Senaste inläggen

Den onde, den gode och den fule

...Okej, den "onde" är väl att ta i. Jag hade bara haft lite högre förhoppningar på bronzern från Laura Mercier. 

Den onde:
Laura Mercier har vanligtvis så extremt hög prestanda på sina produkter. Därför blev jag aningens förvånad. Det var som inget "tryck" i pigmenten, hållbarheten var bara medel och bronzern gjorde knappt någon effekt på min hy. Det var snarare bara ett lite brunare vardagspuder. Jag tror ju iof att jag har en nyans som är lite för ljus för mig. Denna finns i hela fem nyanser. Perfekt för dig som har lite "bronzing-skräck" (ja, det finns de som har det!) men å andra sidan så kan du säkert hitta billigare alternativ.
Pris:379 kr

Den gode

Mineralrouge i färgen "garden" från Pure Sweden (fick fråga Kicki efter märket!) som jag har haft i en bortglömd (ja jag vet! Helt sjukt!) makeuplåda forever. Pure Sweden GARDEN Mineral Blush Hypoallergenic heter den. Bra, fin färg, smälter in i huden och sitter bra! 
Pris: 260 kr

Den fule
Min älskade puderborste från Make Up Store. Jättebra borste, speciellt för HD powder. Stor och fluffig. Tyvärr alldeles för långt skaft vilket gör att jag alltid måste ta den stora necessären om jag ska ha med denna borste. Orsaken till att den är ful är att efter bara en vecka så föll den silvriga knoppen av från bakpinnen. Jag tröck tillbaka och den föll av. Så höll jag på i några veckor tills jag inte iddes längre. Så nu saknas knoppen, men inte själen. Gillar denna borste skarpt. 
Pris: 295 kr

För din kännedom: Jag jobbar som Sales Executive på Daisy Beauty och arbetar med alla företag/varumärken som köper annonser i tidning, på webben och som sponsrar Daisys Beautys event. Det är viktigt att du känner till att min roll i företaget även om blogginlägget inte har tillkommit i samarbete med någon annonsör eller sponsor – Daisy Beautys samarbeten är alltid tydligt utmärkta.

Daisy Beauty 2-3 2016: Läs om en parfymbransch i förändring

beautybiz parfymmarknaden dofter parfymer


Foto: 
Love Lannér.

Parfymbranschen är en bransch i både kris och förändring! Medan alla andra segment inom skönhet ökar, ofta stort, så minskar parfymförsäljningen. Vi köpare har tröttnat på befintliga parfymkoncept och letar efter dofter på ett helt nytt sätt. Det innebär att hela parfymbranschen håller på att förändras totalt!

Jag tycker det här är jättespännande och är glad att reporter Helena Lundberg har djupdykt i dofttrender och branschnyheter i Daisy Beauty 2+3/2016! Om du inte redan är prenumerant så kan du klicka på den här länken för att bli. Annars finns tidningen i butik 23 februari 2016.

In English: The perfume market is changing. Read more about this interesting fragrance movement in the next issue of Daisy Beauty.

Så lurar ekoföretagen dig: Gömmer vatteninnehållet

ekologisk hudvård esse organic skincare bullshit marknadsföringstrick no bullshit vatten i hudvård

Ekologiska varumärken är bra på många sätt. Tyvärr är de också bra på att luras. 

Gröna företag gärna vill få dig att tro att traditionella skönhetsföretag är bättre på marknadsföring än på innehåll, men det är minst lika vanligt att ekologiska företag är bättre på marknadsföring än på innehåll.

Ett populärt marknadsföringstrick från ekologiska och naturliga varumärken är att döpa om vattnet i sin hudvård till något annat, till exempel kan vattnet tas från växter och då kallas för växtextrakt, eller så används äppeljuice och då går det att påstå att produkten är baserad på äppeljuice. Den köpare som inte tänker efter kanske då glömmer bort att äppeljuice till största delen består av vatten.

Igår pratade ekologiska märket Esse på sin Instagram om hur förfärligt det är att hudvård är vattenbaserad – Esse baserar minsann sin hudvård på rooibos istället.

