Visa webbinnehåll


Blogg

Blogg »

Ricinolja?

Jag brukar vara inne och kika lite på noscarlett nu och då. Nu testar hon ricinolja för att få håret att växa snabbare. Tydligen ska det funka, enligt hennes källor. Den här tjejen håller också på med samma sak.

Har ni testat? Nyfiken blir jag! 

"Ricinolja används både som smörjolja och som laxermedel" enligt wikipedia... Som sagt, hojta om ni testat! Både negativa och positiva upplevelser är välkomna. Ricinolja köper man bland annat på apoteket.


Kommentera inlägget Kommentera inlägget

Josephine
http://makeuponista.se

Spännande! Har ej testat men många säger att det fungerar på ögonfransarna, så det borde väl vara samma. Vi får testa helt enkelt, hihi! emoticon


Skickat 2011-01-17 19:13.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar

Jag tycker det känns läskigt av någon anledning att sätta det på fransarna, haha! Men jag blandar dessutom ihop ricinolja med någon giftig olja som har typ samma namn(?). Det är nog därför jag känner mig lite tveksam... Men jag ska nog testa! Jag gillar ju oljor. Dessutom vårdar den säkert bra även om det inte växer snabbare emoticon


Skickat 2011-01-17 19:20 som svar till Josephine.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
Lotta
http://www.palequeen.blogspot.com

Vet inte om det var en tillfällighet men jag testade ricinolja i håret en gång och håret blev katastrof! Det blev torrt och fnasigt och håret gick helt plötsligt av igen (håret hade gått av tidigare för mig då jag blekt det men det hade blivit så mycket bättre) efter en tid då håret faktiskt återhämtat sig jättebra. Så jag testar det inte igen.


Skickat 2011-01-18 13:04.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
Mari

Det låter ju inte så logiskt det hon skriver i sin blogg, att håret ska masseras in med oljan och det ska påverka hur snabbt håret växer? Är det inte en sån myt som frisörer försökt ta hål på jämt. Att en inpackning eller produkt som man tillför det redan utväxta stråt inte kan påverka hur fort håret växer "inifrån" så att säga. Okej om en inpackning bidrar till mindre kluvna toppar och mindre centimetrar som behöver kapas hos frisören, men växer fortare? Det vore ju vansinnigt kul om det var så men jag tror inte riktigt på det förrän det är vetenskapligt bevisat i någon jättestudie. ;-)


Skickat 2011-01-18 13:39.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar

Lotta - Hmm okej jag förstår att du inte är sugen på att testa igen. Inte kul! Vad hade du använt för att få håret att återhämta sig då innan?

Mari - Haha nej jag vet! Det är flera som påstår att de sett bilder och sånt som bevisar att det fungerar. Å andra sidan vet man ju inte att det faktiskt bara gått så och så många veckor som de påstår då, men å andra sidan igen, vem skulle vilja luras angående ricinolja? Vem vinner på det, liksom...

Det finns ju saker som revitalash till exempel som faktiskt får håret att växa snabbare - så tänk om ricinolja faktiskt funkar! Men jag har INGEN ANING om det gör det eller inte. Jag har varken den kunskapen eller erfarenheten emoticon Dock ska ju produkten ner i hårbotten om den ska få håret att växa fortare.
Och jag håller med dig om att det objektivt sett låter orimligt att det ska funka så bra emoticon


Skickat 2011-01-18 18:53 som svar till Lotta.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
Lotta

Jag är nuförtiden väldigt nogrann med håret. Använder bara frisörprodukter, inpackning 2 gånger i veckan, tvättar håret 2 gånger i veckan. Just Nu använder jag produkter av Kevin Murphy. Det tar sig ;-)


Skickat 2011-01-19 09:39 som svar till Zaida Olofsson.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
kunniga kvinnan.

ricinolja har en påvärkan i skalpen som röjer undan smuts och dylikt som täpper igen porerna och hårsäckarna så att håret inte "bromsas av smutsen så att det på så vis växter snabbare.


Skickat 2011-04-19 21:37 som svar till Zaida Olofsson.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
Susanne
http://e-beautyshop.com

Haha, det påminner mig om Oslo på det glada 80-talet - då kunde man beställa in ricinolja till grannbordet:-D - och man var tvungen att dricka om man blev bjuden...! Det var tider det...;-)


Skickat 2011-04-20 21:43.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar
Aromaterapeuten
http://www.aromabutiken.se

Hejsan
Jag arbetar som Aromaterapeut och vi använder vegetabiliska oljor till det mesta. Just ricinoljan är den fetaste oljan du kan använda, ypperlig till att smörja på ärr (när de är läkta) hudsprickor mm. Förstår att det ger effekt på håret också, oljan hjälper till att rensa bort dåliga celler och stödjer nybildande av nya celler.
När du smörjer in hårbotten så ta lite olja på fingrarna och gnugga fingrarna mot varandra, aktivera oljan, sedan smörjer och masserar du in oljan i hårbotten. Resterna tar du på topparna/håret.
När du sedan ska få den oljan tar du först shampo innan du blöter håret, och masserar in. Annars kan det vara mycket svårt att få den oljan. Vilket jag tror är problemet där några blivit torra i hårbotten och hår, de har använt för mycket olja och sedan massor av shampo vilket resulterar i torr hårbotten och risigt hår.
När du tvättar håret ta en minut extra och massera hårbotten, det stimulerar hårcellerna och blodflödet i hårbotten vilket resulterar i bättre hårkvalite och dessutom minder huvudvärk, inte illa eller hur ;-)
Gå gärna in på mina sidor och läs om olika oljor mm
www.aromabutiken.se eller www.alba-agoras.se
Lycka till med håret


Skickat 2011-09-12 10:51.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar

Tack så jättemycket för ditt utförliga svar!


Skickat 2011-09-13 18:40 som svar till Aromaterapeuten.

Svara på denna kommentar Svara på denna kommentar

Länkar - Övrigt

Inga länkar inlagda