasatt, och det antar jag att den som kommenterar inte heller har och därför inte lämnar kommentarer med falska signaturer och falska e-postadresser.
  • Jag är ingen "kändis" (åtminstone inte sedan jag slutade som krönikör i Aftonbladet 2002 och slutade som jurymedlem i kvalitetsdokusåpan "Fame Factory" samma år) men tycker det är väldigt smickrande att någon annan tycker det.

Jag hoppas att mina åsikter är kristallklara nu för klockan är 01.42, jag har jobbat sedan 08.00 och jag och min fula nuna vill gå och lägga oss. Jag hoppas vi inte behöver prata mer om det här, för jag måste a) sova och b) kliva upp tidigt imorgon för att tvätta håret. Och så hoppas jag att vi ses på Acadermia-mässan i helgen! Det är jag som är ett blonda, lätt hålögda, ytterst charmiga yrvädret som tycker att livet är lattjolajban så länge ingen skickar 25 flak energidryck till min monter eller talar om för mig hur fin jag kunde vara om jag bara

In English: Had a great day at Acadermia today but am desperately tired.

Acadermia 2015: Dag 1



Åh vilken rolig dag!
Och jobbig.
Jag vet inte om jag fick mest hjärtklappning när hon som var pressackrediterad till Fitnessfestivalen blev sur över att hon inte fick en Daisy Beauty Bag när hon inte hittade den utlovade "goodiebagen" i vanliga pressrummet, eller när någon som inte har med saken att göra skickade en utställare till vårt coffice med 25 plattor (!) tvivelaktig energidryck.
Förutom det har jag hunnit bli intervjuad i radio om skönhetsfavoriter från mässan och hängt med beautybloggvärldens finaste.

Jag är så trött att ögonen rinner och jag är faktiskt fulast av alla människor på hela mässan (möjligen exkluderat någon jätteblond, jättesolbränd brud i jättetajta jättefärgglada kläder på Fitnessfestivalen). Inatt ska jag sova sju timmar och imorgon ska jag lägga ansiktsmask och tvätta håret!
Jag kommer att vara så snygg imorgon att igen känner igen mig.
Men först: några fler timmars jobb.

Veckans Recension - 3 x tox Scincare

veckans recension

Såhär ser det ut hemma hos mig! Ja, okej, det kanske inte ALLTID är såhär städat, men jag menar med min stapel av TOX! Som jag har skrivit tidigare så har jag verkligen fallit handlöst för just dessa produkter. Jag tycker fortfarande att namnet är nåt av det värsta jag har hört: TOX Skincare låter ju...farligt. Som att det är giftigt. But hey, kan man döpa ett företag till Schwarzkopf så kan man döpa det till vad som helst:)

toxSkincare 24 hour cream for dry and sensitive skin
Någonting Tox gör hela tiden är att utveckla sina formulas. Denna kallas nu för "New Generation" trots att burk, namn osv är samma sak så är formulan utvecklad. Detta är min absoluta favoritkräm just nu och jag kommer att GRÅTA när den är slut (vilket tyvärr är snart) Det är en 24 timmarskräm vilket betyder dag OCH natt, men jag snålar och använder en annan kräm på natten för att denna ska räcka längre. Krämen är extremt återfuktande utan att du blir fet eller flötig. 

Det KONSTIGASTE med krämen är dess konsistens. För när du tar på den i burken är det en fluffig kräm. När du börjar smeta ut den i ansiktet så blir den först lite "segare" och sedan PANG!!! Så blir den ett "oljevatten" som bara SLURPAS in i huden! Den är HELT galen och jag har aldrig vart med om nåt liknande!

Krämen innehåller Argireline som är ett slags hudvårds "botox" och hjälper rynkor att slappna av så de inte blir djupare. Argieline finns i alla tox-produkter med mer eller mindre hög halt. 

Det som gör krämen så återfuktande är en formula med små, stora och sammanbundna molekyler som förser huden optimalt med fukt av hyaluronsyra. Hyaluronet går ner på olika nivåer i huden och binder fukt. Dessutom har vi mandelolja och E-vitamin som är snälla. En ganska SNÄLL hudkräm för att vara mig men jag gillar verkligen denna! Speciellt nu på vintern! 
Pris: 619 kr/50 ml
Betyg: *****


24 hour cream for normal and mixed skin
Denna hudkräm använde jag under sommaren och den är toppen, men jag använde gärna ett serum för lite extra fukt under då jag nog faktiskt har lite torrare hud än jag vill erkänna.

Även denna kräm innehåller Argireline för rykreducering tillsammans med koenzym Q10, sheasmör och mandelolja. En bra, effektiv och snälll kräm som passar alla med blandhy och normal hy! 

Pris: 619 kr/ 50 ml
Betyg: ****


Intensive Lifting Massage Mask 
Denna mask har jag skrivit om förut och nu har det kommit en NEW GENERATION som innehåller ännu mer fukt och Argireline. Detta är den mask som jag har visat förr, den ser ut som romsås med små rosaröda sfärer i som krossas mot huden för ökad effekt av masken. 
Återfuktar, stramar upp och gör huden elastisk. Instant effekt!

Älskar denna mask! På 15 minuter får du en "ny hy" utan att ta till det beprövade knepet med syror hit och dit! Här är det fukt, spänst och glöd på burkt som gäller! 

Pris: 695 kr/50 ml
Betyg: *****

 

Prenumerera på bloggen Prenumerera på bloggen

Senaste bloggarna

Beauty by K Testar det mesta - på sig själv
Kicki Norman Chefredaktören om foundationtester och beautyshopping
Frida Selkirk Nagelterapeutens lack, trender och trick
Little Miss Consumer Hon kan aldrig ha för många läppstift