Tips till dig som aldrig har varit på ansiktsbehandling

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Jag hör ibland att en del tycker att det känns lite främmande att gå på en ansiktsbehandling – hur går det egentligen till? Varför ska man göra det? Så här tycker jag, i egenskap som mycket hudvårdsintresserad kund.

 

Varför ansiktsbehandling?

Har man hudproblem, är det ett bra sätt att få hjälp och råd med att hitta rätt produkter för sin hudtyp. När jag fick veta att det var en allergi som låg bakom mina hudutslag jag plötsligt drabbades av i 25-årsåldern, rådde läkaren mig att gå till en hudvårdssalong. Där kunde jag få hjälp med att bli av med utslagen, nu när jag visste vad de berodde på. Med djuprengöring, portömning och lugnande produkter blev min hud återställd.

 

Härligt med ansiktsbehandling!

 

Hur ofta bör man göra en ansiktsbehandling?

Ett vanligt svar är att man ska försöka gå en gång per årstid eller fyra gånger om året. En del mer avancerade behandlingar ska man ibland göra som en kur, så då kan det bli oftare. Jag går inte längre regelbundet på ansiktsbehandling, utan nu gör jag det mest för att jag tycker det är avkopplande och inspirerande.

Är det något man ska tänka på inför en ansiktsbehandling?

Man brukar få ta av sig på överkroppen, så det är smart att inte ha klänning på sig – även om man får ligga under ett täcke. Det är också bra att inte ha halsband eller hängande örhängen, för det är skönt att slippa pilla med små lås i behandlingsrummet. Av någon anledning är det alltid ganska mörkt i de där rummen. Eftersom man ligger stilla på rygg och det ibland trycks en del i ansiktet, vill man inte ha ett hårspänne eller en hästsvans som pressas in i bakhuvudet. Hög tofs eller utsläppt hår är bra. En sista sak att tänka på är att man kan se rätt rödmosig ut precis efteråt, så man ska inte boka behandling samma dag som man ska på fest.

Läs också:  Pressfrukost med korsettserumet ZO Skin Firming Serum

 

Mörkt i behandlingsrummet.

 

Hur går själva behandlingen till?

Det beror så klart på vilken behandling man bokat, men enligt min erfarenhet brukar en klassisk ansiktsbehandling se ungefär likadan ut. Först rengörs ansiktet och därefter brukar det vara någon peeling följt av massage av ansikte, nacke, dekolletage och ibland hårbotten. Sedan sätts ånga på som öppnar porerna och därefter töms porerna genom att hudterapeuten klämmer fram orenheterna. Det kan göra lite ont, men är svårt att göra själv hemma, så det är värt att stå ut. Efter portömningen läggs det på en mask och medan den verkar lämnar hudterapeuten rummet. En god vän till mig visste inte om detta på förhand, utan trodde att det var hans allvarliga akne som fick hudterapeuten att gå ut. 

Det är alltså helt normalt att bli lämnad en kvart – och det är vanligt att många somnar under denna kvart. När hudterapeuten kommer tillbaka, tas masken bort och man får en avslutande kräm. Ibland ingår lätt makeup, men oftast lämnas man med ett rött och blankt ansikte. Man brukar få några minuter på sig att klä sig och ordna till sig i ensamhet, så jag brukar ha med mig borste och läppstift för att inte se helt nyvaken ut. 

Läs också:  Skön söndagskur på Högbo Bruk

Att göra en ansiktsbehandling är alltså något som är härligt och avkopplande. Man kan också få god hjälp med att få reda på vilken hudtyp man har och vilka produkter som passar den. Jag ser fram emot att gå på en ansiktsbehandling snart igen!

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
My favorite beauty
Skönhetsbloggare som skriver om hudvård, smink, shopping, naglar, behandlingar, favoritprodukter och allt som ryms i beautyvärlden.

Mest lästa