2016 års läppstiftstrender

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna

Nya produkter landar på skönhetsmarknaden hela tiden. Vissa produkter är såklart vinnare och stannar kvar forever and ever, vissa kommer, ser kul ut, funkar inte och försvinner. 

När jag började lägga ihop just läppstiftstrenderna under 2016 insåg jag att de var OTROLIGT många. Eller iallafall fem! Nu finns det fler sätt än någonsin att smycka läpparna. Det jag tycker de flesta har gemensamt är att de är mer eller mindre matta. Den matta trenden påbörjades förra året, och nu är den stor i handeln – men DÅ har ju Catwalken slagit om och visar bara superglossiga läppar. Så vi får se vad som händer under 2017.

Här är iallafall några av de trender jag har sett under 2016:
img_3010

Snyggt stilleben va? 🙂

Läppstiftstrender

Trend: Kändislooken
Ash, det är ju inte så speciellt 2016 att vilja vara look-alike en kändis, men att kändisar ”skapar” eller ”väljer ut” färger är något av en trend. Dessa läppstift kommer från L´Oréal Paris julkollektion – Collection Goldobssesion. Kollektion innehåller limited edition ögonskuggor och läppstift. Collection Exclusive innehåller läppstift och nagellack skapade av Blake Lively, Jennifer Lopez och Julianne Moore. Här är det något så ovanligt som ett MATT läppstift med GLITTER i. Vet inte vad jag tycker om det men det känns ju exklusivt iallafall. Skön formula.

Pris: 129 kr/st

img_3018

Trend: Mönster
Vi ser det från Dior, från Collistar, från Lancôme och SÅ många fler. Att göra ett snyggt läppstift räcker inte riktigt till utan det ska till att pressas på ett mönster också. Jag gillar när mönstret sitter såhär som på Make Up Stores nya läppstift. Jag gillar inte när mönstret är tryckt på själva appliceringsytan. Det känns knepigt. Jag har sagt det förr, jag gillar detta ”Giraffkrokodiliga” mönster som Make Up Store har lagt sig till med på senare år. Snyggt. Dock anser jag läppstiften vara väldigt shira i formulan och då förstår jag inte vitsen med ett läppstift vs läppglans.

Pris: 185 kr/st

img_3020

Trend: Läppaletter
Asså, nu får ni förlåta mig, men detta förstår jag inte. För mig känns en läppallett SÅ 1986 då jag fick min första sånt ”sminkhuvud” och det fanns EN palett med ögonskugga (blå, of course) rosa rouge och några läppstift i en läppalett med en jättekladdig pensel till. Det känns som att det är bökigt, tar lång tid och du måste ha en pensel med. Det är ju svårt att ta med sig hela paletten i handväskan och i fickan är det ju helt omöjligt. Nej, jag ser inte vitsen. Kanske om du har ALLA dina favoritnyanser i en palett? Eller…nej.
Men, läppaletterna väller in. Det kommer från L’Oréal, Revlon och The Balm – men bäst på läppaletter är ändå NYX som har JÄTTEMÅNGA olika. De är fina, men somsagt: Fattar inte vitsen.

Nyx Pro Lip Cream Palette, 129 kr

img_3026

img_3029

Trend: Stora uppvridbara läppennor
Om jag tycker att läppaletter är krångligt så är uppvridbara läppennor motsatsen! Här är det enkelt, smidigt, okladdigt och smart…så läge du kommer ihåg att vrida ner och sätta på locket. Isa Dora har blivit något av experter på just chunky läppennor och har en mängd olika. Jag gillar verkligen Lip Desire eftersom de är lättmålade, ger en fin finish och kommer i så många olika färger. Annars har de flesta märken vart på trenden som nu har exploderat: Nars, Maybelline och även Kicks egna märke. Och mååånga fler.

Pris: 139 kr

img_3030 img_3033
Trend: Ombresläppkuggan
Ombreläppar var en trend som kom för några år sedan men har vuxit sig stark under 2016. Det som är svårt med ombreläppar är just att få det att SITTA bra. Men, då har L’Oréal Paris kommit på en smart lösning – skuggläppstiftet! Är det en skugga, är det ett läppstift – vem vet? L’Oréal Paris Infallible Matte Max Lipstick är en applikator som du DOPPAR i en hållare och målar på dina läppar. Det som är så SJUKT fascinerande är att detta pulver sitter i 8 timmar på läpparna! Det sitter SÅ bra men är SÅ konstigt. Det som är själva syftet är ju att du kan lätt skugga hållbara ombreläppar genom att bygga lager, eller bara använda den som ett vanligt läppstift.

Pris: 99 kr

För din kännedom: Jag jobbar som Sales Executive på Daisy Beauty och arbetar med alla företag/varumärken som köper annonser i tidning, på webben och som sponsrar Daisys Beautys event. Det är viktigt att du känner till att min roll i företaget även om blogginlägget inte har tillkommit i samarbete med någon annonsör eller sponsor – Daisy Beautys samarbeten är alltid tydligt utmärkta.

0 Kommentarer
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Beauty by K
En kvinna, 1000 tester. Och jag skojar inte ens. Det är verkligen 1000 tester! Krizz heter jag, aka "Beauty By K". Jag är en skönhetsfakir som ÄLSKAR behandlingar! IPL, fillers, botox, fettsugning, cryo, laser, intravenöst eller icke-invasivt. I love them all! Efter behandlingar älskar jag hudvård, hårvård, ögonskuggor, mascaror, stylingprodukter, läppstift, nagellack och foundations. Ungefär i den ordningen om det inte kommer nåt sjukt häftigt typ CC-creams eller läppstift som håller i 16 timmar. Häng med vettja om du gillar skönhet, behandlingar och roliga produkter. Bloggen är den del av mig. En kvinna - 1000 tester. Det är inte lögn:)

Mest lästa