2022 års första julklappstips är en hårturban version 2.0

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Vill du att ditt blöta hår ska bli torrt snabbare eller har en kompis med långt hår? Då kommer ett supertips här!

Amelie Soie hårhandduk, 345 kr.

 

Om du har långt hår har du säkert använt en hårturban tidigare. Det är vanligtvis en bananformad, dubbel mikrofiberduk med en plastknapp i ena ”bananänden” och en ögla av vitt, fult resårband i den andra. Med bananändeknappen i nacken omvälver du håret med mikrofiberbananen, tvinnar tyget och fäster slutligen resåröglan i den andra bananänden i knappen.

Den klassiska hårturbanen brukar vara både ful och i fel storlek för alla hår utom de tjocka, långa enorma håren (alternativt jättehuvuden).

Det har nu svenska Amelie Soie, mest känd för sina fina sidenörngott, rått bot på. Amelie Soies hårturban är en rektangel av samma absorberande mikrofiber som märkets bästsäljande sminkborttagningsdukar. Intill kanten mitt på ena långsidan sitter en stretchig ögla i samma tyg som hårhandduken. Öglan ska du ha i nacken. Du svepar sedan upp håret på samma sätt som om du hade använt en vanlig handduk, tvinnar tyget och stoppar sedan det tvinnade tygets ”svans” i öglan i nacken.

 

På huvudet har du då en hårturban i samma storlek som ditt huvud och som du kan känna dig fin i!

Det är inte direkt någon jätteavancerad konstruktion, så jag är förvånad att ingen annan har tänkt ut den här smarta hårhandduken tidigare. Men ibland är det enkla det svåra!

Läs också:  Så halverar du tiden det tar att torka håret utan värmeverktyg

Amelie Soies hårhandduk är ett måste för alla som har längre hår än kort! Den känns lyxig och tyget är superskönt. Den är en perfekt julklapp eftersom den är ny, så nästan ingen har den men nästan alla (med hår) behöver den.

In English: Swedish Amelie Soie just invented the world’s best hair turban.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa