Wunderbrow – Hur gick det?

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Det är dags att ge ett utlåtande vad gäller den påstått semi-permanenta brynprodukten Wunderbrow. Har den ersatt min tidigare brynrutin? Har jag kastat den i soporna? Jag förstår att ni sitter som på nålar.


Här kan du läsa mitt första inlägg om produkten där jag presenterar den närmare.

Wunderbrow-formulan är tunn och färgen blir inte heltäckande på huden. En fördel om du redan har fylliga bryn och mest vill få till en mer ”städad” form på dem. Har du däremot glesa partier i brynen, som jag, då behöver du bygga upp färgen där. Problemet med det är att du helst ska vänta tills produkten har torkat helt, innan du bygger på den. Det går inte på en fiskvart, om vi säger så.

 

Det som vanligtvis händer är att jag inte har tid/ork/lust att vänta så jag går på med mera produkt för snabbt. Då blir det en kletig, extremt svårjobbad klump med färg som ser allt annat än snygg ut. Eftersom färgen under inte har torkat riktigt än, vill den grabba tag i den nya färgen och vägrar släppa.

Jag har löst det lilla problemet med att lägga på ett tunt lager med Wunderbrow som en bas till brynens form. Därefter har jag gått över med en brynskugga där det blir för tunt med färg. Det funkar mycket bättre!

Lustigt nog funkar det allra bäst att lägga på den där basen med Wunderbrow-applikatorn. Den jag aldrig någonsin skulle ens tänka på att använda. Ehrm. Tydligen slog mig tanken ändå och jag testade. Tricket är (så klart) att ta bort så mycket produkt som möjligt från penseln och forma den så den blir platt. Då får du lätt som en plätt rätt mängd produkt som lägger sig lite som en skugga bakom dina egna brynstrån och får dem att se fylligare ut.

Läs också:  Vad har Dior för nyheter inför vår och sommar 2019?


Jag for tydligen med osanning igår när jag skrev att bilden ovan var från innan jag lärde mig hantera Wunderbrow. Skillnaden är att det är mer jämnt ”fejdande” av färg från inre delen av brynet ut mot brynets ”svans”. I den första bilden syns det mera ojämna fält av färg. Båda brynen funkar på håll, men jag föredrar hur de sista ser ut IRL. Det är ju så klart en smaksak. Obs att jag inte pratar formen på brynen nu (för jag är i ärlighetens namn mera nöjd formmässigt med de övre brynen), utan fördelning av färg.

Hur jag än beter mig blir det en ansamling mitt på brynet, strax innan brynets ”arch”. Det är mina brynstrån som vill lägga sig så där. Separationsångesten är grav, de stråna emellan. Jag borstar upp dem, försöker fixera dem med hard core-brynfix. Men icke. Jag lever efter devisen ”perfektion är ointressant”.

Sist ut – det många kanske undrar över mest – hur hållbar är Wunderbrow egentligen? Och svaret är: den KAN vara hållbar. Förutsatt att du inte är så intresserad av hudvård. Eller övrigt smink, för den delen. Produkten ska, i en perfekt värld, appliceras på helt ren hud. Inte tillstymmelse till kräm eller dylikt under. Du kan tvätta ansiktet och hålla brynen intakta, men då får du inte använda en oljebaserad rengöring. Vilket i förlängningen också innebär att du inte får använda någon hudvård som är åt det oljiga hållet heller.

Läs också:  Testat! Nya brynprodukter

Ni hör ju – mäckigt värre! Jag testade en omgång och var skitförsiktig med allt. De höll si så där i tre dagar, men inte utan att jag fick bättra på. Bäst håller färgen där du har brynstrån. Sämst i glesta områden. Vilket innebär att du får typ den form du redan har, om du inte bättrar på. När jag hälsade på Kicki i hennes stuga hade jag ambitionen att testa hållbarheten en andra sväng. Den ambitionen kom dock av sig när jag upptäckte att mina wipes hade tvättat av brynen möcket effektivt.

Summa summarum: Funkar finfint som brynfärg och sitter utan problem genom svett och regn. Om du planerar att inte behöva fixa med brynen alls under några dagar, kommer du dock att bli besviken. Så köp EJ om det är ditt mål. För bra hållbarhet under en normal dag (eller mer extrem dag) – värd att kolla in.

 

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Camilla
Bra behöver inte vara dyrt. Måste billigt vara sämre? Vad är egentligen prisvärt? En blogg om beauty för oss med mindre plånböcker eller större ekonomiskt tänk.

Mest lästa