Ekologisk (och annan) hudvård kan förstås vara vattenfri, då är den oftast oljebaserad. Däremot är det osannolikt att rooibos, som är ett känt te, skulle vara en olja. Jag kontaktade Esse och upptäckte att orsaken till den befängda posten var okunskap hos instagrammaren, inte avsiktligt lurendrejeri. Vi lärde oss båda att Esses rooibos består till 95 % av vatten och instagramposten togs bort direkt.

Jag vill föra till protokollet att jag tycker att Esse har väldigt bra och intressant hudvård, bland annat en probiotisk serie som känns ultramodern och, för att användas Esses egna ord, som framtidens hudvård! Esse får just nu vara exempel på att det tyvärr är väldigt vanligt med okunskap bland personer som marknadsför ekologiska och naturliga varumärken. Det betyder inte att hudvården är dålig, det betyder att du får lära dig att ställa frågor.

Ekologisk hudvård kan vara väldigt bra. Ofta har ekologiska märken dessutom en ideologi som värnar inte bara om miljön utan också om människor. Det är bra! Men bara för att ett märke är ekologiskt betyder det inte att du kan lämna ditt kritiska tänkande hemma.

In English: Organic beauty brands can trick you into believing the products are based on plant extract/teas and therefore don't contain water, when in fact both teas and plant extract usually consist mostly of H20. Please use your critical mind when shopping eco friendly beauty!

Plåtning idag!Idag spenderar jag halva dagen på plåtning med urtrevliga frisör Hasse och urtrevliga makeup Teresa- två superproffs, vi gör två skönheter ännu snyggare för foto inför sommarprodukter.
Naglarna görs i beige och koppar, i boholyx tema.
Andra halvan av dagen spenderar jag med mysiga kunder och lika urtrevliga och proffsiga nageltjejer på min salong- love my work!Öppna ditt hjärtchakra med Rituals Ayurveda Collection

Denna ask kom ut just innan jul, men jag tycker den är perfekt för Alla hjärtans dag (eller "söndag" som jag kallar det) och den innehåller lite av allt som man kan önska sig (läs "behöver") Det underliga är att jag fick ett ljus i min ask, men den verkar säljas utan ljus. Hm. 

Kitet innehåller kroppsskrubb, kroppskräm, ljus, säng- & kroppsspray samt det berömda Rituals duschskummet! 

Himalaya Wisdom Body Scrub
Kul och skönskrubb med helig basilika (!) färsk mynta och gammalt kristallsalt från Himalaya. Alla ingredienser är helande och avstressande såklart! 

195 kr

Honey Touch Body Cream
Fluff på burk med "Himalayan Honey" som gör huden mjuk, och indisk ros som har en avslappnande effekt på kropp och själ. Enligt ayurveda ger massage stärkt hud, lyster och harmoni i sinnet. 
170 kr

Chakra Water Bed & Body Mist
Öppna dina chakran med denna härliga mist som doftar lätt av Indisk ros och Himalayahonung. Mysig doft! Men jag undrar, om jag nu har öppnat mina chakran - hur kan jag då stänga dem? Tänk om nån...kommer in???

Rituals Doftljus Indian Rose
Räcker hela 50 timmar! Doftar Indisk ros och sötmandelolja. Ska ha en avkopplande effekt på kropp och själ. 
215 kr

Yogi Flow Shower Foam
Unikt duschskum som innehåller de organiska ingredienserna mandelolja och indisk ros som har en avslappnande effekt på kropp och själ. Den gamla ayurvediska ingrediensen mandelolja återuppbygger hudens fuktbalans.
90kr

Hela kittett (utan ljus) 425 kr

För din kännedom: Jag jobbar som Sales Executive på Daisy Beauty och arbetar med alla företag/varumärken som köper annonser i tidning, på webben och som sponsrar Daisys Beautys event. Det är viktigt att du känner till att min roll i företaget även om blogginlägget inte har tillkommit i samarbete med någon annonsör eller sponsor – Daisy Beautys samarbeten är alltid tydligt utmärkta.

Prenumerera på bloggen Prenumerera på bloggen

Senaste bloggarna

Beauty by K Testar det mesta - på sig själv
Kicki Norman Chefredaktören om foundationtester och beautyshopping
Frida Selkirk Nagelterapeutens lack, trender och trick
Little Miss Consumer Hon kan aldrig ha för många läppstift