Visa webbinnehåll

javax.portlet.title.33
Moschino Cheap & Chic Chic Petals EdT

Moschino är det italienska modehuset vars design är så smaklös att det blir charmigt. Nye chefdesignern Jeremy Scott lät nyligen modellerna paradera nedför catwalken i miniklänningar med McDonald's (f'låt, Moschino)-M på bröstet och med en pommes stripes-förpackning i hårdplast som miniväska.

Moschino Cheap & Chic har producerat en handfull sömnpiller parfymmässigt det senaste. Chic Petals EdT är en typisk fruity-floral med doft av jordgubbar, granatäpple och ingefära. Blomackordet innehåller näckros, gardenia, orkidé och iris. Basen är trädoftande med hinokiträ och mysk.

De gånger jag har vågat mig på en spray Chic Petals innan jobbet har jag kunnat inkassera en handfull komplimanger. Flera kollegor inklusive överläkaren har velat att jag skriver ned namnet åt dem för att de själva skall kunna köpa parfymen. För att vara en fruity floral är Chic Petals ovanligt syrlig och behärskad. Doftutvecklingen är linjär men det är ju okej så länge doften är behaglig. Jag trodde först att Chic Petals hade rooibos som doftnot men tji fick jag, måste vara kombinationen av frukten som ger den typiskt blodapelsinmättade tedoften? Jag kommer också att tänka på uppfriskande lemonad, kanske med blodgrape och en touch av citronmeliss. Chic Petals får stå kvar på min hylla över sommaren eftersom den får mig att känna mig ung och obekymrad. Gott så.

Moschino Cheap & Chic Chic Petals EdT kostar ca 380kr/30ml

Guerlain Vol de Nuit parfum

Mitt födelsedagsbesök hos Guerlain resulterade naturligtvis i ett efterlängtat köp. Vol de Nuit skapades av Jacques Guerlain 1933 och är inspirerad av novellen Night Flight av Antoine de St. Exupéry

Det som gör att jag älskar Vol de Nuit är kontrasten mellan varma, pudriga ackord och svala, mörka ackord. Listan med doftnoter är, som sig bör vid den här tiden i parfymhistorien, milslång. Enkelt beskrivet är Vol de Nuit en trädoftande orientalisk parfym vars grönskande toppnoter och kärva narciss gör att den gränsar till chypreterritorium. Även om Vol de Nuit är en inspirationsmässig kusin till Caron En Avion och andra vagabondaktiga parfymer är hon tydligast en doftmässig förebild till 90-talsklassikern Safari från Ralph Lauren.

Mest av allt beundrar jag Vol de Nuit för att den passar lika bra på en femme fatale som på en flygplansmekaniker. Visst hade ekonomin tackat mig för en mindre flaska men designen med propellerrelief och art deco-text kommer bara som 30ml-monster. Lätt värt €287 ändå och det finaste jag har i parfymskåpet.

Traderafynd!


I början, när mitt intresse för parfym startade, kunde jag fynda många spännande parfymer på Tradera. Med tiden tycker jag att utbudet har försämrats (mest avlagda tax-freedofter) och Tradera irriterar mig mest.

Men. Så dyker ett och annat fynd ändå upp. Som den här cellofanförseglade Madame Rochas. Visst är det en refillflaska men skicket är perfekt och 7.5ml ren parfym för en hundring kan jag inte gnälla över. Att doften sedan är en vintagefavorit med illgröna toppnoter och tvåldoftande utveckling skadat inte heller. Skall inte ge upp Tradera helt än.

Har du gjort något parfymfynd på Tradera eller annan auktionssida?
Tillbaka i alla avseenden

Hejsan! Nu är jag tillbaka från en ljuvlig långhelg i Paris och, ännu mer efterlängtat, luktsinnet börjar också återvända efter monsterförkylningen som blev en lunginflammation. Bästa parfymrelaterade upplevelsen var givetvis besöket hos Guerlains flaggskeppsbutik på N°68 Champs Elysées. Här har parfymhuset haft sina lokaler sedan 1913 och förra året invigdes den nyrenoverade butiken med cafédel i källaren där man kan äta parfyminspirerade bakverk.

Jag kan ändå inte låta bli att känna ett styng av besvikelse över att entréplanet är så bedövande fult och tråkigt. Istället skall man haffa en butikspersonal och be att få bli eskorterad (förbi avstängning med sammetsrep -fnys) till övre våningen. Det är här Maharadjans fruar shoppar loss på 5-litersflaskor som de får graverade i guld typ. Här finns också de ovanligare dofterna att prova. En perfekt födelsedagsupplevelse för mig! Jag gick inte tomhänt ur butiken, vad det blev visar jag imorgon.

Även om jag är satt ur spel...

...så betyder det inte att jag missar allt som händer på Internet. När det inte händer mycket här kan jag varmt rekommendera att ni skuttar över och läser Killer Colour-Violas grymma recension av Serge Lutens De Profundis. Skutt-skutt med er!

Visar 1-5 av 738 träffar.
Antal per sida
Sida av 148
Länkar - Övrigt