Visa webbinnehåll

Blogg

Att gå vidare

Det dåliga samvetet först: tack för alla fantastiska kommentarer om hur flytten kan underlättas. Jag blev mest förtjust i Maries förslag om att tända doftljus i det nya hemmet för att snabbt "bo in" sig med sin egna doft. Grattis Marie, du vinner parfymproverna.

Det här är mitt sista inlägg på Daisy Beauty. Nu går jag vidare, såväl geografiskt som professionellt och personligt. Parfymer fortsätter spela en stor roll i mitt liv och senare i höst hoppas jag kunna skriva om dem igen, då på egen domän och i annan omfattning. Under tiden får ni gärna följa mig på Instagram (@juliaforsberg79) där jag blandar åsikter om parfym med personligt. Jag vill passa på att tacka er alla för de här åren. Era kommentarer och engagemang har varit fantastiskt!

Lyx från L'OccitaneAv alla väldoftande saker som INTE är ren parfym är L'Occitane Amande Milk Concentrate bland de bättre. Diskret doft av gröna mandlar, omedelbart len och okladdig hud, långvarig effekt. Vad är nackdelen? Priset. 349kr för en opraktisk glasburk? Inte ens om jag vore Kleopatra hade jag kunnat unna mig den sortens lyx. Jag hankar mig fram på testpåsar tills manna regnar från himlen.

Har du någon ouppnåbar lyxprodukt som du trånar efter just nu?

Just ja, jag håller på och väljer mellan ett par av era strålande flyttips. Aldrig hade jag gissar att det skulle bli så svårt att dra en vinnare. Imorgon publicerar jag vem det blir. Ursäkta förseningen!

Påfyllning av sommarfavoritUnder flera somrar har Creed Virgin Island Water varit en stapelvara för mig (på samma sätt som många diggar EL Bronze Goddess). I år tog min flaska dessvärre slut. Creed är dyra som skam och min ekonomi tillåter inga inköp lyxigare än målarfärg till nya huset. När en Facebookvän ville splitta 250ml VIW var jag därför inte sen att tacka ja. För måttliga 430kr äger jag nu 50 nya milliliter av semester på flaska. Lime, salt och kokos doftar paradis.

Åskmoln och sötmandelEfter tio dagars strålande sol och 20C+ var det inte utan att jag njöt idag. När åskmolnen tornade upp sig i horisonten däckade jag på gräsmattan och inväntade skådespelet. Knappt hade första regndroppen träffat min panna innan jag galopperade in och sprayade på mig det tyngsta jag hade i necessären. Det visade sig vara Montale Sweet Oriental Dream, en baklava/turkish delight-doftande gourmandoriental helt i stil med liknande konfektdofter från Serge Lutens, Ava Luxe och Keiko Mecheri. Rosor, sötmandel, florsocker och vanilj är inte raketforskning precis men attans vad bra det matchar åskväder och doften av tätnande elektricitet i luften!

TrädgårdsparfymDoften som den här trädgårdsjasmin/schersminen sprider överträffar de flesta dofter på flaska! Smultronsöt, nästan bedövande blommigt och med en underton av förruttnelse. Framåt kvällen tilltar det parfymerade i styrka och jag njuter i fulla drag av min kvällsmeditiation på altanen. En fin start på en märklig sommar!
Visar 1-5 av 768 träffar.
Antal per sida
Sida av 154

Länkar - Övrigt